Μετάβαση στο περιεχόμενο

Ενημέρωση οικοδομικής άδειας στέγης για περίφραξη


pfso

Recommended Posts

Θα μπορούσα άραγε να κάνω ενημέρωση σε άδεια για κατασκευή στέγης του 2009 ( το κτίριο είναι κατασκευασμένο με αδεια του 1980) για κατασκευή περίφραξης;( βασικά θέλω να κατασκευάσω δυο κολονάκια από πέτρα για την αυλόπορτα και να τοποθετήσω κάγκελο στην όψη) μιας και ο νόμος αναφέρει ότι αν δεν αλλαχτούν τα στοιχεία του διαγράμματος κάλυψης μπορεί να γίνει ενημέρωση. Η εναλλακτικά μιας και στην περιοχή η στέγη είναι υποχρεωτική (άλλο που δεν είχε κατασκευαστεί τόσα χρόνια ) μπορώ να ζητήσω την παράταση της επ' αόριστον έτσι ώστε να κατασκευάσω τα κολονάκια και το κάγκελο;

Link to comment
Share on other sites

δες το άρθρο 9 Ν 4030

7. Στην έννοια των οικοδομικών εργασιών για ανέγερση νέας οικοδομής ή προσθήκης σε υφιστάμενη οικοδομή, περιλαμβάνονται και όλες εκείνες οι εργασίες που καθιστούν το κτίριο άρτιο για λειτουργία, όπως οι εργασίες για την κατασκευή περιτοιχίσεων, ή περιφράξεων, βόθρων, υπογείων δεξαμενών νερού, εκσκαφών, επιχώσεων, κοπής δένδρων.

8. Απαιτείται άδεια για αυτοτελείς εργασίες περιτοιχίσεων, επιχώσεων ή εκσκαφών ως και για την κοπή δένδρων, σύμφωνα με το άρθρο 40 του ν. 1337/1983 (Α΄ 33).

 

υ.γ

θεωρώ ότι σε καλύπτει (επειδή η στέγη θεωρείται προσθήκη σε υφιστ οικοδομή)

Edited by ΚΑΝΑ
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.