armageddon_gr Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 30 , 2012 Share Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 30 , 2012 (edited) Σε κτίριο στο οποίο πρόκειται να εγκατασταθεί οικιακό φωτοβολταϊκό σύστημα υπάρχει το πρόβλημα που περιγράφεται στο σκαρίφημα. Τι κάνουμε με τις βάσεις…..??? Skarifima TOMHS Taratsas.pdf Edited Ιούλιος 2 , 2012 by miltos Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς Link to comment Share on other sites More sharing options...
spygr Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 30 , 2012 Share Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 30 , 2012 Αυτό που συνηθίζεται σε αυτές τις περιπτώσεις είναι να αγοράσεις τσιμεντένια κράσπεδα και πάνω εκεί να βιδώσεις τα τρίγωνα για τα Φ/Β σου Link to comment Share on other sites More sharing options...
kusta80 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 1 , 2012 Share Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 1 , 2012 Συμφωνω απολυτως με spygr. Υπαρχει και μια εναλλακτικη που χρησιμοποιουν πολυ οι γερμανοι.Οι βασεις βιδωνονται πανω σε κυματοειδη πλαστικαν πλακιδια τα οποια στη συνεχεια θαβονται κατω απο αμμο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
jsk Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 1 , 2012 Share Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 1 , 2012 Αφαιρείς τα πλακίδια Κάνεις τρύπα και στο υλικό μόνωσης και τουλάχιστον 8 πόντους στο μπετό πληρώνεις με χημικό αγκύριο + Ντίζες 40CM κάνεις αποκατάσταση μόνωσης περιμετρικά τις ντίζας σημαδευεις το πλακάκι (λογικά είναι για θερμομόνωση) το τρυπάς και το φορές στην ντίζα Εφαρμόζεις την βάση. είμαι κατά του έρματος στο δώμα εκτός αν έχεις ΠΜ να σου υπολογίσει σωστλα τα έξτρα βάρη και πως αυτά θα επιδρούσαν σε πιθανό σεισμό μια και θα αποκτήσεις μια μεγάλη αδράνεια στην ταράτσα On top των αρχικά υπολογισμένων φορτίων. 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
sakatis Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 1 , 2012 Share Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 1 , 2012 (edited) Σε παρόμοιο δώμα που ολοκλήρωσα την εγκατ'ασταση χθες επέλεξα τον τρόπο που προτείνει ο JSK. Συγκεκριμένα στο δώμα υπήρχε μόνωση με πίσα και από πάνω ένα εννιαίο πλακίδιο πολυστερίνης με μπετόν. Αφαιρούσα το πλακίδιο με τροχό (για μεγαλύτερη ευκολία στην τοποθέτηση της βάσης), τρυπούσα πίσα και πλάκα, έβαζα ριτίνη, μετά περιμετρικά της ντίζας έβαζα black seal (λουκάνικο) για να στεγανώσω την τρυπημένη πίσα και κατόπιν τρυπούσα το πλακίδιο και το επανατοποθετούσα. Σε μερικά σημεία αν είχα κάποια κενά λόγω σπασίματος του πλακιδίου, έβαζα λίγο τσιμεντάκι, ώστε να μην "γουρνιάζουν" νερά. Edited Ιούλιος 2 , 2012 by miltos Διαγραφή παράθεσης προηγούμενου μηνύματος 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sonik79 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 1 , 2012 Share Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 1 , 2012 (edited) Aν έχεις ΄χώρο στην ταράτσα κοίτα και κάτι τέτοιο http://www.renusol.c...le-console.html ή ενναλακτικά τσέκαρε και κάποιες αντίστοιχες νέες βάσεις οι οποίες έχουν λανσαριστεί απο κάποιες εταιρείες και δεν απαιτούν στερέωση ή κάποιο έξτρα βάρος (π.χ. τσιμεντένιες πλάκες,χαλίκι κλπ) , με χωροθέτηση μονό πάνελ landscape φυσικά Edited Ιούλιος 1 , 2012 by Sonik79 Link to comment Share on other sites More sharing options...
landrew Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 1 , 2012 Share Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 1 , 2012 (edited) Pιξε μια ματια σε αυτην την λυση.... περιπτωσεις με ερμα ειδικα σε πλακακι, απαιτουν λογω μικρων συντελεστων τριβης,μεγαλες δυναμεις συνεπως μεγαλα βαρη. Edited Ιούλιος 1 , 2012 by landrew Link to comment Share on other sites More sharing options...
armageddon_gr Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 1 , 2012 Συγγραφέας Share Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 1 , 2012 Αρχικά ευχαριστώ για τις άμεσες και εύστοχες απαντήσεις σας. Αρχικά ξέχασα να αναφέρω στο αρχικό κείμενο ότι το κτίριο είναι κατασκευής του 1953 (ενδεχομένως μπορεί να είναι αυτονόητο λόγω υλικού μόνωσης) και ότι οι βάσεις είναι Custom με μεγάλη ανύψωση και γωνία κλίσης 10 μοιρών. @spygr & @kusta80 Λόγω του κενού των 2cm, της παλαιότητας και των λόγων που αναφέρει ο JSK, νομίζω ότι δεν είναι πλέον ασφαλή λύση. @Sonic & @landrew Λόγω της παλαιότητας της κατασκευής και της μεγάλης ανύψωσης, νομίζω ότι και αυτή η λύση δεν είναι ασφαλή. @JSK & @Sakatis Η πρώτη κίνηση ήταν αυτό ακριβώς που προτείνεται, μετά το τρύπημα όταν έβγαλα το τρυπάνι, η τρύπα έκλεισε αμέσως από το αμμώδες υλικό. Δεν μπορώ να τοποθετήσω ρητίνη με τίποτα. Για αυτό τον λόγο διατύπωσα το ερώτημα στο forum. Η πρώτη και πλέον επικρατούσα σκέψη μου (δεν την ανάφερα, για να μην κατευθύνω τις απαντήσεις) ήταν κάτι που βασίζεται στα υποθαλάσσια έργα, είναι η παρακάτω: Κόβω με τροχό τα πλακίδια σε μέγεθος 40x40cm. Τοποθετώ καλούπι 30x30cm με ανοιχτό πάτο μέσα στο αμμώδες υλικό. Αναρροφώ όλο το αμμώδες υλικό εντός καλουπιού. Καθαρίζω την επιφάνεια του μπετού της πλάκας και τοποθετώ 4 μπετόβεργιες τύπου U (Βλύτρα) εντός της πλάκας μπετού με χημικά αγκύρια. Γεμίζω το καλούπι με μπετό. Πακτώνω τις βάσεις με σιδερένια στριφώνια + UPAT πάνε στο νέο μπετό. Ο μοναδικός μου ενδοιασμός είναι κατά πόσο ο μονωτικός αρμός μεταξύ ΝΕΟΥ μπετού και ΠΑΛΙΩΝ πλακιδίων θα αντέξει μετά από κάποια περίεργη ταλάντωση (π.χ. σεισμό) και να συνεχίσει να κάνει την δουλειά του σωστά. Έχω επισυνάψει το νέο σκαρίφημα. ΝΕΟ Skarifima TOMHS Taratsas.pdf Link to comment Share on other sites More sharing options...
JTB Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 2 , 2012 Share Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 2 , 2012 Καλημέρα σε όλους...Επειδή γνωρίζω τη περίπτωση να παραθέσω κάποια πράγματα. 1. Σχετικά με τα αντίβαρα και την επιπλέον φόρτιση της ταράτσας, ο συνάδελφος ξέχασε να αναφέρει την ηλικία του κτίσματος που είναι πάνω από 40 χρόνια. 2. Πιστοποιημένα από ΑΠΘ η βάση μονού portrait της ExelGroup απαιτεί 250 Kgr αντίβαρο ανά πάνελ. Στη περίπτωση που συζητάτε εδώ, είναι ενιαία υπερυψωμένη βάση στήριξης του συστήματος, κάτι σαν υπόστεγο-πέργολα οπότε δεν ξέρω αν είναι εφικτή η χρήση αντίβαρων χωρίς σημαντική φόρτιση της πλάκας δώματος. 3. Η λύση των δοκών επί του δαπέδου είναι γνωστή, αλλά εμένα δεν μου αρέσει ιδιαίτερα γιατί σε κάθε περίπτωση δημιουργεί πρόβλημα στην απορροή υδάτων (τη θέλω με υπερύψωση) αλλά στη περίπτωσή μας δεν είναι καλή γιατί α) δεν θα πατά σωστά λόγω κλίσεων & β) ο χώρος από κάτω θα χρησιμοποιείται οπότε τον θέλουμε ανεμπόδιστο. Η λύση που έχει προτείνει ο συνάδελφος που εθεσε το θέμα είναι σωστή αλλά για μένα εφαρμόζεται με τρόπο που "βγάζει" πολλή δουλειά χωρίς λόγο. Σας παραθέτω λύση που έχω εφαρμόσει σε σύστημα 35 KW σε δώμα 550τ.μ. με 3-4 πόντους πολυουρεθάνη, περλίτη 8-20εκ και ασφαλτόπανο. Ευρεση της πλάκας, αγκύρωση εκεί, αποκατάσταση υγρομόνωσης και θερμομόνωσης και φροντίδα τελικής επιφάνειας. Η βάση του συναδέλφου ήδη έχει μια μικρή φλάντζα που μπορεί να χρησιμεύσει για τη στήριξη στο μπετό. Το πισσάρισμα αποτρέπει τη διάχυση έστω της μικρής αυτής ποσότητας νερού και το διευκολύνει στο να προσανατολιστεί προς τα πάνω, να εξατμιστεί... 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣύνδεση
Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα