Μετάβαση στο περιεχόμενο

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Gia sas,

Katarxin zitw suggnwmi pou grafw me latinikus xaraktires (briskomai se eggleziko uplogisti kai den exei ellinika)

Eimai foititis sto Imperial, molis teleiwsa to prwto etos.

Prepei na pw eimai ligo apogoiteumenos (idiws sto epipedo twn mathimatikwn) apo to epipedo twn spoudwn (to perimena pio duskolo kai pio gnwsiokentriko, genikws pio upsilo).

Epeidei egw den eimai oute koda sto etoimos sto na to balei kato, tha ithela an einai dunaton na mu dwsete kapoies simboules sxetika me ti themata mathimatikwn tha prepei na asxolithw (efoson apo ti exw katalabei, ola stirizonte sta ma8imatika, gia ti katanoisi to poluplokwn theorimatwn) kathws kai an mipws kserete ellinika biblia pu tha me boi8isun gia na ta kataferw.

Euxaristw gia to xrono sas.

Δημοσιεύτηκε
apo pou na arxisw?

Ξεκίνησε με αυτό και διόρθωσε το κείμενο σου.

 


Παρατήρηση: Οι τίτλοι των θεμάτων πρέπει να περιγράφουν με σαφήνεια το αντικείμενο.

Παρατήρηση: Τα Greeklish απαγορεύονται. Αν δεν μπορείτε να τα αποφύγετε, διαβάστε τι μπορείτε να κάνετε

Παρατήρηση: Μη διαχωρίζετε την απάντησή σας σε δύο ή περισσότερες διαδοχικές δημοσιεύσεις. Χρησιμοποιείστε την "επεξεργασία" για να αλλάξετε το περιεχόμενο ή να προσθέσετε κάτι στην τελευταία σας δημοσίευση.

Παρακαλώ διαβάστε τους Κανόνες Συμμετοχής του forum.

  • Upvote 2
Δημοσιεύτηκε (edited)

Prepei na pw eimai ligo apogoiteumenos (idiws sto epipedo twn mathimatikwn) apo to epipedo twn spoudwn (to perimena pio duskolo kai pio gnwsiokentriko, genikws pio upsilo).

 

Μην αγχώνεσαι άδικα με το επίπεδο σπουδών, είναι αυτό που πρέπει να είναι, μην το συγκρίνεις με Ελλάδα και περισσότερο μη στεναχωριέσαι για τα μαθηματικά γιατί Μηχανικός είναι κάτι μεγαλύτερο από το να δίνει λύσεις σε μαθηματικά προβλήματα! Αν θες, δούλεψε σε καμία εταιρεία στην Αγγλία τώρα το καλοκαίρι, στον τομέα που σε ενδιαφέρει και θα διαπιστώσεις ότι τα μαθηματικά που θα συναντήσεις στην πράξη είναι ελάχιστα. Αν πάλι θες να διαβάσεις μαθηματικά από δικό σου μεράκι, όπως νομίζεις. Θα σου πρότεινα κάποιο σχετικό από τη Σειρά Schaum η οποία έχει μεταφραστεί και στα Ελληνικά, και περιέχουν βασική θεωρία και πολλές εφαρμογές. Πήγαινε σε ένα βιβλιοπωλείο και ξεφύλλισε κάποιο, και αν δεις ότι είναι light και δε σε ικανοποιεί είμαι σίγουρη ότι θα βρεις πολλά άλλα "τηλεφωνικούς καταλόγους" από αξιόλογους Έλληνες ακαδημαϊκούς. Από εκείνα που οι παλιοί συμμαθητές σου στην Ελλάδα θα ξοδέψουν όλο τους το καλοκαίρι διαβάζοντας για να περάσουν με 5 στην εξεταστική του Σεπτεμβρίου. Είσαι πολύ τυχερός που σπουδάζεις εξωτερικό... εκμεταλλεύσου το!

Edited by Τινάκι
Δημοσιεύτηκε

Μια εξαιρετική σειρά, με αρκετά παραδείγματα εφαρμογών, είναι αυτή του Thomas, που έχει εκδοθεί από το Πανεπιστήμιο Κρήτης και αν θυμάμαι καλά είναι σε 4 βιβλία

 

http://www.cup.gr/ViewShopProduct.aspx?ProductId=264408&LangId=1

Δημοσιεύτηκε

Καταρχήν βρίσκεσαι σε μια πάρα πολύ καλή σχολή. Πολλοί θα ήθελαν να βρίσκονται στη θέση σου, μην το βάζεις κάτω...

Επειτα δεν κατάλαβα καλά...Λες ότι περίμενες πιο υψηλό επίπεδο σπουδών κυρίως στα μαθηματικά? Γιατί οι Αγγλοι έχουν ένα θέμα με τα μαθηματικά....Το επίπεδό τους στα μαθηματικά, ιδίως στα πρώτα χρόνια είναι για κάποιο λόγο πολύ χαμηλότερο από το δικό μας. Μετά μπαίνουν κάτι θεωρήματα που λες που θα μου χρησιμεύσουν....Δεν έχεις και άδικο.

Μιας και από ότι φαντάζοαι είσαι εδώ για καλοκαίρι, πήγαινε σε κάποιο βιβλιοπωλείο και θα βρεις σίγουρα αυτό που ζητάς....

Δημοσιεύτηκε

Aυτη τη στιγμη κανω internship (Urop) στην έρευνα (κατά κάποιο τρόπο) , αλλά το πράγμα με κάνει νευρικό είναι το γεγονός πως μπορεί να μην μαθω όλες τις θεωρητικές γνώσεις από τη σχολη , (σκέφτομαι και για ακαδημαϊκή καριέρα, εκτός τηs πρακτικήs καριέραs,σε μια εταιρεία για παράδειγμα )

Λυπάμαι για κάθε συντακτικό λάθος ( Χρησιμοποίησα ''google translate'', δεν έχω ελληνικo πληκτρολόγιο)

 

Σας ευχαριστώ για το χρόνo σας

Did you mean: research

Type text or a website address or translate a document.

 

Cancel

 

 

 

 

 

 

 

 

 

automatically translated by Google

 

Alpha

  • 1 month later...
Δημοσιεύτηκε

Καλησπέρα challenger,

Καταρχάς συγχαρητήρια , γιατί είσαι στην καλύτερη σχολή Mechanical Engineering της Αγγλίας (και μάλλον και της Ευρώπης) αυτήν την στιγμή με βάση τις αξιολογήσεις που έχουν πραγματοποιηθεί από αξιόπιστους φορείς.

Πίστεψέ με δεν γνωρίζω τι μαθηματικά κάνατε στο πρώτο έτος , αλλά σίγουρα θα είναι αυτά που χρειάζονται όπως ανέφερε και ο χρήστης "Τινάκι".

 

Τώρα πρόσεξε εδώ υπάρχει το ερώτημα : Θέλεις να διαβάσεις μαθηματικά για να εμπλουτίσεις τις γνώσεις σου ή για να έχεις ισχυρότερα εργαλεία ως

μηχανικός ?

Αν είναι το δεύτερο τότε το τί μαθηματικά χρειάζεσαι εξαρτάται από το τι θέλεις να κάνεις στο μέλλον και με ποιον τομέα του Mechanical Engineering θέλεις να ασχοληθείς. Παρά ταύτα θεωρώ προσωπικά απαραίτητη την γνώση σε συγκεκριμένους τομείς μαθηματικών ανεξάρτητα από το τί θα κάνεις!

 

Εδώ θα σου παραθέσω τους βασικούς κατά τη γνώμη μου τομείς και γιατί χρειάζονται:

1) Διαφορικός Λογισμός (Calculus): Η πλήρης κατανόηση της θεωρίας του διαφορικού λογισμού θα σε βοηθήσει στην επίλυση όλων των προβλημάτων,είτε αυτά ειναι Ρευστομηχανικής, κλασσικής Μηχανικής, Στατικής , Δυναμικής , Θερμοδυναμικής e.t.c. Παράλληλα, αν ασχοληθείς με οικονομία όπως χρηματοοικονομικά θα σε βοηθήσει να κατανοήσεις τεράστιο μέρος της θεωρίας που τα διέπει.

Προτείνω το εξής για τα βασικά από το MIT: http://www.youtube.com/course?list=ECBE9407EA64E2C318&feature=plcp

2) Αριθμητική Ανάλυση(Numerical Analysis) :Η αριθμητική ανάλυση δίνει γρήγορα λύση σε προβλήματα όπου οι αναλυτικές προσεγγίσεις του διαφορικού λογισμού δεν μπορούν να δώσουν. Απαραίτητη εδώ είναι η γνώση προγραμματισμού σε Η/Υ ή αλλιώς στη χειρότερη περίπτωση η

ικανότητα εκτέλεσης έτοιμων προγραμμάτων. Τέλος, είναι ίσως το απαραίτητο μαθηματικό εργαλείο για έναν μηχανικό, επειδή συχνά

μας ενδιαφέρει η λύση με ικανοποιητική προσέγγιση παρά η ακριβής τιμή αυτής.

3) Πιθανότητες - Συνδυαστική (Probabilties-Combinatorics) :Απαραίτητη η γνώση τους για να μπορείς να αντιλαμβάνεσαι των κανονισμών τις βασικές αρχές , να τα χρησιμοποιήσεις ώς εργαλεία σε κάποια έρευνα που θα κάνεις ή ακόμα και σε οποιαδήποτε επιλογή για να κρίνεις με αντικειμενικά κριτήρια αν είναι σωστή ή όχι.

4)Παραστατική και προβολική Γεωμετρία :Απαραίτητη η γνώση της για να μπορείς να αντιλαμβάνεσαι με ευκολία τη γεωμετρία οποιουδήποτε

σχήματος που μπορείς να συναντήσεις στο τρισδιάστατο χώρο και πως μπορείς να το επεξεργαστείς μέσα στο μυαλό σου ή στο χαρτί.

 

Εδώ όμως είναι απαραίτητο να σου πω, ότι η αντιμετώπιση των μαθηματικών κατά την προσωπική μου άποψη θα πρέπει να είναι τέτοια που να οξύνει τον νου και να σε βοηθάει να επιλύεις τα προβλήματα σου. Αποτελεί δηλαδή εργαλείο για τον μηχανικό , παρά αυτοσκοπός όπως είναι για τον μαθηματικό.

 

Αυτά είναι ανεξάρτητα από το αν θα κάνεις έρευνα ή όχι. Τώρα συγκεκριμένα για σένα που θέλεις να ασχοληθείς και ερευνητικά με το αντικείμενό

σου θα σου πρότεινα : Γραμμική Άλγεβρα, Διαφορικές εξισώσεις , Μιγαδική Ανάλυση , Μερικές Διαφορικές εξισώσεις και διακριτά μαθηματικά.

Στο MIT lectures θα βρείς πάνω σε αυτά όλα τα courses.

 

Ελπίζω να σε βοήθησα.

Εύχομαι καλή δύναμη και θα δείς ότι όλα θα βελτιωθούν στην πορεία.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.