Didonis Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 18 , 2022 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 18 , 2022 3 ώρες πριν, MOUGGOLIAS said: ......αλλαγή χρήσης ορόφου απο κατοικία σε γυμναστήριο. ... τσέκαρε και αλλαγή κινητά φορτία για την Στατική Μελέτη Η Κατοικία λογικά έχει υπολογιστεί για 200Kg/m2 κινητά φορτία
sdakos Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 20 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 20 Καλησπέρα σε όλους! Το γράφω εδώ για να μην ανοίγω καινούριο θέμα. Μετά από 2,5 χρόνια στο ελεύθερο επάγγελμα, μου έτυχε (μάλλον) η πρώτη άδεια λειτουργίας. Προσπαθώ να δω αν θα έχω πρόβλημα με την αδειοδότηση καθώς δε θα ήθελα σε καμία περίπτωση να νοικιάσει τον χώρο ο πελάτης και μετά να του πω ότι δεν μπορεί να εκδοθεί η άδεια. Πιο συγκεκριμένα αναφέρομαι σε αδειοδότηση αθλητικού σωματείου ερασιτεχνικού αθλητισμου (θα είναι κάτι σαν σωματείο - σχολή πολεμικών τεχνών) το οποίο εντάσσεται στην κατηγορία Δ της ΚΥΑ 408113/21902/2725/603 (ΦΕΚ 3568/2017). Ο πελάτης έχει βρει έναν υπόγειο χώρο περίπου 300 τ.μ. ο οποίος είναι κατασκευασμένος/δηλωμένος ως αποθήκη (βοηθητική χρήση). Ο υπόγειος χώρος βρίσκεται σε πολυκατοικία χτισμένη με οικοδομική άδεια του 1977. Ο χώρος έχει 2 εισόδους με κλιμακοστάσια που επικοινωνούν με τον εξωτερικό χώρο και άλλες 2 πόρτες που επικοινωνούν με το κεντρικό κλιμακοστάσιο του κτηρίου. Ο χώρος έχει αερισμό και φωτισμό από τα 2 εξωτερικά κλιμακοστάσια που ανέφερα πριν και απο κουρ ανγκλέ. Η ΚΥΑ δεν βλέπω να απαγορεύει την εγκατάσταση ούτε σε βοηθητική χρήση ούτε σε υπόγειο. Ο μηχανικός του δήμου μου επιβεβαίωσε ότι δε ζητάει κάτι σχετικό. Προσπαθώ να δώ ΠΟΥ θα μπορούσα να έχω πρόβλημα. Τα βασικά που βλέπω είναι: 1) Αν θα έχω στατική επάρκεια (θα κοιτάξω αν υπάρχει η στατική μελέτη στην πολεοδομία) 2) Αν θα εξασφαλίσω πιστοποιητικό πυρασφάλειας (γνωρίζει κάποιος αν υπάρχει περίπτωση από τα δεδομένα που έγραψα να το απαγορεύσει η πυροσβεστική;) 3) Αν εξασφαλίζεται ο αερισμός-φωτισμός; 4) Αν θα έχω πρόβλημα με την προσβασιμότητα για ΑμΕΑ ; Κάθε βοήθεια ευπρόσδεκτη γιατί έχω διαβάσει ήδη καμιά 20ρια νόμους και νομίζω μόνο μπλέκομαι περισσότερο...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣύνδεση
Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα