Μετάβαση στο περιεχόμενο

Βοήθεια σχετικά με το Ν. 4014


Recommended Posts

Συνάδελφοι, καλησπέρα.

Θα ήθελα να ζητήσω τη βοήθειά σας σχετικά με τη ρύθμιση αυθαιρέτων. Μολονότι δεν είμαι νέος μηχανικός, δεν έχω ασχοληθεί ποτέ με θέματα αδειών, μελετών, πολεοδομικών διατάξεων κ.λ.π. οπότε μπορείτε άνετα να πείτε ότι "μόλις βγήκα απ' το αβγό μου".

Η περίπτωση που μου έχει τύχει αφορά το γνωστό ενός φίλου ο οποίος θέλει να του υπολογίσω το πρόστιμο που προκύπτει για τις αυθαίρετες (ναι πολλές είναι) κατασκευές που έχει κάνει. Το θέμα έχει ως εξής: πρόκειται για ένα γήπεδο στο οποίο έχει εγκατασταθεί μία επιχείρηση αποθήκευσης και πώλησης προϊόντων υγραερίου. Σύμφωνα με το σχέδιο κάτοψης της επιχείρησης για την έκδοση της άδειας λειτουργίας, μέσα στο γήπεδο προβλέπεται να υπάρχει πέρα από του χώρους αποθήκευσης (χωρίς κτίσματα) και ένα τροχόσπιτο-γραφείο. Το γραφείο-τροχόσπιτο στην πραγματικότητα είναι σταθερό λυόμενο και έχουν κατασκευαστεί επίσης κλειστοί και ανοικτοί χώροι αποθήκευσης με μεταλλικό σκελετό κι επένδυση κυματοειδούς λαμαρίνας.

Ένα από τα πολλά ερωτήματά μου είναι το αν μπορεί να προχωρήσει στη ρύθμιση αυτών των κατασκευών, δεδομένου ότι ο χρήστης (και κατασκευαστής των αυθαίρετων κτισμάτων) ενοικιάζει το εν λόγω γήπεδο από την εταιρία που εμπορεύεται το υγραέριο, η οποία με τη σειρά της ενοικιάζει το γήπεδο από τον ιδιοκτήτη!!

Κάθε βοήθεια ευπρόσδεκτη!

Ευχαριστώ

Link to comment
Share on other sites

Η ρύθμιση μπορεί να γίνει μόνο από τον ιδιοκτήτη.

Οι πρόχειρες κατασκευές ελέγχονται από επιτροπή.

 

Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστώ για την απάντηση.

Όταν μου λες ότι οι πρόχειρες κατασκευές ελέγχονται από επιτροπή αναφέρεσαι στο άρθρο 24, παρ. 9 του νόμου, σωστά;

Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα. Θα ήθελα να ρωτήσω όποιον γνωρίζει.. Μου χει τύχει μια περίπτωση να έχει βγει η οικοδομική άδεια στο όνομα του ανδρός και το οικόπεδο να είναι στο όνομα της γυναίκας του!!! Πως θα γίνει η τακτοποίηση με το Ν.4014? Σε ποιανού το όνομα?? Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Link to comment
Share on other sites

Η άδεια είναι μια διοικητική πράξη.Ιδιοκτησία έχει η σύζυγος.Σε αυτή θα γίνει η τακτοποίηση.Μήπως υπήρχε στην άδεια κάποιο χαρτί που παραχωρούσε το δικαίωμα ανέγερση στο σύζυγο?Μήπως υπήρχε λόγος που βγήκε στο όνομά του?

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.