Μετάβαση στο περιεχόμενο

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Ένα καλό μεταπτυχιακό πρόγραμμα για δυναμική κατασκευών και αντισεισμική μηχανική έβγαλε το ΕΜΠ πριν ένα μήνα , επίσης υπάρχει και το ΕΑΠ με το ιδιο πρόγραμμα και με πολλά μαθήματα για την ακρίβεια 4 Θεματικές Ενότητες για αντισεισμική μηχανική από τις οποίες η κάθε μια έχει βιβλίο 1300 σελ , εξοντωτικό διάβασμα όχι αστεία αλλά το μειονέκτημα είναι ότι δεν υπάρχει παρακολούθηση με την κλασική έννοια και αναγκάζεσαι να διαβάσεις μόνος σου , πάντα σε επικοινωνία με τον καθηγητή , στην Αγγλία θα πληρώσεις αρκετά χρήματα δεν ξέρω αν αξίζει το αποτέλεσμα για όσα θα δαπανήσεις , ότι και αν κάνεις καλή επιτυχία .

Δημοσιεύτηκε

Το μεταπτυχιακό του ΕΑΠ, αν και ενδιαφέρον, θέλει τρομερή αυτο-πειθαρχία και όπως είπες διαβάζεις μονος σου. Επίσης όπως αυτό του ΕΜΠ κλπ είναι διάρκειας 2 χρόνων. Για μένα που προπτυχιακό έκανα στην πόλη μου και θέλω να συνεχίσω κάπου αλλού τώρα, όπου και να πάω για δύο χρόνια, είτε Ελλάδα είτε εξωτερικό ( με 0 δίδακτρα), τα ίδια χρήματα θα δώσω περίπου με Αγγλία που είναι μάστερς ενός έτους. Έτσι όπως το σκέφτομαι λοιπόν, γιατί να μην αποκτήσω και την εμπειρία του εξωτερικού παράλληλα σε ένα καλό πανεπιστήμιο και να γλιτώσω ένα χρόνο...ίσως και να έχω και καλύτερες προοπτικές για δουλειά εκει.

 

Πάντως δεν έχεις και άδικο....τα μεταπτυχιακά εδώ είναι καλά, αλλά είναι πολλοί οι παράγοντες για αυτήν την απόφαση...ανάλογα το τι θέλει κανείς και πως το σκέφτεται το μετά...δεν υπάρχει ΜΙΑ και μοναδική σωστή απόφαση.

Δημοσιεύτηκε (edited)

Εξωτερικό και πάλι εξωτερικό!!

Σκοπός είναι όπως έχω πει πολλές φορές, να πάτε με την προοπτική να μείνετε και να εργαστείτε εκεί! Εδώ είναι δύσκολα τα πράγματα. Ειδικά εαν δεν έχεις "κονέ" και είσαι μόνος στο επάγγελμα!! Τα μεταπτυχιακά στην Ελλάδα είναι πολύ καλά. Αλλά.. έχουν ένα + στη περίπτωσή μας. Είναι 2 χρόνια, οπότε έχεις καιρό να περιμένεις την κατάσταση να εξελιχθεί.. Και συνάμα ένα πολύ μεγάλο -. Την εξελισσόμενη κατάσταση που δεν φαίνεται να αλλάζει πρως το καλύτερο.. Και μετά θα τραγουδάς, "που 'ναι τα χρόνια, τα ωραία χρόνια τότε που είχα δουλειά στο full, που ειν' τα βιβλία και τα θρανία, τα συνεργεία ειν' άνεργα"..

 

Στη Βρετανία είναι συνήθως 1 έτος που όμως ισοδυναμεί με δύο, λόγο των συμπτυγμένων μαθημάτων. Θέλει πλήρη αφοσίωση, αγάπη και proδέρμ να να το ολοκληρώσεις. Όπως λέει και το άσμα, "Καλοκαίρια και Χειμώνες, στη σχολή θα κοιμηθείς". Είναι πολύ καλή φάση, γνωρίζεις καθηγητές που έχουν πολύ μεγάλη πείρα σε φοβερές κατασκευές (πυρηνικούς αντιδραστήρες, έρευνα, γέφυρες, και δε συμμαζεύεται) σε σχέση με τους δικούς μας τους "καθηγηταράδες".. Προσωπικά είχα καθηγητή (χωρίς το Dr..) που έκανε όλα αυτά της παρένθεσης, + τον τρόπο ανύψωσης της ρόδας του Λονδίνου.. Φέλλοου στο IStructE ο 50άρης! Ρε;Spect!!!

