civil_marios Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 14 , 2012 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 14 , 2012 Ανοίγω αυτό το θέμα γιατί δε βρήκα κάτι παρόμοιο και το βρίσκω τρομερά ενδιαφέρον. Αφορά στο συνδυασμό της επιστήμης του πολιτικού μηχανικού και της πληροφορικής, δηλαδή στο κατά πόσο είναι εφικτό και αν υπάρχει το περιβάλλον στη Ελλάδα για ενασχόληση με τη κατασκευή προγραμμάτων επίλυσης προβλημάτων στατικής,υδραυλικής και άλλων. Όποια γνώση δεκτή καθώς ακούγεται λίγο εξειδικευμένος κλάδος.
Γιάννης Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 14 , 2012 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 14 , 2012 Το βρίσκω επίσης πολύ ενδιαφέρον σαν θέμα. Προσωπικά, έχω ασχοληθεί λίγο με την πληροφορική, έτσι ώστε να κάνω την δουλειά μου ευκολότερη. Χρησιμοποιούσα πάρα πολύ την απλή BASIC αλλά και πάρα πολύ Excel... Στον τομέα των στατικών ρουτίνας τολμώ να πω ότι ο κλάδος είναι υπερκορεσμένος στην Ελλάδα χωρίς όμως να είναι και ικανοποιητικός (?) Από οδοποιία επίσης νομίζω ότι έχουμε.... Για αρχιτεκτονικά υπάρχει μια πληθώρα Ελληνικά και ξένα προγράμματα. Στους υπόλοιπους τομείς δεν ξέρω πολλά πράγματα... Γενικά, έχω την αίσθηση ότι πρέπει να δοθεί περισσότερο βάρος στην προσαρμογή Ελληνικών προγραμμάτων στα ξένα υπάρχοντα παρά στην δημιουργία νέων.
Gousgounis Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 14 , 2012 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 14 , 2012 Το 2010 η εμπορική αξία του παράνομα εγκατεστημένου λογισμικού στην Ελλάδα, έφθασε τα 227 εκατ. ευρώ, καθώς το 59% του λογισμικού ήταν πειρατικό Στην Ευρωπαϊκή Ένωση ο μέσος όρος της πειρατείας λογισμικού βρίσκεται σταθερά στο 35% Η Ελλάδα διατηρεί την τρίτη υψηλότερη θέση στην πειρατεία μετά την Βουλγαρία 65% και την Ρουμανία 64%. (πηγή: Το βήμα) Τα ποσοστά αυτά από μόνα τους θα "πνίξουν" ακόμη και τις αξιόλογες προσπάθειες στην ανάπτυξη λογισμικού, και ως γνωστό οι αξιόλογες προσπάθειες απαιτούν πόρους. 1
Γιάννης Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 14 , 2012 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 14 , 2012 Για δες τι γίνεται σε Ουκρανία, Μολδαβία, Γεωργία, Αρμενία κλπ!!!
gvarth Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 14 , 2012 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 14 , 2012 Τα ποσοστά διείδυσης της πειρατείας είναι πράγματι αποθαρρυντικά για νέους δημιουργούς . Βέβαια , δεν γνωρίζουμε αν αφορούν γενικές ή ειδικές εφαρμογές πάντως περνά το μήνυμα ότι η κάθε λογής "πειρατεία" σε λογισμικό , σε απόλυτα νούμερα , ενδέχεται να αποθαρρύνει νέους δημιουργούς να επενδύσουν σε δημιουργία νέων πρωτοπόρων προϊόντων . Προσωπικά πιστεύω ότι το εξειδικευμένο λογισμικό , έχει περιθώρια ανάπτυξης ακριβώς λόγω της φύσης του . Δεν είναι κάτι το γενικό . Είναι ειδικό , και όσοι θα το χρειαστούν και θα χρειάζονται υποστήριξη , θα το πάρουν. Στα προγράμματα τύπου MS Office , τα πειρατικά αντίγραφα κάνουν θραύση . Πριν μια εβδομάδα θέλησα να προμηθευτώ μια βασική έκδοση του Office 2010 και μόνο που δεν ... ζήτησαν αυτόγραφο Το βρίσκω επίσης πολύ ενδιαφέρον σαν θέμα. Προσωπικά, έχω ασχοληθεί λίγο με την πληροφορική, έτσι ώστε να κάνω την δουλειά μου ευκολότερη. Χρησιμοποιούσα πάρα πολύ την απλή BASIC αλλά και πάρα πολύ Excel... Στον τομέα των στατικών ρουτίνας τολμώ να πω ότι ο κλάδος είναι υπερκορεσμένος στην Ελλάδα χωρίς όμως να είναι και ικανοποιητικός (?) Από οδοποιία επίσης νομίζω ότι έχουμε.... Για αρχιτεκτονικά υπάρχει μια πληθώρα Ελληνικά και ξένα προγράμματα. Γιάννη κι εγώ αυτής της άποψης είμαι . Από το 1983 που θυμάμαι τον εαυτό μου να προγραμματίζει , η ανάπτυξη απλών εφαρμογών αρχικά και συνθετότερων αργότερα έγινε απλά για να γίνει η ζωή μου ευκολότερη. Αρχικά Basic , μετά Turbo Pascal , C , και τελευταία εφαρμογές για προμετρήσεις και επιμετρήσεις με τη συνεργασία Excel - Autocad . Στον τομέα των στατικών για ... καθημερινή χρήση , ο χώρος υστερεί σε υποστήριξη και σε ευέλικτες πολιτικές τιμολόγησης . Σε οδοποιία , υπάρχουν αξιόλογες παρουσίες , κάποιες και Ελληνικές ευέλικτες και παραμετρικές Σε αρχιτεκτονική και γενική σχεδίαση , υπάρχει υπερεπάρκεια ...
