Μετάβαση στο περιεχόμενο

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Γειά σε όλους.Πελάτης μου υπέδειξε όρια ενός αγρού τον οποίο αγόρασε ο πατέρας του το 1940.

Στην περιοχή υπάρχει διάγραμμα διανομής του '30. Στο διάγραμμα αυτό ο αγρός που μου υπέδειξε ο ιδιοκήτης φαίνεται ως 2 αγροί (ιδιοκτησίες, όχι κληροτεμάχια) ανάμεσα στα οποία υπάρχει ένα ρέμα (ρέμα-κοινό). Επιπλέον, τμήμα της έκτασης που μου υπέδειξε ο ιδιοκτήτης "πέφτει" σε άλλον διπλανό αγρό οποίος στους πίνακες της διανομής φαίνεται σαν χέρσο-κοινό.

Στην πραγματικότητα ρέμα υπάρχει αλλά δεν ακολουθει τα όρια του διαγραμματος της τοπογραφικής (διαφορές 10-20μ.)

Η ερωτησή μου είναι: Λαμβάνοντας υπόψη οτι πρόκειται για ιδιοκτησίες και όχι για κλήρους, μπορώ να αγνοήσω το διάγραμμα και τους πίνακες της τοπογραφικής όσον αφορά τα όρια με την έκταση που είναι στους πίνακες "χέρσο-κοινό" και να πάω με υπόδειξη ορίων από τον ιδιοκτήτη;

Όσον αφορά το ρέμα; Μπορώ να αγνοήσω οτι περνάει μέσα από την έκταση που μου υπέδειξε ο ιδιοκτήτης και να εμφανίσω ως όρια της ιδιοκτησίας αυτά που μου υπέδειξαν;</p>

Δημοσιεύτηκε

Εφόσον υπάρχει διανομή, έχει όρια, δεν μπορείς να τα αγνοήσεις. Για το ρέμα είναι εύκολο. Δείχνεις και το ρέμα της διανομής και δείχνεις και την σημερινή θέση ρέματος (τα γράφεις και τα δύο πάνω στο τοπογραφικό) Είναι σύνηθες το φαινόμενο μετακίνησης ρεμάτων κατά 10-20 μέτρα μετά από 80 χρόνια. (Τα πήρε το ρέμα λέμε εμείς εδώ)

Δημοσιεύτηκε (edited)

εγώ θα έλεγχα το διάγραμμα του 30 , αν ανταποκρίνεται ως προς την απόδοση , ψάχνοντας στο σύνολό του για σταθερά στοιχεία που υπάρχουν στην τοπογραφία της περιοχή και έχουν αποδοθεί σε αυτό Το ρέμα μάλλον αποκλείεται από ότι κατάλαβα Αν ανταποικρίνεται το σχέδιο (γιατί με παλαιά τοπογραφικά έχουν δει πολλά τα μάτια μου) τότε δεν μπορώ να το αγνοήσω

Edited by GEORGE MICHEAL
Δημοσιεύτηκε (edited)

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις

Και όσον αφορά την έκταση που πέφτει μέσα στο χέρσο-κοινό;

Τα όρια μεταξύ ιδιοκτησιών ιδιωτών δεν προκύπτουν από τα διαγράμματα της τοπογραφικής, αφού οι αγροί δεν προέκυψαν από διανομη της ΤΥΥΓ. Οπότε εκεί μπρούμε να πάμε με τα όρια που υποδεικνύουν οι ιδιοκτήτες.

Με τα όρια ιδιοκτησίας ιδιώτη με έκταση που φαίνεται στα διαγράμματα ως κοινή τί ισχύει;

Edited by gez
Δημοσιεύτηκε

Συνάδελφε, εφόσον έχεις ένα σύνορο με Διανομή πρώτα ξεκινάς απο εκεί. Αν ακόμη ολες οι ιδιοκτησίες περικλείονται απο Διανομή, ακόμη καλύτερα. Αποτυπώνεις όλη τη κατάσταση (χαρακτηριστικά σημεία κτλ) και προσπαθείς να χωρέσεις τις ιδιοκτησίες μεσα στο Εμβαδόν που έχεις.

Παίρνεις εννοείται ολα τα Εμβαδά ιδιοκτησιών απο τους πίνακες και βλέπεις τι γίνεται επειτα και με ορια καλλιέργειας κτλ. Οσο για το ρέμα διανομής, συνήθως σε συμφωνει η αποτύπωση του τότε με τώρα. Εκεί δείχνεις τη θεωρία οσο μπορείς καλύτερα και την υφιστάμενη κατάσταση.

Το χέρσο-κοινόν, δε το αγγίζεις. Δεν ειναι ιδιοκτησία του πελάτη σου αλλά του δημοσίου.

 

Με λίγα λογια, εφόσον οι ιδιοκτησίες προϋπήρχαν, αποτυπώθηκαν στους χάρτες των διανομών, που σημαίνει πως ελήφθησαν υπόψιν. Γι'αυτο και δεν μπορείς να παραβλέψεις τη διανομή.

Δημοσιεύτηκε

@Kane

Ωστόσο, οι αποτυπώσεις των αγρών στα διαγράμματα της τοπογραφικής δεν τεκμηριώνουν τα όρια μεταξύ των ιδιοκτησιών, αλλά μόνο μεταξύ των κληροτεμαχίων. Δεν είναι λογικό να ισχύει το ίδιο και με τα όρια μεταξύ ιδιοκτησιών και εκτάσεων του δημοσίου;

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.