 

Έχουμε και λέμε στα υπόλυπα + του εξωτερικού.. JobFairs. Πανηγύρια για δουλειές. Μεγάλες εκθέσεις με εταιρίες που αναζητούν νέους και φιλόδοξους Graduates όπως και του λόγου μας. Οι εταιρίες στην Αγγλία σε φροντίζουν έτσι ώστε να εξελιχθείς. Με βάση την εξέλιξη κάποια μέρα θα σε κάνουν CEng με τον μισθό σου να ξεκινάει από 40Κ+. Έχει διαφορά με τη ΛαλάΛαντ που ζούμε και όλοι είναι CEng τρομάρα μας... Οπότε, θα ζήσεις το rotationscheme, σεμινάρια, θα έχεις επιβλέποντα, θα παίρνεις διάφορα για το άγχος... Όμορφα πράγματα.

 

Όλα έχουν το + και το - τους, τα θετικά και τα αρνητικά.

Στο θέμα μας, όσοι έχετε τη δυνατότητα φυγής στο εξωτερικό ορμάτε!! Εδώ τι να τον κάνεις τον αντισεισμικό σχεδιασμό (πχ) όταν στη παρούσα κατάσταση θα κάνεις καμία ανακαίνιση, κανένα πατάρι, και γενικότερα δουλειές άσχετες τελείως με τη θεωρία! Τι να το κάνεις γενικότερα το μεταπτυχιακό στην Ελλάδα; Για να "τακτοποιείς" αυθαίρετα; Για να πριζώνεις τον κόσμο να βάλει Φ/Β βεβαιώνοντάς τους ότι θα κερδίσουν, και μετά να έρχεται το κράτος και να ξεφτιλίζει το όλο θέμα και να κοιτάς τους πελάτες σου με μάτια ωσάν του ΜποΜπ του Σφουγγαράκη του τετραγωνοπατνελωνάτου όταν λυπάται;; :shock:

 

Αυτά είχα να πω προς το παρών. Και άλλα θα γράψω κάποια στιγμή όταν θα φορολογίσουν τον ίδιο τον αέρα που αναπνέουμε γιατί δεν θα έχει μείνει τίποτε άλλο προς φορολόγηση... (Για όσους με χαρακτηρίσουν απαισιόδοξο, να τους πω ότι επειδή είμαι ρεαλιστής είμαι και απαισιόδοξος αφού δεν φαίνεται να υπάρχει μέλλον! Παρ' όλα αυτά, τον χειμώνα θα τον φάω ελπίζωντας. Αν το θαύμα δεν γίνει, "bye bye love, bye bye LaLaLand" τον Φλεβάρη!!) :wink:

 

Και κλείνω με ένα χαμόγελο: :roll:

Edited by Earl
  • Downvote 1
Δημοσιεύτηκε

Ε όχι και θεωρία η δυναμική ανάλυση φορέων συνάδελφε , αν έχεις πλήρη γνώση του αντικείμενου αυτού η αναζήτηση εργασίας σε μελετητικά γραφεία του εξωτερικού είναι πολύ πιο εύκολη , το παν είναι οι γνώσεις που πραγματικά εχεις αν μπορείς δηλαδή να σταθείς στον παγκόσμιο ανταγωνισμό και όχι απλώς ένα χαρτί . Σε κάθε πανεπιστήμιο καλό ειναι να δεις πρώτα το πρόγραμμα σπουδών και τι μαθήματα θα κανείς πριν πετάξεις τα χρήματα σου σε τίτλους χωρίς αντίκρισμα. Επίσης ας προσέξει κάποιος τι θα πρώτο προλάβει να μάθει με ένα χρόνο στο εξωτερικό ακόμα και αν ξημεροβραδιάζεται στις καλύτερες βιβλιοθήκες του κόσμου .

  • Upvote 1
Δημοσιεύτηκε (edited)

Ε όχι και θεωρία η δυναμική ανάλυση φορέων συνάδελφε , αν έχεις πλήρη γνώση του αντικείμενου αυτού η αναζήτηση εργασίας σε μελετητικά γραφεία του εξωτερικού είναι πολύ πιο εύκολη

 

Επίσης ας προσέξει κάποιος τι θα πρώτο προλάβει να μάθει με ένα χρόνο στο εξωτερικό ακόμα και αν ξημεροβραδιάζεται στις καλύτερες βιβλιοθήκες του κόσμου .

