Κανείς Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 8 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 8 Επαναφέρω το ερώτημα που οδήγησε στην ενδιαφέρουσα συζήτηση των τελευταίων δημοσιεύσεων: On 14/5/2024 at 11:28 ΜΜ, NabS said: Σε περίπτωση που έχω μια σοφίτα, επιτρέπεται να είναι συνεπίπεδη με ημιυπαίθριο χώρο και να μην μετρούν οι τοίχοι της στη δόμηση? (να μη μετρά σαν ξεχωριστός όροφος δηλαδή όπως στη περίπτωση που αν έχω πατάρι συνεπίπεδο με όροφο μετράνε οι τοίχοι του παταριού στη δόμηση).
littlejulie Δημοσιεύτηκε 14 ώρες πριν Δημοσιεύτηκε 14 ώρες πριν On 10/1/2022 at 9:36 ΜΜ, nkeha said: Καλησπέρα Από ότι καταλαβαίνω από τον ορισμό του εσωτερικού εξώστη (πατάρι), μπορώ να έχω κλειστό χώρο (όχι απαραίτητα βοηθητικό αν μου το επιτρέπει το ύψος ) σε αυτό αρκεί αυτοί (κλειστοί χώροι) να βρίσκονται σε απόσταση 1 μ από το ανοικτό όριο του εξώστη . Σωστά ; Καλημέρα και από εμένα, τελικά μπορεί να γίνει κλειστός χώρος ΚΧ (πχ υπνοδωμάτιο, αρκεί να υπάρχει και στον υποκείμενο όροφο) αρκεί να έχει απόσταση 1μ ανοιχτό εσωτερικό εξώστη; Επίσης είναι το 70% του συνολικού διαμερίσματος ή του υποκείμενου χώρου πχ σαλονιού;
littlejulie Δημοσιεύτηκε 10 ώρες πριν Δημοσιεύτηκε 10 ώρες πριν On 10/1/2022 at 9:36 ΜΜ, nkeha said: Καλησπέρα Από ότι καταλαβαίνω από τον ορισμό του εσωτερικού εξώστη (πατάρι), μπορώ να έχω κλειστό χώρο (όχι απαραίτητα βοηθητικό αν μου το επιτρέπει το ύψος ) σε αυτό αρκεί αυτοί (κλειστοί χώροι) να βρίσκονται σε απόσταση 1 μ από το ανοικτό όριο του εξώστη . Σωστά ; Καλημέρα, απάντηση υπάρχει για αυτό το ερώτημα; ευχαριστώ
Qutrohor Δημοσιεύτηκε 10 ώρες πριν Δημοσιεύτηκε 10 ώρες πριν @littlejulie, Μπορείς να έχεις χώρο κυρίας χρήσεως στο πατάρι εφόσον πληρούνται οι γνωστές προϋποθέσεις για τους χώρους αυτούς.
littlejulie Δημοσιεύτηκε 8 ώρες πριν Δημοσιεύτηκε 8 ώρες πριν 1 ώρα πριν, Qutrohor said: @littlejulie, Μπορείς να έχεις χώρο κυρίας χρήσεως στο πατάρι εφόσον πληρούνται οι γνωστές προϋποθέσεις για τους χώρους αυτούς. Σε ευχαριστώ πολύ, και γω αυτό πιστεύω. Επίσης είναι το 70% του συνολικού διαμερίσματος ή του υποκείμενου χώρου πχ σαλονιού; Εχω διαμέρισμα πχ 100 τμ , 50 τμ είναι το υπνοδωμάτιο και το wc και 50 τμ το σαλόνι - κουζίνα (χάριν ευκολίας οι αριθμοί). Μπορώ να κάνω πατάρι πάνω από το υπνοδωμάτιο και το wc του ισογείου (επίσης πνοδωμάτιο το wc) 50τμ με περιμετρικους διαδρόμους 1μ και σκάλα άλλα 20 τμ χοντρικά και να φτάσει το πατάρι 70 τμ? (το 25% καλύπτεται γιατί πρόκειται για πολυκατοικία με δόμηση 900τμ) Ευχαριστώ
Qutrohor Δημοσιεύτηκε 6 ώρες πριν Δημοσιεύτηκε 6 ώρες πριν @littlejulie, Για τον προσδιορισμό του υποκείμενου χώρου χρησιμοποιείς τον ορισμό: «Ως υποκείμενος χώρος, νοείται η συνολική επιφάνεια της κάτοψης (κύριοι χώροι, βοηθητικοί χώροι, κεντρικό κλιμακοστάσιο αυτοτελούς ανεξάρτητης ιδιοκτησίας, ηλιακά αίθρια), συμπεριλαμβανομένων των τοίχων που την ορίζουν».
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣύνδεση
Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα