giodam Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 27 , 2012 Share Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 27 , 2012 (edited) Συνάδελφοι καλησπέρα, Θα ήθελα να ρωτήσω το εξής. Έχω να κάνω τη μελέτη για ενα ξενοδοχείο και με προβληματίζει το γεγονός εάν ο ιδιωτικός υποσταθμός είναι απαραίτητος (είτε από την άποψη κάλυψης των φορτίων μου, είτε από οικονομικής άποψης εάν συμφέρει να συνδεθεί με μέση τάση ο καταναλωτής). Το ξενοδοχείο είναι συνολικής επιφάνειας 1500 τ.μ. περίπου, με 25 έως 30 δωμάτια, κουζίνα για εστιατόριο, εστιατόριο, σχετικά μικρή αίθουσα εκδηλώσεων, εξωτερική πισίνα. Μπορείτε να με βοηθήσετε να υπολογίσω τα φορτία μου χονδρικά, ώστε να δούμε εάν ο Υ/Σ είναι απαραίτητος? Ευχαριστώ εκ των προτέρων. Παρακαλώ συμπληρώστε την ειδικότητα στο προφίλ σας. miltos Edited Ιούλιος 30 , 2012 by miltos Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bill22 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 27 , 2012 Share Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 27 , 2012 Θα πρεπει να ξεκαθαρισεις τι φορτια εχεις μεσα απο τα σχεδια σου! Εσυ ξερεις ποσα φωτιστικά σώματα υπάρχουν, τι είδους καταναλώσεις κτλ. Επίσης για να κανεις τους υπολογισμούς σου θα πρέπει να βρεις τα τιμολογια της Δεη για μέση ταση και να προσθεσεις σε αυτο και τις αποσβεσεις για τον Υ/Σ. Έπειτα θα συγκρίνεις με τα τιμολόγια χαμηλής τάσης και το φθηνότερο θα χρησιμοποιήσεις. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΝΙΚΟΣΤΡΙ Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 29 , 2012 Share Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 29 , 2012 Εμπειρικά κ μόνο -έχω φτιάξει αρκετά κ συντηρώ πολλά περισσότερα- σου λέω ότι Υ/Σ για ένα τόσο μικρό ξενοδοχείο είναι υπερβολή , λογικά δεν μπορείς να ξεπεράσεις τα 70kw ακόμα κ με ταυτοχρονισμό , Νο5 κ είσαι Ο.Κ 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
qwert Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 1 , 2012 Share Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 1 , 2012 Εμπειρικά λέω κι εγώ οτι εξαρτάται από τα φορτία και μαλιστα από τα μεγάλα φορτία (κλιματισμός/θερμανση/ΖΝΧ/μαγειρίο). Εμπειρικά πάντα για τον κλιματισμό των χώρων του παραπάνω ξενοδοχείου θα χρειαστείς περίπου 50kw εγκατεστημένης ισχύος αν ο κλιματισμός σου δουλεύει με ηλ. ρεύμα. Να υπενθυμίσω οτι αν το κτίριο είναι άνω των 2.500 μ3 πρέπει να περάσεις από την ΔΕΗ για την απαίτηση ή οχι Υ/Σ από μέρους της. Link to comment Share on other sites More sharing options...
skarapournos Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 11 , 2012 Share Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 11 , 2012 Μια ερώτηση επι του θέματος αν γνωρίζετε. Υπαρχει νομοθεσία που στη περίπτωση που έχεις Υ/Σ μέσης τάσης σε ξενοδοχείο, να επιβάλει να είναι επανδρωμένος, δηλαδη σε αναγκάζει να έχεις ηλεκτρολόγο βάρδια? Υπάρχουν κάποια κριτήρια ας πούμε φορτίο? ΜΦΧ Link to comment Share on other sites More sharing options...
dkompog Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 22 , 2013 Share Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 22 , 2013 (edited) Οι υποσταθμοί δεν επιτρέπεται να είναι επανδρωμένοι!!! Η ΔΕΗ δεν επιβάλει ηλεκτρολόγο βάρδιας σε ξενοδοχείο!! Η ανάγκη αυτή προέρχεται απο την επιθυμία του ιδιοκτήτη να παρέχει υψηλού επιπέδου υπηρεσίες στους ενοίκους! Edited Ιανουάριος 23 , 2013 by miltos Διαγραφή παράθεσης προηγούμενου μηνύματος Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣύνδεση
Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα