Μετάβαση στο περιεχόμενο

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Νομίζω ότι ο γεωτεχνικός και ο δομοστατικός είναι οι πιο στενά συνδεδεμένοι τομείς. Και στους 2 με τάσεις έχεις να κάνεις (εσωτερικές δυνάμεις). Το μόνο που αλλάζει είναι το μέσο το οποίο μελετάς. Από εκεί και πέρα και εγώ πιστεύω ότι πρέπει να διαλέξεις αυτό που σου αρέσει περισσότερο σαν αντικείμενο. Άμα δε γουστάρεις τα μαθήματα θα τα διαβάζεις ίσα ίσα να τα περάσεις. Αν σε ενδιαφέρουν θα ασχολείσαι περισσότερο.

 

Εφόσων έχεις τη δυνατότητα να διαλέξεις γιατί να μην πάρεις λοιπόν αυτό που σου αρέσει? Ούτως ή άλλως και για το μετά πάλι θα έχεις επιλογές (βλ. μεταπτυχιακά κτλ). Άσε που ποτέ δε μπορείς να αποκλείσεις ότι θα ασχοληθείς με υδραυλικά (ή ότι άλλο σου αρέσει).

 

Όπως και αν έχει μην αγχώνεσαι. Ειλικρινά δεν αξίζει τον κόπο. Και εγώ θυμάμαι ότι το σκεφτόμουνα πάρα πολύ αλλά δεν είναι τίποτα.

 

Τέλος άλλοι παράγοντες που ίσως να πρέπει να σκεφτείς για την επιλογή τομέα είναι :

 

1. Δυσκολία σε συνάρτησει με πόσα χρωστάς και πότε θες να τελειώσεις

2. Καθηγητές (πόσο καλοί είναι, πόσο συνεργάσιμοι, διπλωματικές που δίνουν κτλ)

3. Τρόπος εξέτασης των μαθημάτων του τομέα. Πχ στην Ξάνθη που σπουδάζω εγώ στον υδραυλικό τα μισα μαθήματα του τομέα τα περνάνε με εργασίες και στην εξεταστική έχουν χρόνο για να διαβάσουν τα μαθήματα του κορμού καλά. Γενικά βοηθάει πολύ για να τελειώσεις γρήγορα ή να μαζέψεις μαθήματα.

 

Άντε οι Πατρινοί πέστε τίποτα στο παλικάρι για τους τομείς.

Δημοσιεύτηκε

apostolisoik σαφώς τα μαθήματα με βοηθήσαν αλλά στη συνέχεια έπρεπε όχι μόνο να ξεσκονίσω τις παλιές σημειώσεις αλλά να διαβάσω πληθος άλλων βιβλίων λιγάκι πιο εξειδικευμένων. Για παράδειγμα όταν ας πούμε έκανα εδαφοδυναμική αυτομάτως είχα ελλείψεις σε ειδικα θέματα μεταλλικών κατασκευών ή γεφυροποιία. Τώρα έχω καταλήξει να κάνω περισσότερες στατικές μελέτες απο οτι οι φίλοι μου δομοστατικοί. Εξάλλου τα βασικά μαθήματα κορμού είναι αρκετά για να εμβαθύνεις στα στατικά και στη συνέχεια να εντρυφύσεις σε αυτά. όπως είπα και πιο πριν επέλεξε τον τομέα που σου αρέσει σε συνάρτηση με τα γραφόμενα του Παναγιώτη πιο πάνω.

Και εγώ προσωπικά βρίσκω μεγάλη σύνδεση του δομοστατικού με τον γεωτεχνικό τομέα, αλληλοσυμπληρώνονται κατα μια έννοια, εξάλλου πως αλλιώς θα διαστασιολογήσεις πασσάλους και αγκύρια αν δεν γνωρίζεις στατική? δεν γίνεται.

  • 3 years later...
Δημοσιεύτηκε

Ρώτησα γιατί αν ήσουν στο ΑΠΘ θα σου έλεγα κάποια πράγματα προς ενημέρωση.

καλησπέρα , επειδή εγώ είμαι από το ΑΠΘ και έχω σήμερα (2011) το ίδιο δίλημμα με το παιδί πιο πάνω , μήπως μπορείς να μου πεις εμένα αυτά που θα έλεγες για το ΑΠΘ ??
  • 1 year later...
Δημοσιεύτηκε

Καλησπέρα. Πιστεύεται ότι ο υδραυλικός τομέας μπορεί να οδηγήσει σε διαφορετικά μονοπάτια από τα καθιερωμένα του πολιτικού μηχανικού;

 

 

Αν θέλετε σε πιο σύγχρονα και μη τετριμμένα..

 

 

Ποια η προσωπική σας άποψη;

  • 3 weeks later...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.