pseirak Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 3 , 2012 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 3 , 2012 Έχω αυτήν την απορία... ΚΑΝΕΝΑΝ δεν έχω ακούσει να δουλεύει με τη συλλογική σύμβαση. Όλοι οι μηχανικοί που ξέρω ΠΜ, ΑΜ, ΑΤΜ, ΧΜ , όλοι με μπλοκάκι. Δηλαδή αν καταργηθεί, ποιοί ακριβώς θα θιχτούν;
ikaros13 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 3 , 2012 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 3 , 2012 Είναι μια πραγματικότητα, αλλά υπάρχουν και πολλοί που είναι μισθωτοί σε διάφορες εταιρείες βιομηχανικές, πληροφορικής, ναυτιλιακές, τηλεπικοινωνιών, νοσοκομεία κτλ....Κυρίως ΜΜ, ΗΜ, έχω τουλάχιστον 1 γνωστό σε κάθε ένα από αυτούς τους τομείς.....
tpanag Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 4 , 2012 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 4 , 2012 Είναι αρκετοί συνάδελφε. Ειδικά στην ειδικότητά μας, τα στελέχη γραφείων μελετών που έχουν εντάξει σε αυτά το μελετητικό τους.
ΟΩΝ Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 18 , 2013 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 18 , 2013 ....συλλογική σύμβαση.... Δηλαδή αν καταργηθεί, ποιοί ακριβώς θα θιχτούν; Δυστυχώς δεν θίγονται μόνον οι μισθωτοί, αλλά (έμμεσα) όλοι... Κι αυτό διότι οι μισθοί της ΣΣΕ αποτελούσαν γενικά έναν "μπούσουλα" για τον καθορισμό της αμοιβής με μπλοκάκι...
DIMARA Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 24 , 2013 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 24 , 2013 Καλησπεραθα ηθελα να ρωτησω το εξης:απο την αδεια ασκησεως επαγγελματος και εκ τοτε ειμαι ιδιωτικος υπαλληλος σε εταιρια αε αλουμινοκατασκευων δεν εχω μπλοκ αποδειξεων σαν ελευθερος επαγγελματιας αλλα ουτε και σφραγιδα.αν βγαλω σφραγιδα μπορω να την χρησιμοποιησω οσο παραμενω ιδιωτικος υπαλληλος και αν ναι σε ποιες περιπτωσεις και με ποιο τροπο? Ελπιζω να μην κουρασα.Ευχαριστω
antloukidis Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 25 , 2013 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 25 , 2013 Oπουδήποτε βάζεις υπογραφή, αν θες βάζεις και την σφραγίδα σου.
hektor Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 27 , 2013 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 27 , 2013 Μπορείς να την χρησιμοποιήσεις μόνο εάν υπογράφεις για λογαριασμό της εταιρείας .Για να την χρησιμοποιήσεις παντού χρειάζεται μπλοκάκι δλδ έναρξη.
Atitlon Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 27 , 2013 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 27 , 2013 Πολλοί είναι οι μηχανικοί που εργάζονται με συμβάσεις εργασίας (συλλογικές σε μεγάλες εταιρείες, επιχειρησιακές-ατομικές σε μικρότερες) οι οποίες προσπαθούν να συνδυάσουν τους κανόνες της Αγοράς και τις υπάρχουσες συλλογικές συμβάσεις. Ας μην ξεχνάμε ότι η συλλογική σύμβαση προσπαθεί να αποτιμήσει αντικειμενικά και την ποιότητα της εργασίας σου (πτυχίο, εξειδίκευση, προϋπηρεσία) άρα λειτουργεί ως μπούσουλας όπως ειπώθηκε. Ειδικότερα σήμερα, το μπλοκάκι οφείλει να αποτελέσει παρελθόν διότι είναι: 1) παράνομο για την εταιρεία και για τον κάτοχο εφόσον εργάζεται αποκλειστικά για την εταιρεία 2) αναχρονιστικό διότι κάποτε εξασφάλιζε μειωμένους συντελεστές κέρδους για εμάς αλλά πλέον αυτοί καταργήθηκαν 3) ηλίθιο από τη στιγμή που και οι μισθοί έχουν πέσει και προγράμματα επιδότησης υπάρχουν και η νομιμότητα της εταιρείας ώστε αυτή να μη φοβάται από τον ανταγωνισμό... άρα υπάρχουν κίνητρα για όλους τους εμπλεκόμενους να υπογράψουν μία (στη χειρότερη έστω κάποια φανερά κάποια μαύρα χρήματα). καλή συνέχεια συνάδελφοι
stat Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 11 , 2013 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 11 , 2013 Και εγώ γνωρίζω μισθωτούς μηχανικούς, σε ναυτιλιακές, καπνοβιομηχανίες, πετρελαϊκές κ.α. Για τους εργαζομένους με μπλοκάκι, η τελευταία μόδα (φετινή) είναι να τους αλλάζουν 'εργοδότη' ανά τρίμηνο. Τέσσερις εργοδότες στο έτος...
ΟΩΝ Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 12 , 2013 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 12 , 2013 Εννοείς γράφουν διαφορετικό έργο ανά 3 μήνες;
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣύνδεση
Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα