Μετάβαση στο περιεχόμενο

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Άρη, εσύ γιατί λες ότι δεν πάνε μαζί? Για τον παραπάνω λόγο ή για κάποιον άλλο?

 

Ναι, δε λέμε κάτι διαφορετικό... Το ίδιο λέμε. Απλά το διευκρίνησα για να καταλάβω ότι λεμε το ίδιο και γι αυτό ζήτησα επιβεβαίωση... :)

Παρόλα αυτά μπορείς να αξιοποιήσεις στη δυναμική ανάλυση τις μέγιστες ορθές και διατμητικές τάσεις (shell και solid), γιατί κατά τα άλλα είναι προβληματική η ολοκλήρωση ώστε να υπολογιστούν φορτία διατομής.

 

Για τις επαλληλίες εσύ αναφέρεσαι σε κύριες τάσεις ή σε ορθές και διατμητικές? Γιατί για τις ορθές και διατμητικές οι διευθύνσεις τους είναι δεδομένες.

  • Απαντήσεις 29
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοσιεύτηκε

Ναι, σε κύριες τάσεις είναι όπως τα λες. Δεν μπορείς να βγάλεις αποτέλεσμα. (εγώ είχα στο μυαλό μου ορθές και διατμητικές... :))

Δημοσιεύτηκε

mkalliou,οχι απλα κυριες αλλα ακομα και κυριες με ορθες τασεις μπορεις να επαλληλησεις αρκει να ξερεις τι ψαχνεις και σε ποιο συστημα. Οι κυριες τασεις ειναι ηδη επαλληλισμενες σε μια αναλυση αφου για το συνολο των φορτισεων εχεις επαλληλισει ορθες και διατμητικες και οι κυριες συνδεονται με αυτες μεσω μιας απλης σχεσης.

Δημοσιεύτηκε

Έχει νόημα να γίνει επαλληλία μιας κύριας τάσης με μια ορθή τάση? Η κύρια προέρχεται και από την ορθή.

 

Ερώτηση για σιγουριά.

 

Ορθές και διατμητικές τάσεις μπορούμε και έχει νόημα να επαλληλήσουμε μόνο αν έχουμε κανονικό κάναβο πεπερασμένων στοιχείων (π.χ τετράγωνα πεπερασμένα, όλα με την ίδια διεύθυνσή)?

Δημοσιεύτηκε
Η κύρια προέρχεται και από την ορθή.
Μάλλον το ανάποδο ισχύει. Οι ορθές προέρχονται από τις κύριες.

 

Οι τάσεις που ασκούνται σε ένα στοιχείο είναι οι κύριες. Οι κύριες τάσεις (δλδ οι εσωτερικές δυνάμεις) μπορούν να αναλυθούν σε όποια διεύθυνση θέλουμε. Όταν τις αναλύουμε σε διεύθυνση κάθετη και παράλληλη με τον άξονα ενός γραμμικού στοιχείου ονομάζονται ορθές και διατμητικές. Αντίστοιχα και με τα επιφανειακά στοιχεία.

Δημοσιεύτηκε

Ναι... αλλά άλλο θέλω να πω.

 

Σε ένα φορέα ασκούνται δυνάμεις. Αυτός για να τις αναλάβει αναπτύσσει εσωτερικές δυνάμεις. Οι εσωτερικές δυνάμεις, ανάλογα με τις δυνάμεις που ασκούνται και την μορφολογία του φορέα, έχουν τυχαία μέτρα αλλά και διευθύνσεις. Αυτές οι δυνάμεις, είναι οι τάσεις που ασκούνται στο φορέα και οι οποίες έχουν και αυτές προφανώς τυχαία διεύθυνση.

 

Η φύση από διάτμηση, κάμψη, λυγισμό κτλ δε ξέρει. Το μόνο που ξέρει είναι ο εφελκυσμός και η θλίψη. Αυτό που έχει σημασία είναι το επίπεδα στο οποίο ασκούνται κάθε φορά. Το επίπεδο αυτό είναι τυχαίο.

 

Οι μοναδικές τάσεις που ασκούνται στην κατασκευή είναι οι κύριες. Ο διαχωρισμός τους στη συνέχεια σε ορθές-διατμητικές κτλ γίνεται για τη δική μας ευκολία (να έχουμε κοινό σημείο αναφοράς κτλ).

  • 1 year later...
Δημοσιεύτηκε

Να κανω μια ερωτηση....

 

Τι ειναι αυτες οι κυριες τασεις.. ???

 

Δινω αυριο αντοχη υλικων και δεν μπορω να βρω κατι.. μονο σχετικα με κυρια επιπεδα στο βιβλιο.. αλλα δν μπορω να καταλαβω την διαφορα απτις διατμηματικες και τις ορθες τασεις.

 

Μεσω της απαντησης του Παναγωτη κατι αρχιζω να πιανω.... αλλα θελω πολυ ...

 

Ευχαριστω για το χρονο...

 

Η ερωτηση ακριβως που τιθεται ειναι βρειτε τις κυριες τασεις στα σημεια Α και Β παραδειγαμτος χαρην..

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.