castor_troy Δημοσιεύτηκε Μάιος 12 , 2015 Share Δημοσιεύτηκε Μάιος 12 , 2015 (edited) Οταν είχα δώσει το πτυχίο μου (ΜΕΚ) για στελάχωση σε μια εργοληπτική εταιρεία της Λάρισας μου κάναν εγγραφή σε ΠΕΣΕΔΕ και ΣΕΔΕ Ν.Λάρισας. Ηταν υποχρεωτικό να με γράψουν εκεί? Edited Μάιος 12 , 2015 by castor_troy Link to comment Share on other sites More sharing options...
kpapaxr Δημοσιεύτηκε Μάιος 13 , 2015 Share Δημοσιεύτηκε Μάιος 13 , 2015 Προφανώς η εργοληπτική εταιρεία ήταν ήδη γραμμένη στο σύλλογο, οπότε αφού μπήκες στη στελέχωση έπρεπε να γράψουν και σένα. Υποχρεωτικό δεν είναι με την έννοια ότι θα μπορούσε η εταιρεία να μην είναι γραμμένη σε σύλλογο καθόλου. Από τη στιγμή όμως που παραμένει μέλος του συλλόγου η εγγραφή σου εκεί είναι υποχρεωτική. Link to comment Share on other sites More sharing options...
castor_troy Δημοσιεύτηκε Μάιος 13 , 2015 Share Δημοσιεύτηκε Μάιος 13 , 2015 ευχαριστώ Kpapaxr, είχα την εντύπωση οτι σε αυτούς τους συλλόγους γράφονται μόνο εταιρίες και οχι απλά στελέχη. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Antiermitianos Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 13 , 2015 Share Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 13 , 2015 (edited) Καλημέρα Συνάδελφοι και Καλή Εβδομάδα, σε πρόχειρο διαγωνισμό που δε ζητείται εργοληπτικό πτυχίο, ζητείται το κάτωθι δικαιολογητικό: "Πιστοποιητικό οικείου επιμελητηρίου όπου θα φαίνεται: - η εγγραφή - το είδος εργασιών - η άσκηση κατά το τρέχον έτος" Εφόσον ο συμμετέχοντας είναι φυσικό πρόσωπο-Μηχανικός αυτό είναι κάποιο έγγραφο που δίδεται από το Τ.Ε.Ε. και αναγράφει όλες τις ανωτέρω πληροφορίες ; Έχει κάποια συγκεκριμένη ονομασία το έγγραφο αυτό ; Υπάρχει κάποιο Υπόδειγμα ; Κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας με τον Υπεύθυνο για την πληροφόρηση των συμμετεχόντων μου διεμήνυσε ότι δε δύναται να με διαφωτίσει επακριβώς, αλλά ότι θα πρόκειται σίγουρα για κάποιο απλό έγγραφο, όχι κάτι το ιδιαίτερο... Edited Ιούλιος 13 , 2015 by Antiermitianos Link to comment Share on other sites More sharing options...
varxo Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 13 , 2015 Share Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 13 , 2015 βάζεις το ΜΕΕΠ αν έχεις καθώς επίσης και μια βεβαίωση από το ΤΕΕ ότι ασκείς το επάγγελμα του εργολήπτη σε ένα παρόμοιο διαγωνισμό που είχα πάρει μέρος το επιμελητήριο ( όχι ΤΕΕ )μου έδωσε βεβαίωση που αναγραφόταν επάνω το αντικείμενο που είχα κάνει έναρξη στην ΔΟΥ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Antiermitianos Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 13 , 2015 Share Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 13 , 2015 (edited) βάζεις το ΜΕΕΠ1 αν έχεις καθώς επίσης και μια βεβαίωση από το ΤΕΕ ότι ασκείς το επάγγελμα του εργολήπτη2 σε ένα παρόμοιο διαγωνισμό που είχα πάρει μέρος το επιμελητήριο ( όχι ΤΕΕ ) μου έδωσε βεβαίωση που αναγραφόταν επάνω το αντικείμενο που είχα κάνει έναρξη στην ΔΟΥ3 1&2 Επομένως επιβάλλεται να είναι εργολήπτης παρόλο που "δε ζητείται εργοληπτικό πτυχίο" όπως αναφέρω στο προηγούμενο μήνυμα ; 3 Δηλαδή βεβαίωση που αναφέρει όλους ( ; ) τους Κωδικούς Αριθμούς Δραστηριότητος που έχουν δηλωθεί στην εφορία ; Και πώς συνάγεται από το έγγραφο αυτό ότι πρόκειται για εργολήπτη εφόσον βάσει του 2 - κυρίως γιατί στο 1 αναφέρεις "αν" - επιβάλλεται να είναι εργολήπτης Ο Συμμετέχοντας είναι και εργολήπτης... Είσαι σίγουρος Συνάδελφε ; Edited Ιούλιος 13 , 2015 by Antiermitianos Link to comment Share on other sites More sharing options...
varxo Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 13 , 2015 Share Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 13 , 2015 (edited) νόμιζα ότι έχεις πτυχίο εργολήπτη άρα λες στον υπάλληλο του ΤΕΕ ( αν εκεί είσαι γραμμένος ) στα σχόλια της βεβαίωσης να σου γράψεις το κείμενο της παραγράφου της διακήρυξης δηλ πχ αν είναι μηχανολογικό έργο από ότι βλέπω στην ειδικότητα σου να γράψει ότι συμφωνά με τα στοιχειά που κρατάμε ο τάδε είναι εγγεγραμμένος για μηχανικά έργα δεν ξέρω κατά πόσο σε βοήθησα Edited Ιούλιος 13 , 2015 by varxo Link to comment Share on other sites More sharing options...
varxo Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 13 , 2015 Share Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 13 , 2015 Όταν δεν ζητανε εργοληπτικό η σχέση σου με την υπηρεσία θα είναι σχέση υπεργολάβου Ο πρόχειρος διαγωνισμός μάλλον γίνεται με ΠΔ 118 νομίζω που είναι για προμήθειες Τέλος πάντων απάντησε μου μονό σε ποιο επιμελητήριο είσαι εγγεγραμμένος ΤΕΕ η εμπορικό για να μην απατάω αόριστα Link to comment Share on other sites More sharing options...
Antiermitianos Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 13 , 2015 Share Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 13 , 2015 (edited) Για Συνάδελφο-Συνεργάτη ρωτάω, ο οποίος είναι Πολ/κός Μηχ/κός με ΜΕΚ Β΄ τάξεως, ωστόσο πρόκειται για πρόχειρο διαγωνισμό που δε ζητείται - επαναλαμβάνω - εργοληπτικό πτυχίο ούτε και εγγυητική καθώς υπάγεται σε εκείνες τις διατάξεις του Άρθρ. 257 του Ν. 4281/14 κατά τις οποίες δεν απαιτείται εγγυητική.Το πλαίσιο είναι: - Π.Δ. 28/80- Ν. 3463/06- Π.Δ. 23/00 Edited Ιούλιος 13 , 2015 by Antiermitianos Link to comment Share on other sites More sharing options...
dimidomo Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 1 , 2015 Share Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 1 , 2015 (edited) Συνάδελφοι καλησπέρα. Επείδη έχω καιρό να πάω σε δημοπρασία (σχεδόν χρόνο). Σχετικά με τις Υ/Δ. Καταθέτουμε 1 Υ/Δ στην οποία απαριθμούμε τα έγγραφα - δικαιολογητικά τα οποία υποβάλλουμε και μια με όλα όσα ζητάει η Διακύρηξη; πχ ΜΕΕΠ, ασφαλιστική κλπ; Υπάρχει κάποιο πρότυπο; Αυτά που έχω είναι ολίγων τι παλιά. Edited Σεπτέμβριος 1 , 2015 by dimidomo Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣύνδεση
Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα