Μετάβαση στο περιεχόμενο

Άδεια διδασκαλίας σε ΙΕΚ, ΤΕΕ, φροντιστήρια, κατ'οίκον...


Recommended Posts

Χαίρετε. Ελπίζω όλοι να είστε καλά. Θα ήθελα τη βοήθεια σας αν γίνετε. Έχοντας πάρει πτυχίο από το ΤΕΙ Αθήνας και το τμήμα Ενεργειακής Τεχνολογίας (κατεύθυνση Ενεργειακού Ηλεκτρολόγου - δηλαδή Ηλεκτρολόγος Μηχανικός ΤΕ) μου είπανε ότι υπάρχει κάποιο ενδεχόμενο να αποκτήσουμε άδεια διδασκαλίας σε ΙΕΚ, ΤΕΕ, φροντιστήρια, κατ'οίκον. Ισχύει κάτι τέτοιο; Αν ναι γνωρίζει κανείς τη διαδικασία. Όσο έψαξα στο διαδίκτυο δε βρήκα πολλές ξεκάθαρες πληροφορίες. Δεν αναφέρομαι στην επάρκεια που απαιτεί μαθήματα παιδαγωγικά και που αφορά και τους διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ μα απλά σε μια άδεια για να μπορείς να διδάσκεις θεωρητικά χωρίς πρόβλημα σε κάποιο φροντιστήριο κλπ κλπ. Και φυσικά δεν αναφέρομαι σε διδασκαλία επιπέδου πανελληνίων ή πανεπιστημίου μα κυρίως σε αρχάριους, παιδιά δημοτικού ή γυμνασίου, ενήλικες και σε θέματα που λογικά θα κατέχω τη γνώση πχ autocad (έχω την εμπειρία διδασκαλίας σε φροντιστήριο), matlab, κάποια ηλεκτρολογικά μαθήματα, κλπ κλπ. Όποιος γνωρίζει κάτι και μπορεί να με βοηθήσει θα το εκτιμούσα ιδιαίτερα. Σας ευχαριστώ έτσι και αλλιώς.

Link to comment
Share on other sites

Καλημέρα,

εξ' όσων γνωρίζω δεν υπάρχει κάποια άδεια! Ακόμα και στον ΑΣΕΠ μπορείς (μπορούσες) να πάρεις μέρος, αλλά αν είχες και πτυχίο από ΑΣΠΑΙΤΕ είχες περισσότερα μόρια. Κάτι είχα διαβάσει παρ' όλα αυτά, ότι ετοιμάζεται σχέδιο έτσι ώστε να φορολογούνται κανονικά τα ιδιαίτερα και φροντιστηριακά μαθήματα (ΑΠΥ και τα σχετικά).

Link to comment
Share on other sites

nickspinos

 

αυτό που χρειάζεσαι είναι να θεωρήσεις ένα μπλοκάκι στην εφορία με ένδειξη σφραγίδας ηλ. μηχ/κος Τ.Ε-Καθηγητής. Ρώτησε τον λογιστή σου για τον κωδικό που το εντασει. Το είχα κάνει κάποια χρόνια νωρίτερα όταν ήμουν εκπαιδευτής σε κάποια σεμινάρια.Για τον κωδικό αυτό οι αποδείξεις δεν είχαν ΦΠΑ. Πρίν προχωρήσεις στην κίνηση αυτή ρώτησε αν με τον κωδικό αυτόν, έχεις την υποχρέωση περαίωσης όταν ανακοινώνεται από το ΥΠ. ΟΙΚ.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.