vitrouvios Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 31 , 2012 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 31 , 2012 Και στο "μικτό" δεν περιλαμβάνονται (για μένα) εξώστες και κοινόχρηστοι χώροι γιατί δεν παράγουν πληθυσμό για να αποτελέσουν κριτήριο ... Ναι όμως το συγκεκριμένο άρθρο αναφέρεται στην εξυπηρέτηση ατόμων με αναπηρία και στους χώρους τους προσβάσιμους για τα άτομα αυτά , για αυτό και ο νομοθέτης αναφέρει την λέξη "μικτό" και δεν λέει σκέτο εμβαδόν για να μην παρεξηγηθεί η έννοια του <<"μικτού" εμβαδού>> με την έννοια του <<εμβαδού που θα μετρήσει στην δόμηση>> για τους εξώστες συμφωνώ....
kan62 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 31 , 2012 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 31 , 2012 Νομίζω ότι εδώ το "μικτό" είναι το άθροισμα : κύριος χώρος (πχ. διαμέρισμα που είναι εντός ΣΔ) + εσ. εξώστες (που ενδεχομένως να είναι και εκτός ΣΔ). Δεν νομίζω ότι περιλαμβάνονται κλιμακοστάσια αλλά χρειάζεται διευκρίνιση για τις σοφίτες ...
joanne Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 5 , 2012 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 5 , 2012 Θα μπορούσα κι εγω να ρωτησω τι κάνουμε στην περίπτωση προσθήκης 2 ου ορόφου κατοικίας με πρώτη άδεια του 89; Όπου είναι ήδη κατασκευασμένο και το κλιμακοστάσιο και ο ανελκυστηρας και το πλατύσκαλο και τα οποία δεν πληρούν τις προυποθέσεις...καταθέτουμε απλά τη μελέτη προσβασιμότητας με ότι έχουμε στη διάθεσή μας;;
yiorgosv Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 21 , 2013 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 21 , 2013 (edited) Ηθελα να ρωτησω υπαρχει καποιο δειγμα μελετης προσβασιμοτητας;; Απαιτουνται και συγκεκριμενα σχεδια;; Στην πολεοδομια Χανιων (παλια Νομαρχια) απαιτειται η Μ.Π. για πληροτητα φακελλου για αδεια δομησης!! Edited Ιανουάριος 21 , 2013 by yiorgosv
tmitsi Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 24 , 2013 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 24 , 2013 Παιδιά μήπως υπάρχει κάποια μελέτη προσβασιμότητας να την χρησιμοποιούμε σαν μπούσουλα και δεν εννοώ την νομοθεσία αλλά το στήσιμο της, όσο άφορα το μπλα μπλα 1
thrliakos Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 26 , 2013 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 26 , 2013 Συνάδελφοι, έχω την εξής απορία: σε νέα ισόγεια (υπερυψωμένη κατά 1μ από το τελικό έδαφος) μονοκατοικία εντός σχεδίου απαιτείται προσβασιμότητα για αμεά ;
nisorvani Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 28 , 2013 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 28 , 2013 Καλησπέρα, μόλις επικοινώνησα με το γραφείο μελετών για ΑΜΕΑ του ΥΠΕΚΑ για να ρωτήσω για το Π.Δ. που αναφέρεται στην Εγκύκλιο 9, περί σχεδιασμού μελέτης προσβασιμότητας για ΑΜΕΑ, και μου είπαν ότι δεν προβλέπεται να εκδοθεί κάτι άμεσα. Επιπλέον μου διευκρίνισαν ότι δεν απαιτείται κάποια ειδική ή επιπλέον μελέτη, απλώς εφαρμόζουμε τα όσα αναφέρονται στο "Σχεδιάζοντας για όλους" στην αρχιτεκτονική μελέτη και περιγράφουμε ό,τι χρησιμοποιήσαμε στην Τεχνική Έκθεση.
a.sahinis Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 5 , 2013 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 5 , 2013 (edited) Συνάδελφοι, σε νέα ισόγεια (υπερυψωμένη κατά 1,20 μ από το τελικό έδαφος) μονοκατοικία εντός οικισμού απαιτείται προσβασιμότητα για αμεά ; Edited Φεβρουάριος 5 , 2013 by a.sahinis
tzeno Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 5 , 2013 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 5 , 2013 (edited) Δες το ΔΚ του υποδειγματος του ΥΠΕΚΑ. Φανταζομαι πως δεν θελει κατι παραπανω edit: εγω τουλαχιστον, αυριο με ενα τετοιο θα παω για παρομοια υποθεση στην ΥΔΟΜ Edited Φεβρουάριος 5 , 2013 by tzeno 2
thrliakos Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 6 , 2013 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 6 , 2013 Στην περίπτωση που δεν υπάρχει η δυνατότητα για κατασκευή ράμπας τόσο μεγάλου μήκους (πχ για υπερύψωση 1μ με κλίση 5% απαιτείται ράμπα συνολικού μήκους 20μ),μπορούν να χρησιμοποηθούν μηχανικά μέσα (αναβατόρια κτλ);
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣύνδεση
Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα