enbi Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 30 , 2012 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 30 , 2012 καλησπέρα σας. λοιπόν, έχω ένα μ/σ 48V και με ένα ποτενσίομετρο μεταβάλλω το ρεύμα στο πρωτεύον του. με αυτό τον τρόπο κατά αντιστοιχία μεταβάλλεται και το δευτερεύον. το πρόβλημα είναι οτι ανεβο-κατεβαίνει η τιμή του ρεύματος από μόνη της χωρίς εγώ να το μεταβάλλω. που μπορεί να ωφείλεται αυτό? σας ευχαριστώ εκ τον προτέρον για τις απόψεις σας.
YiagosXXL Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 30 , 2012 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 30 , 2012 (edited) Δεν είμαι ειδικός στα θέματα των ΣΗΕ (για να πω τη μαύρη αλήθεια απεχθανόμουν τον τομέα αυτόν) οπότε τι στο καλό να υποθέσω Επειδή η εξίσωση του ιδανικού μετασχηματιστή είναι Vp/Vs = Is/Ip (s:secondary, p:primary πρωτεύον) μπας κι έχεις αστάθεια στην τιμή της τάσης εισόδου?? Π.χ. στο κατσικοχώρι μου τα καλοκαίρια (που έχει περισσότερο κόσμο => άρα μεγαλύτερη καταπόνιση για το δίκτυο) αν δεις τι δείχνει το πολύμετρο LOL σαν καρδιογράφημα ηλικιωμένου ομοιάζει η τάση (τι 220 και πράσινα άλογα)... Για πολυμέτρησέ τη Vp για παν ενδεχόμενο κι αν δεν είναι αυτός ο λόγος τότε ας βοηθήσει άλλο μέλος που έχει εντρυφήσει στα ΣΗΕ.... Edited Αύγουστος 30 , 2012 by YiagosXXL
enbi Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 4 , 2012 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 4 , 2012 σ ευχαριστώ για την βοήθεια..θα το μετρήσω και ελπίζω σε αυτό να ωφείλεται.
YiagosXXL Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 7 , 2012 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 7 , 2012 Καλώς Όταν ξαναμπείς forum, μετέφερε τις παρατηρήσεις σου. Θα πάρω τηλέφωνο κι έναν παλαιό συνφοιτητή, μπας κι έχει κάποια ιδέα επειδή πήρε τομέα ΣΗΕ (εγώ Τηλεπικοινωνίες ήμουν).
aletsoup Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 19 , 2012 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 19 , 2012 Οι τιμές ρεύματος που μετράς είναι RMS?
teharada Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 20 , 2012 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 20 , 2012 Η μεταβολή του ρεύματος, πότε συμβαίνει; Εννοώ, σε ποιά θέση του ποτενσιόμετρου; Μήπως στο σημείο που στραγγαλίζεις πολύ το ρεύμα πρωτεύοντος;
xaratsis86 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 9 , 2012 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 9 , 2012 (edited) Φίλε μου την τράση εισόδου δεν μας είπες. Υποβιβασμού της τάσης ειναι και τι κατανάλωση έχεις? Παρακαλώ μη γράφετε με κεφαλαία. Δείτε τους κανόνες συμμετοχής. miltos Edited Οκτώβριος 10 , 2012 by miltos Μετατροπή σε πεζά
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣύνδεση
Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα