Μετάβαση στο περιεχόμενο

Άοπλο σκυρόδεμα σε ιδιόκτητο οικόπεδο


Recommended Posts

Συνάδελφε έχεις απόλυτο δίκιο.Ολα τα παραπάνω δένουν μεταξύ τους.Φυσικά επηρεάζει και την φύτευση του οικοπέδου.Το θέμα είναι για τί έγκριση μιλάμε? Η επίστρωση αόπλου σκυροδέματος (που δεν έχει σκοπό την δόμηση) θεωρείται κατασκευή?

Λογικά το <<Εκσκαφή, Επίχωση ή Επίστρωση είναι οι κατασκευές διαμόρφωσης του εδάφους για δόμηση σε οικόπεδο ή γήπεδο>> θέλει άδεια δόμησης.

Το <<Εργασίες εκσκαφής, επίχωσης ή επίστρωσης που εκτελούνται για άλλο σκοπό εγκρίνονται από την εκάστοτε αρμόδια αρχή>> τι έγκριση θέλει απο την στιγμή που

στο 4 παρ.3 λεει <<Μικρές διαμορφώσεις του εδάφους με πέτρα μέχρι συν/πλην 0,50 μ. από το φυσικό έδαφος>> δεν χρειάζεται άδεια καθόλου αδεια αλλά <<Για τις ανωτέρω εργασίες απαιτείται, προ 48 ωρών, έγγραφη ενημέρωση για την εκτέλεσή τους της αρμόδιας Υπηρεσίας Δόμησης>>

Φυσικά τα συζητάμε αυτά γιατί οι περισσότερες ΥΔΟΜ θα δυσκολευτούν να απαντήσουν υπεύθηνα
Link to comment
Share on other sites

στο #3 έδωσα το στοιχείο που επφέρει αμφιβολίες. Είναι προφανές ότι η διατύπωση του Νόμου είναι εντελώς λανθασμένη. Δηλαδή, αυτό που αναγράφεται για εργασίες που αφορούν τη δόμηση.

Σκεφτείτε συνάδελφοι να αρχίσει ο καθένας να σκάβει στο οικόπεδο του ορύγματα, σκάμματα γενικών εκσκαφών με μεγάλο βάθος ή να ρίχνει ποσότητες σκυροδέματος και να ισχυρίζεται ότι δεν έχει σκοπό τη δόμηση άρα δεν χρειάζεται άδεια.

Ανάμένονται διευκρινήσεις, οπότε υπομονή.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 years later...

Τελικά έχουμε κανένα νέο;

Τι είδους άδεια χρειάζεται για να ρίξει κάποιος μία πλάκα 10εκ σε ένα τμήμα του χωραφιού του ώστε να τοποθετήσει επάνω κοντέινερ (για αγροτική χρήση) που δεν απαιτούν άδεια;

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.