Μετάβαση στο περιεχόμενο

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Καλημέρα,

Θα ήθελα να κανω μια ερωτηση οσον αφορά τα επαγγελματικα μου δικαιωματα μιας και με το ΤΕΕ που προσπαθησα να επικοινωνησω στάθηκε αδυνατο.

Τελειωσα πτυχίο και master στο Leeds,μου ειχαν βγάλει απο το τοτε ΔΙΚΑΤΣΑ 3 μαθηματα, και οταν εδωσα εξετασεις στο ΤΕΕ για άδεια Ασκήσεως επαγγελματος προέκυψε ο τιτλος 'Μηχανικός Συντήρησης και Διαχείρισης Δομικών Έργων". Μήπως γνωρίζει κανεις τι δικαιωματα μου δίνει αυτος ο τίτλος?

Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

  • Απαντήσεις 20
  • Created
  • Τελευταία απάντηση
Δημοσιεύτηκε

Καλως ήρθες στο παραλογισμο του ΤΕΕ κι εσυ. Κι εγω σας και τι δικη σου περιπτωση. Απόφητη Αγγλιας, με το ΔΙΚΑΤΣΑ να μου εχει χρεωσει 5 μαθηματα. Η ειδικότητα που μου έδωσε το ΤΕΕ μέχρι να περασω αυτά τα μαθήματα είναι: ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΩΝ ΜΕ ΑΝΑΛΥΣΗ ΓΙΑ ΣΥΝΗΘΕΙΣ ΜΗ ΣΕΙΣΜΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ. Ότι ναι'ναι. Πειτε μου εσεις τωρα τι ειδικοτητα ειναι αυτη..... και ποιες ειναι οι κατασκευες με μη σεισμικες δρασεις!!! Έκανα αίτηση πριν λιγο καιρο να μου δώσει μια επίσημη απάντηση το ΤΕΕ ..... και ακόμα περιμένω..... Παλαιότερα που είχα ξανακάνει αίτηση για να μάθω τι δικαιώματα έχω, είχα λάβει απάντηση ότι μπορώ να κάνω μελέτες σε όλες τις κατηγορίες εκτός από στατικά (επείδη το ΔΙΚΑΤΣΑ μου έχει χρεώσει Αντισεισμικά και Οπλισμένο Σκυρόδεμα).

Το θέμα είναι ότι εργάζομαι εκτός αττικης και είναι δύσκολο να παρακολουθώ τα μαθήματα στο ΕΜΠ και να ξαναγυρίσω στα θρανία για τις εξετάσεις.

 

Εγω έχω άλλη απορία .... Έχει δει κανείς τη λίστα με την ειδικότητες που δίνει το ΤΕΕ?? Είναι πάνω από 500 για τους πολιτικούς μηχανικούς. Ας μας έδειναν έστω ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΩΝ - όχι αυτή την ειδικότητα που είναι ντροπή καν να υπάρχει για έναν μηχανικό. Περιμενω την απάντησή τους να δω ποιες κατασκευές θεωρούν ότι δεν χρειάζεται η σεισμική μελέτη........

Δημοσιεύτηκε (edited)

Γιατί δε πάτε μέσω ΣΑΕΠ; Αν έχετε τέτοια προβλήματα με το να δώσετε τα μαθήματα του ΔΙΚΑΤΣΑ/ΔΟΑΤΑΠ, 3 χρόνια πρακτική ή εξετάσεις επάρκειας είναι μία καλή λύση.

Edited by stayros
Δημοσιεύτηκε

ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΩΝ ΜΕ ΑΝΑΛΥΣΗ ΓΙΑ ΣΥΝΗΘΕΙΣ ΜΗ ΣΕΙΣΜΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ.

 

Αυτό σε τι σφραγίδα θα χωρέσει;;

Σταύρο το ΣΑΕΠ έχει κανένα σίτε; Θα ήθελα πληροφορίες. Μηχανικοί ΑΤΕΙ, με μεταπτυχιακά και διδακτορικά μπορούν να προσφύγουν;;

Έχει δημιουργηθεί μία σειρά από "πάγκους" ειδική για κατεργάρηδες! Κρίμα είναι να μένει ανεκμετάλλευτη!

Δημοσιεύτηκε (edited)

Όχι δεν έχει δική του σελίδα από όσο ξέρω. Είναι στο υπεπθ

Edited by stayros
Δημοσιεύτηκε

Το θέμα ειναι επειδη εως τωρα εργαζομουν σε κατασκευαστικη εταιρεια στο τμήμα ποιότητας δεν ειχα ψαξει ποτε τα επαγγελματικα μου δικαιωματα.Τον τελευταιο χρονο ομως που απολυθηκα και ασχολουμαι αποκλειστικα με το ελευθερο επαγγελμα,κ τωρα οπως γνωριζετε δουλεια εχοθν μονο τα αυθεραιτα,θα ηθελα να ξερω αν πχ. μπορω να υπογραψω κ τοπογραφικα??

Δημοσιεύτηκε (edited)

Ναι μπορεις. μονο στατικα δεν μπορεις αν εισαι απο αγγλια και δεν εχεις δωσει τα μαθηματα του δοαταπ.

 

Και μια ακομα απορια.... αν καποιος χωρις πληρη δικαιωματα υπογραψει στατικα θα τον ελενξουν μεσω αρ. μητρωου ΤΕΕ για τα δικαιώματά του??

 

Εχει παρει κανεις πληρη δικαιώματα μεσω ΣΑΕΠ? Τι δικαιολογητικά ζητάει και ποσο χρόνο παίρνει η διαδικασία?

Edited by AlexisPap
Δημοσιεύτηκε (edited)

Και μια ακομα απορια.... αν καποιος χωρις πληρη δικαιωματα υπογραψει στατικα θα τον ελενξουν μεσω αρ. μητρωου ΤΕΕ για τα δικαιώματά του??

 

Δεν θα μπορέσεις να περάσεις τη στατική μελέτη στο ηλεκτρονικό σύστημα αμοιβών του ΤΕΕ. Άρα, δεν θα μπορέσεις να βγάλεις οικοδομική άδεια και να προχωρήσεις το έργο.

Edited by Earl
Δημοσιεύτηκε

Η διαδικασία στο ΣΑΕΠ δεν είναι τρομερά χρονοβόρα αλλά πρέπει να ενημερωθείς καλά πως να προχωρήσεις την αίτηση σου. Μην προσπαθήσεις να μάθεις αμεσα μέσω των δημοσίων υπαλλήλων καθώς έχει ακουστεί πως παραπληροφορούν σκοπίμως. Σε ένα φίλο μου του έλεγαν για CEng και μετά από προτροπή μου έκανε την αίτηση χωρίς CEng και φυσικά προχώρησε κανονικότατα...

Δημοσιεύτηκε (edited)

Τι δικαιολογητικά ζητάει και ποσο χρόνο παίρνει η διαδικασία?

 

Τα δικαιολογητικά θα τα βρεις στην σελίδα του Υπουργείου Παιδείας . Εκεί μέσα αναφέρει πως στις χώρες που το επάγγελμα ασκείται ελεύθερα . Δηλαδή ανήκει στα μη νομοθετικά ρυθμιζόμενα επαγγέλματα προαπαιτείται η 2 ετών προϋπηρεσία προκειμένου ο αιτών της αίτησης να έχει το δικαίωμα να κάνει την αίτηση αναγνώρισης στο ΣΑΕΠ . Η συγκεκριμένη προϋπηρεσία προβλέπεται μόνο για τα μη νομοθετικά ρυθμιζόμενα επαγγέλματα . Όλα αυτά αναφέρονται μέσα στα δικαιολογητικά στην σελίδα του Υπουργείου Παιδείας . Για την Αγγλία η εξαίρεση της έγκειται μόνο εάν έχεις τον τίτλο CEng . Εκτός και εάν το επάγγελμα του μηχανικού στην Αγγλία ανήκει στα νομοθετικά ρυθμιζόμενα επαγγέλματα . Επειδή στο φόρουμ υπάρχουν αναφορές από άτομα που σπούδασαν στην Αγγλία και που μαρτυρούν ότι το επάγγελμα του μηχανικού στην Αγγλία ανήκει στα μη νομοθετικά ρυθμιζόμενα επαγγέλματα αυτό παραπέμπει και στην υποχρεωτική 2 ετών προϋπηρεσία ή στην προσκόμιση του τίτλου CEng . Διαφορετικά θα πρέπει να προσκομίσεις άδεια ασκήσεως επαγγέλματος του μηχανικού από το επιμελητήριο μηχανικών της Αγγλίας προκειμένου να τους πείσεις ότι το επάγγελμα ανήκει στα νομοθετικά ρυθμιζόμενα επαγγέλματα στην Αγγλία . Κάτι το οποίο επίσης προβλέπεται και απαιτείται από τα δικαιολογητικά του ΣΑΕΠ για τα νομοθετικά ρυθμιζόμενα επαγγέλματα . Για περισσότερες πληροφορίες και για εξακριβώσεις μπορείς να τηλεφωνήσεις στο ΣΑΕΠ και τα τηλέφωνα επίσης θα τα βρεις από την σελίδα του Υπουργείου Παιδείας .

Edited by IAN
  • Upvote 1
  • Downvote 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.