civil_marios Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 14 , 2012 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 14 , 2012 Ευχαριστώ για τις πληροφορίες. Μάλλον αποθαρρυντικά μου φάνηκαν τα σχόλια σας. Κατάλαβα ότι η ενασχόληση με το προγραμματισμό θα πρέπει να γίνεται για τη διευκόλυνση στο έργο μας ως ΠΜ και όχι για βιοποριστικούς λόγους αυτούσια. Παραμένει ενδιαφέρον εργαλείο πάντως.
gvarth Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 15 , 2012 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 15 , 2012 Φυσικά και παραμένει ενδιαφέρον εργαλείο . Όσον αφορά τον βιοπορισμό από την ανάπτυξη προγραμμάτων , απαιτούνται πολλές εκατοντάδες (ή χιλιάδες ανθρωποώρες) για ανάπτυξη και έλεγχο λογισμικού . Άρα μιλάμε ότι υπάρχει σεβαστό background χρημάτων μέχρι το λογισμικό να αναπτυχθεί , ελεγχθεί , διαφημιστεί ... Για ομάδα μηχανικών που ασχολούνται εκτός των άλλων και με ανάπτυξη λογισμικού, υπάρχει πεδίο ανάπτυξης μέσω ειδικών εφαρμογών που η ομάδα δοκιμάζει πρώτη το λογισμικό κομμένο και ραμμένο στις ανάγκες της και μετά το εξελίσσει και το διαθέτει προς πώληση . Κι εκεί βέβαια χρειάζονται υποδομές για διαφήμιση , διάθεση , υποστήριξη . Με κέφι και μεράκι , όλα γίνονται . Για κάποια χρόνια ασχολήθηκα σχεδόν σε αποκλειστική βάση ως συνεργάτης εταιρείας ανάπτυξης λογισμικού για μηχανικούς. Χρήσιμη εμπειρία . Μέσω αυτής διαπίστωσα ότι η ομάδα εργασίας και η εμπειρία πάνω στο αντικείμενο , με κατάλληλες προϋποθέσεις , απογειώνει τις δυνατότητες του λογισμικού . 1
Γιάννης Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 15 , 2012 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 15 , 2012 Συγκεκριμένη εταιρεία ανάπτυξης λογισμικού ήρθε σε επαφή μαζί μας παλαιότερα, μας χορήγησε τα προγράμματά της σε πολύ χαμηλές τιμές και την βοηθούσαμε στο να ενσωματώσει στο πρόγραμμα διάφορα στοιχεία. Νομίζω το έκανε και με άλλα μεγάλα γραφεία. Από αυτήν την ιστορία, εμείς (η εταιρεία που δούλευα) κερδίζαμε εις διπλούν: 1) Είχαμε τα προγράμματα και την υποστήριξη σχεδόν τζάμπα 2) Οι επόμενες εκδόσεις και βελτιώσεις των προγραμμάτων είχαν και την δική μας σφραγίδα Η εταιρεία κέρδιζε και αυτή διότι: 1) Είχε μια μεγάλη εταιρεία να την βοηθάει στην ανάπτυξη λογισμικού της 2) Με αυτόν τον τρόπο "έδενε" μεγάλες εταιρείες και σιγά σιγά εδραιώθηκε στην αγορά ως ένα από τα μεγαλύτερα λογισμικά στον χώρο (αν όχι το μεγαλύτερο τώρα πλέον)... Δείτε το σαν ιδέα (μην με πιέσετε για περαιτέρω πληροφορίες...)
civil_marios Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 15 , 2012 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 15 , 2012 Χρειάζεται κάποιο μεταπτυχιακό ίσως, ή παρακολούθηση σεμιναρίων ή τίποτα άλλο ή απλά ανάγεται στο προσωπικό ζήλο του καθενός με τις όποιες γνώσεις έχει από το προπτυχιακό του πρόγραμμα;
gvarth Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 16 , 2012 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 16 , 2012 Μιλώντας προσωπικά , όταν ξεκίνησα το 1988 να προγραμματίζω επαγγελματικά , αρκούσε ο ζήλος και η σοβαρή/συστηματική προσωπική ενασχόληση . Οι καιροί περνούν , τα δεδομένα και οι απαιτήσεις αλλάζουν οπότε μπορεί κάποιο συγκεκριμένο μεταπτυχιακό να σου δώσει extra εφόδια . Δεν γνωρίζω σε τι βαθμό τα προπτυχιακά μαθήματα θα σε καλύψουν. Αν στραφείς όμως στη λύση του μεταπτυχιακού , το θέμα είναι να επιλέξεις κάποιο στο οποίο τα μαθήματα να είναι σχετικά με ανάπτυξη και έλεγχο λογισμικού . Βασικότατο είναι να εκπονούνται κατά τη διάρκειά του και μικρά ή μεγάλα προγραμματιστικά projects ώστε να υπάρχει τριβή με το αντικείμενο και συνεργασία σε ανάπτυξη κώδικα μέσα σε ομάδες εργασίας . Εύχομαι τα καλύτερα .
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣύνδεση
Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα