zio7 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 20 , 2014 Share Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 20 , 2014 Στην περίπτωση μου όμως που έχουμε κουζίνα το ΖΝΧ πιστεύω ότι παίζει ρόλο, απλά δεν ξέρω αν θα πρέπει να πάω σε άλλη χρήση (και ποια?) ώστε να συμπεριλάβω και το ΖΝΧ ή αν δεν πρέπει να το λάβω υπόψιν μου. Link to comment Share on other sites More sharing options...
1961 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 20 , 2014 Share Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 20 , 2014 Στην περίπτωση μου όμως που έχουμε κουζίνα το ΖΝΧ πιστεύω ότι παίζει ρόλο, απλά δεν ξέρω αν θα πρέπει να πάω σε άλλη χρήση (και ποια?) ώστε να συμπεριλάβω και το ΖΝΧ ή αν δεν πρέπει να το λάβω υπόψιν μου. Εγω επιλέγω απο τον πιν 2.5 ΤΟΤΕΕ την χρήση που ταιριάζει ποιό πολύ με την πραγματική και παίρνω την ανάλογη τιμή . Για την περίπτωσή σου θα πάρω χρήση κτηρίου κατάστημα και κατανάλωση ΖΝΧ, την μικρότερη 0,20m3/h/m2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
hkamp Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 20 , 2014 Share Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 20 , 2014 Στα καταστήματα δεν είναι 0 σύμφωνα με τον πίνακα 2.5; Link to comment Share on other sites More sharing options...
1961 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 21 , 2014 Share Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 21 , 2014 Στα καταστήματα δεν είναι 0 σύμφωνα με τον πίνακα 2.5; Έχεις δίκιο στα καταστήματα η κατανάλωση ΖΝΧ πρέπει να μπαίνει μηδέν. Link to comment Share on other sites More sharing options...
zio7 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 21 , 2014 Share Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 21 , 2014 Οπότε σε ένα "κατάστημα" εκδηλώσεων, γάμων κλπ με παρασκευαστήριο που θα λειτουργεί τριήμερο τι χρήση να βάλω Link to comment Share on other sites More sharing options...
1961 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 21 , 2014 Share Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 21 , 2014 Οπότε σε ένα "κατάστημα" εκδηλώσεων, γάμων κλπ με παρασκευαστήριο που θα λειτουργεί τριήμερο τι χρήση να βάλω Πρώτα πρέπει να ορίσεις την χρήση του κτιρίου. Αν κοιτάξεις την οικοδομική άδεια, φαντάζομαι μάλλον θα δεις κατάστημα και όχι κατάστημα εκδηλώσεων. Μετά πας στον πίνακα 2.5 της ΤΟΤΕΕ και η χρήση που συμβαδίζει με την χρήση της οικοδομ. άδειας ειναι κατάστημα. Οπότε παίρνεις ΖΝΧ μηδέν. Link to comment Share on other sites More sharing options...
iks Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 21 , 2014 Share Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 21 , 2014 Δηλ. εάν είναι κατάστημα δεν συμπληρώνουμε τίποτα στην καρτελα του ΖΝΧ? Συνάδελφοι μόνο κατοικίες μου έχουν τύχει. Link to comment Share on other sites More sharing options...
hkamp Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 21 , 2014 Share Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 21 , 2014 Το κτήριο του zio7 δεν είναι κατάστημα. Είναι συνάθροισης κοινού (δεξιώσεις για γάμους, βαφτήσια κλπ) και με βάση τον πίνακα 2.1 (αν δεν ορίζεται σαφώς με άλλο τρόπο) λόγω της τριήμερης λειτουργίας είναι ''Αίθουσα πολλαπλών χρήσεων''. Αυτό νομίζω. iks Βάζεις στην ετήσια κατανάλωση 0 και συμπληρώνεις την καρτέλα του ΖΝΧ με το σύστημα που υπάρχει ή δεν υπάρχει. Το αποτέλεσμα, όπως και να χει, θα είναι 0 στην κατανάλωση ΖΝΧ. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
zio7 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 21 , 2014 Share Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 21 , 2014 hkamp και εγώ "αίθουσα πολλαπλών χρήσεων" αποφάσισα να το δηλώσω σαν χρήση, απλά με προβληματίζει ότι δεν θα συνυπολογισει το ΖΝΧ σ΄ αυτη τη περίπτωση στο ενεργειακό πιστοποιητικό ενώ υπάρχει παρασκευαστήριο που θα έχει σημαντική κατανάλωση ΖΝΧ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Inzaghi Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 21 , 2014 Share Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 21 , 2014 iks Βάζεις στην ετήσια κατανάλωση 0 και συμπληρώνεις την καρτέλα του ΖΝΧ με το σύστημα που υπάρχει ή δεν υπάρχει. Το αποτέλεσμα, όπως και να χει, θα είναι 0 στην κατανάλωση ΖΝΧ. Μην το λες... Το δοκιμασα σε καταστημα που θερμαινοταν με ατομικο λεβητα φυσικου αεριου και του εβαλα στην ισχυ των βοηθητικων συστηματων το νουμερο που του αναλογει για τη χρηση του λεβητα τους θερινους μηνες για παραγωγη ΖΝΧ Δεν εβγαλε 0 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣύνδεση
Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα