Μετάβαση στο περιεχόμενο

Αντλία θερμότητας για ΖΝΧ και θέρμανση / ψύξη


anavatis

Recommended Posts

Καλησπέρα, σε κατοικία ισογείου εμβαδού περίπου 100 τ.μ. θα χρησιμοποιηθεί αντλία θερμότητας με fan coil και για τη θέρμανση και για την ψύξη.Οι θερμοκρασίες προσαγωγής του νερού είναι για τη θέρμανση 45 και για την ψύξη 7.Αναζητωντας τεχνικές πληροφορίες, δυσκολεύομαι αρκετά να βρω αντλία με cop και eer αξιοπρεπή για να βγει Β η κατοικία, δεδομένου ότι οι περισσότεροι κατασκευαστές δίνουν cop και eer σε συνθήκες όπως οι παραπάνω 2,50-3,00. Στη ΜΕΑ είναι σωστό να θεωρήσουμε τα ελάχιστα επιτρεπόμενα cop και eer (3,20 & 3,00)?Επισης στα βοηθητικά συστήματά βάζοντας 5 ανεμιστήρες X 50 w και 2 κυκλοφορητές x 70w, η κατανάλωση του κτιρίου επιδεινώνεται αρκετά, καθώς η ΤΟΤΕΕ λαμβάνει 0,1w ανά τ.μ.Κάποια πρόταση γί´αυτό?

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 87
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Για τις συνθηκες που αναφερεις τα περισσοτερα συγχρονα μοντελα αερα-νερου δινουν cop 2,90-3,40 (πολυ παραπανω παντως απο 2,50). Επισης για οποιον γνωρίζει, δεν μπορουμε να χρησιμοποιήσουμε αντι τα cop/eer τους εποχιακούς βαθμούς απόδοσης αν τους διαθέτουμε (οι οποίοι ειναι πολύ μεγαλύτεροι από τους cop/eer)?

Link to comment
Share on other sites

Το γιατί, έτσι όπως είναι σήμερα το λογισμικό (και η ΤΟΤΕΕ), είναι λάθος να γίνεται χρήση των SCOP και EER, νομίζω πως το είχε εξηγήσει πολύ καλά ο zxgr πριν δυο χρόνια, εδώ.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Για Α/Θ ψύξης-θέρμανσης, στο κλειστό κύκλωμα νερού χρησιμοποιείτε απεσταγμένο νερό ή το συνδέετε στο δίκτυο με αυτόματο πλήρωσης?

Ρωτάω γιατι στατιστικά βλέπω παντού το δεύτερο.

 

Ευχαριστώ

Link to comment
Share on other sites

Εάν το νερό της πόλης είναι σε καλή σύσταση είναι ίσως περιττό να βάλει κανείς απεσταγμένο.

Όταν όμως είναι χάλια?(άλατα, χλώριο. κλπ)

 

Σε μία επένδυση 4+ χιλιάδων ευρώ δεν είναι τίποτα νομίζω να βάλουμε 30-50 λίτρα απεσταγμένο με μία αντλία για να προστατεύσουμε εναλλάκτη-σώματα-σωλήνες,

Link to comment
Share on other sites

Σύμφωνοι, αλλά...

 

1. 50 λίτρα είναι μάλλον πολύ λίγο

 

2. τι θα κάνεις με αυτόματο πλήρωσης για μικροδιαρροές, εξαερώσεις κλπ (πιεστικό + δεξαμενή + αυτόματο πλήρωσης)??

 

3. το απεσταγμένο είναι αρκετά ώς πολύ διαβρωτικό.

Link to comment
Share on other sites

1) σε μια εγκατασταση με 5 fcu μου πηρε 30 λιτρα. Σε μια με 8 fcu πηρε 45. Σε μεγαλυτερες εννοειται θα παρει περισσοτερο.

2) θεωρητικα μπορεις να βαλεις μια αντλια μονιμα με πρεσοστατη και ενα δοχειο 10 λιτρα πχ. Πρακτικα γεμιζεις λιγο παραπανω το δικτυο αντι για πχ 1,5bar βαζεις 2 και υπαρχει ενα περιθωριο για μια μικροδιαρροη αν και θα πρεπει να εντοπιστει και διορθωθει οχι να υπαρχει αυτοματος πληρωσης που θα βαζει συχνα νερο για ευνοητους λογους. Σημειωτεον εαν δεν υπαρχει επαρκης πιεση υπαρχει προστασια της α/θ αυτοματη.

3) δεν γνωριζω να ειναι διαβρωτικοτερο απο οποιοδηποτε νερο της πολης, επιφυλασσομαι να το ερευνησω.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Καλησπέρα σας, σε μία κατοικία 3ου ορόφου έχω εγκαταστήσει αντλία θερμότητας Hitachi yutaki m rasm-6vne 16kw. Τα τελευταία δύο χρόνια την χρησιμοποιώ μόνο ως θέρμανση με τα σώματα με αντιστάθμιση και θερμοστάτη χώρου ρυθμισμένο μόνιμα στους 20,5.Μένω Αθήνα νότια προάστια. Θέλω από κάποιον που γνωρίζει να μου πει τι μπορώ να κάνω με ζνχ. Αξίζει boiler στο πατάρι από όπου περνάνε και οι υπάρχουσες σωληνώσεις ή αξίζει να πάει στον ηλιακό στην ταράτσα (είμαι τρίτο όροφο μέχρι ταράτσα πάμε στον έκτο) που τον εγκατέστησα πρόσφατα 225 λίτρα τριπλής ενέργειας.

Link to comment
Share on other sites

Καποιος;καμια γνωμη;ο μελετητης μου ειπε οτι δεν αξιζει γιατι θα εχει πολλες απολιες να συνδεθει με τον ηλιακο;Γινεται να δουλευει ταυτοχρονα με την θερμανση;δηλαδη να «βλεπει τον ηλιακο» σαν σωμα καλοριφερ;

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.