 

Ναι, ναι θεωρία η δυναμική ανάλυση όπως το γράφω εάν δεν εκπονείς μελέτες (έστω, μία μελέτη το 3μηνο)!! Για το πρώτο συμφωνώ στο "μελετητικά γραφεία του ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ" όπου και ο ΔΜ θα κάνει αποκλειστικά μελέτες, θα είναι συγκεντρωμένος σε αυτό και δεν θα τρέχει παράλληλα σε δουλειές και πολεοδομίες! Γιατί αν δεν κάνεις μελέτες στο "εσωτερικό", η Δυναμική μένει στη θεωρία. Γενικότερα (αν δεν κάνω λάθος) ένας Πολιτικός Μηχανικός στην Ελλάδα στις μέρες μας είναι πιθανότερο να ασχολείται με τον ΝΟΚ και με την εφαρμογή προϊόντων ξηράς δόμησης, παρά με δυναμικές φασματικές αναλύσεις και αλληλεπίδραση εδάφους-κατασκευής..

 

Όσον αφορά το δεύτερο σκέλος, θα καλομάθει να ξημεροβραδιάζεται στις καλύτερες βιβλιοθήκες του κόσμου οι οποίες και έχουν φούρνο μικροκυμάτων για τα νούντλς, και καφετιέρες (δεν υπερβάλω, ο Topap αν παρακολουθεί μπορεί να το επαληθεύσει!). Το σίγουρο είναι πως θα μάθει να δουλεύει σε συνθήκες μίας άλλης χώρας με χαώδη διαφορά στη νοοτροπία της εργασίας και των ανθρώπων, αλλά και τον τρόπο να εργάζεται μόνος του για τη λύση προβλημάτων, να ανατρέχει σε πηγές, κτλ, κτλ.

 

Στις σχολές το μόνο που μαθαίνεις είναι ο τρόπος του πως να καταφεύγεις στις κατάλληλες πηγές οι οποίες και θα σε βοηθήσουν να λύσεις το θεωρητικό πρόβλημα (πόσες φορές θα το γράψω ή θα το πω...)! Ας περάσει τα μαθήματα πρώτα και τη διπλωματική, και μετά θα έχει ισόβια τα βιβλία της σχολής να τα 1000διαβάσει loser, βάλε και τα ebooks, σημειώσεις από ημερίδες, κτλ κτλ!!

 

Το μεταπτυχιακό δεν είναι μόνο γνώση. Είναι ένα πάντρεμα πολλών εμπειριών. Λίγες θεωρίες (άλλες με ασκήσεις εφαρμογής και άλλες μόνο θεωρία), πολύ δουλειά στις εργασίες (μιας και εκεί ποντάρεις αφού στις θεωρίες είναι αδύνατο να προλάβεις όλα τα θέματα και να πάρεις 100), πολύ προσωπικό διάβασμα, συνεργασία σε ομάδα με ανθρώπους από τις 4 μεριές του πλανήτη Γη και μερικών από άλλους, παρουσιάσεις, και πολύ αυστηρά χρονοδιαγράμματα με σοβαρό αντίκτυπο στους βαθμούς σε περίπτωση καθυστερημένης παράδοσης, αλλά και της συρρίκνωσης του χρόνου μελέτης για τις εξετάσεις σε βαθμό που χρειάζεσαι καλμαλίνες για τα νεύρα!

 

Αυτά μέσα στα διδακτικά εξάμηνα. Πέρα από αυτό όμως, έπειτα έρχεται η διπλωματική της οποίας το θέμα αν λατρέψεις θα αριστεύσεις! Συνοψίζοντας, μεταπτυχιακό = εργασιακή εμπειρία 1 έτους + εμπλουτισμός του θεωρητικού υπόβαθρου του Μηχανικού. Σε καμία περίπτωση κανείς δεν θα σου πει ότι μετάνιωσε που έκανε μεταπτυχιακό (είτε στο εσωτερικό, είτε στο εξωτερικό που έχει και μεγαλύτερη πλάκα από πολλές πλευρές). :)

Edited by Earl
Δημοσιεύτηκε (edited)

Όσον αφορά το δεύτερο σκέλος, θα καλομάθει να ξημεροβραδιάζεται στις καλύτερες βιβλιοθήκες του κόσμου οι οποίες και έχουν φούρνο μικροκυμάτων για τα νούντλς, και καφετιέρες (δεν υπερβάλω, ο Topap αν παρακολουθεί μπορεί να το επαληθεύσει!). Το σίγουρο είναι πως θα μάθει να δουλεύει σε συνθήκες μίας άλλης χώρας με χαώδη διαφορά στη νοοτροπία της εργασίας και των ανθρώπων, αλλά και τον τρόπο να εργάζεται μόνος του για τη λύση προβλημάτων, να ανατρέχει σε πηγές, κτλ, κτλ.

 

Το έχω δεί αυτό, αν και ποτέ μου δεν ημουν οπαδός του διαβάσματος στη βιβλιοθήκη (είτε στην Ελλαδα, είτε στην Αγγλία). Εγώ πάντως σαν μεταπτυχιακός είχα μαγνητική κάρτα απο την είσοδο της σχολής για να μπαίνω οτι ώρα ήθελα (εχω μπει και 4 τα ξημερώματα) και ξεχωριστή αίθουσα με pc μονο για μεταπτυχιακους.

Edited by Topap
Δημοσιεύτηκε (edited)

Έτσι είναι. Κάρτα και ελευθέρας.. Ούτε εγώ ήμουν φαν, αλλά τελικά έγινα στην Αγγλία. Ξεκινούσα απογευματάκι με τον φορητό μαζί στη βιβλιοθήκη, έπειτα όταν έκλεινε στις αίθουσες διδασκαλίας σε 8 όροφο κτήριο, και μέχρι να βγει η δουλειά έβγαινε ο κόκορας! Στα ενδιάμεσα 10λεπτα διαλείμματα για τσιγάρο με τα περισσότερα λεπτά να χάνονται στο ασανσέρ.. 23-24:00 διάλειμμα στα McDonalds για φαγητό με 1+1 για τους φοιτητές (Πλήρης σαβούρα με 3.5 λίρες). Ωραία ήτανε... Ειδικά όταν παρέδιδες εργασία σου έφευγαν 10kN από πάνω σου! Και τα απογεύματα όταν είχε τελειώσει η εργασία και έμενε μόνο το δέσιμο της, μπύρες στην pub.... :) Και μετά Ελλάδα να χαλάμε τα νεύρα μας.. :roll:

Edited by Earl
Δημοσιεύτηκε (edited)

Ετσι που το πάτε , αντί γιά ενημερωτικό το θέμα , θα γίνει θέμα αναμνήσεων και αναπόλησης παρωχημένης νεότητας :mrgreen:

 

Σας καταλαβαίνω βέβαια .....

Edited by BAS
Δημοσιεύτηκε
Ε όχι και θεωρία η δυναμική ανάλυση φορέων συνάδελφε , αν έχεις πλήρη γνώση του αντικείμενου αυτού η αναζήτηση εργασίας σε μελετητικά γραφεία του εξωτερικού είναι πολύ πιο εύκολη

 

Και ποιο τζιμάνι είπε ότι έξω δεν κάνουνε δυναμική κατασκευών ???

 

Από το ΕΜΠ βγήκε η βρώμα ότι και καλά στο Ελλαδιστάν είμαστε γαμώ τους Μηχανικούς επειδή κάνουμε αντισεισμικό ???

 

Και τι πρέπει να πει η Ιαπωνία ή η Αμερική ???

 

Γ@μ@με και δέρνουμε κάντε στη μπάντα ???

 

Χαχαχαχα

 

Άρε Τάκη...

Δημοσιεύτηκε

Και ποιο τζιμάνι είπε ότι έξω δεν κάνουνε δυναμική κατασκευών ???

 

Από το ΕΜΠ βγήκε η βρώμα ότι και καλά στο Ελλαδιστάν είμαστε γαμώ τους Μηχανικούς επειδή κάνουμε αντισεισμικό ???

 

Εντάξει, δεν ειναι μόνο το ΕΜΠ αλλά γενικά πολλοί μηχανικοί στην Ελλάδα (νέοι και παλιοί) έχουν καραμέλα το "ναι, αλλά δεν έχουν σεισμό εκεί" στο οποίο απλά γελώ και δεν απαντώ καν.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.