dimitris GM Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 8 , 2022 Share Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 8 , 2022 (edited) υπηρχε αυτο ή πσραταση ή μπονους «Το αίτημα των αναδόχων για πάγωμα της εργολαβίας θα είναι δεσμευτικό για τις αναθέτουσες αρχές και ο χρόνος αυτός δε θα προσμετράται ως παράταση των έργων», υπογράμμισε ο υφυπουργός. Σε ό,τι αφορά το πριμ το οποίο προβλέπεται στη ρύθμιση, ξεκαθάρισε: «Οι εργολήπτες ή παίρνουν παράταση για έξι μήνες ή μπόνους 5% και ολοκληρώνουν το έργο στην ώρα τους. Καθαρές κουβέντες και καθαρές λύσεις». ετσι λεει εδω, https://www.tharrosnews.gr/2022/06/tropologia-diexodou-gia-ergolavous-dimosion-ergon/ και υπαρχει αυτο https://news.b2green.gr/24361/παγιδευμένοι-οι-εργολήπτες-με-τα-μέτρ Edited Οκτώβριος 8 , 2022 by dimitris GM Link to comment Share on other sites More sharing options...
SIGIO Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 8 , 2022 Share Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 8 , 2022 1 ώρα πριν, engant said: Δεν πρέπει να αιτηθεί την παράταση του άρθρου 147 του νόμου 4412. Μόνο παράταση λόγω ενεργειακής κρίσης βάση άρθρου 154. Εγώ αντιλαμβάνομαι ότι εάν γίνει αίτηση για παράταση λόγω ενεργειακής κρίσης, μπορείς πάλι να πάρεις το πριμ. Νομίζω η βούληση του νομοθέτη ήταν να διευκολύνθουν οι ανάδοχοι στη ολοκλήρωση των έργων, είτε παίρνοντας 6μηνη παράταση στη συνολική προθεσμία συνεχιζοντας τις εργασίες, είτε μέσω του πριμ καλύπτοντας μέρος των ανατιμησεων των υλικών. Το αν πάρει ανάδοχος παράταση για άλλους λόγους (πχ βροχοπτώσεις) δεν έχει καμια σχέση με την ενεργειακή κρίση, και μπορεί να αιτηθεί και το πριμ. Με τις διευκρινιστικες τα ισοπεδωσαν όλα συνδέοντας την καταβολή του πριμ με οποιαδήποτε λογο, εκτός την ανώτερα βία, αίτηση παράτασης. Όπως και να έχει δεν νομίζω να πάρει κάποιος πριμ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
dimidomo Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 12 , 2022 Share Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 12 , 2022 Καλημέρα Από Δήμο μου ζητούν το εξής έγγραφο: Στο Site της ΕΕΤΕΜ έχω τις εξής επιλογές: Ποια επιλογή πρέπει να κάνω; Καμιά δεν μου "κάθετε" καλά... Link to comment Share on other sites More sharing options...
tetris Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 12 , 2022 Share Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 12 , 2022 Δεν μπορεί να είναι στο "οικονομική ενημερότητα" Ψάξε το κάπου αλλού ή επικοινώνησε μαζί τους Link to comment Share on other sites More sharing options...
varxo Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 21 , 2022 Share Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 21 , 2022 το πειθαρχικο ισως να σε καλυπτει Link to comment Share on other sites More sharing options...
SIGIO Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 18 , 2023 Share Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 18 , 2023 Καλημέρα. Υπάρχει κάποια πληροφόρηση για την ενδεχόμενη παράταση της ισχύος των εργοληπτικών πτυχίων που έληξαν την 31.12.22; Link to comment Share on other sites More sharing options...
jb007aa Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 7 , 2023 Share Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 7 , 2023 (edited) Καλημέρα στο φόρουμ Έχω ένα έργο με τον 4412 (ισχύουν οι διατάξεις πριν τον νόμο 4782) όπου θα ήθελα την βοήθειά σας αν δικαιούται δεύτερη παράταση: -Αρχική σύμβαση 5 μήνες -Δόθηκε παράταση με αναθεώρηση 3 μήνες -Δόθηκε επιμήκυνση 6 μήνες με τον νόμο 4938 που μετά με εγκύκλιο αναγράφεται ότι δεν υπολογίζεται ως παράταση -Το έργο λήγει σε 1 μήνα από τώρα (με βάση τα προηγούμενα) αλλά θέλει τουλάχιστον το διπλάσιο χρόνο για να ολοκληρωθεί -Το ερώτημά μου είναι: μπορεί να δοθεί νέα παράταση με το άρθρο 147 του 4412? Ευχαριστώ και συγγνώμη για την ενόχληση Edited Φεβρουάριος 7 , 2023 by jb007aa Link to comment Share on other sites More sharing options...
tetris Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 7 , 2023 Share Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 7 , 2023 έχουμε και λέμε: συμβατική προθεσμία = 5 μήνες οριακή προθεσμία = 5+1/2*5 = 8 μήνες όλα αυτά, χωρίς να ληφθούν υπόψιν οι δοθείσες παρατάσεις ή επιμηκύνσεις άρα, ο συνολικός χρόνος εκτέλεσης είναι 5+3+3+6 = 17 μήνες Αν λοιπόν με όλα αυτά ολοκληρώνεται το έργο, είσαι εντάξει Αν όχι (υπέρβαση της οριακής προθεσμίας), μπορείς να ζητήσεις παράταση βάσει της παρ. 8 Link to comment Share on other sites More sharing options...
varxo Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 13 , 2023 Share Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 13 , 2023 όσο αφορά την εξάμηνη παράταση ή το bonus ισχύει σήμερα ; Link to comment Share on other sites More sharing options...
teofit Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 8 , 2023 Share Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 8 , 2023 Καλημέρα σας, Καθώς παρουσίαζα τον ΑΠΕ στην τεχνική υπηρεσία του Δήμου ο επιβλέπων μηχανικός του έργου μου αρνήθηκε να συμπεριλάβω στο ΠΚΤΝΜΕ εργασίες με το πρόθεμα ΑΤΗΕ καθώς ισχυρίζεται ότι στα περιγραφικά τιμολόγια του έργου δεν υπάρχει αυτή η κατηγορία άρθρων (του Σουφλιά 2017) και να βρω κάτι αντίστοιχο στα ΗΛΜ (που δεν υπάρχει). Έχει δίκιο ο Επιβλέπων; Μπορούμε σύμφωνα με το νόμο να χρησιμοποιούμε τα άρθρα ΑΤΗΕ ή όχι; Υπάρχει κάποια νομοθεσία ή εγκύκλιος που να εξασφαλίζει στους εργολήπτες την χρήση άρθρων ΑΤΗΕ; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣύνδεση
Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα