Skeptikos Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 4 , 2012 Share Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 4 , 2012 Παντως δε μου αρέσει αυτό που διαβάζω: http://www.michanikos-online.gr/news.php?aID=4068 Πάλι δεν είναι ξεκάθαρα τα πράγματα; Δηλαδή θα μείνει στον αέρα αυτή η επένδυση. Δε μου αρέσει το καθεστώς ασάφειας στην Ελλάδα. Σχετικά με το 3% που συζητήθηκε παρακάτω δείτε: http://www.michanikos-online.gr/news.php?aID=3678 www.topuniversities.com Μπράβο βρε Ε.Μ.Π. , αχ και να σε αφήνανε να ανασάνεις και κάποια παράσιτα εκεί μέσα θα είχες θεριέψει.. Συμφωνείς Τέρρυ; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Earl Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 4 , 2012 Share Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 4 , 2012 (edited) Συγκινήθηκα τώρα.. Τα εγκαίνια του πολυτεχνείου! Όλος ο καλός ο κόσμος ήταν εκεί (μπουφε δεν είχε; )! Άξιοι συνεχιστές του Stephen Timoshenko! Edited Σεπτέμβριος 4 , 2012 by Earl Link to comment Share on other sites More sharing options...
dim10 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 4 , 2012 Share Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 4 , 2012 Μακάρι να ανοίξουν κι άλλα ιδιωτικά, να τελειώνουμε με την 'δωρεάν' 'εκπαίδευση' των ιδρυμάτων αει και τει της συμφοράς. 1 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
thodoris1982 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 4 , 2012 Share Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 4 , 2012 (edited) Ιδιωτικα πανεπιστημια στην Ελλαδα δεν προκειται να ανοιξουν. Πολυ απλα εαν ανοιξουν θα κλεισουν το 80% των δημοσιων ΑΕΙ και ΤΕΙ. Στην επαρχια ειδικα δεν θα πηγαινει ανθρωπος, δημιουργωντας σοβαρο προβλημα στα αθλια δυαρακια, στα σουβλατζιδικα και τις καφετεριες. Επισης εαν καταργηθει το κρατικο μονοπωλειο στην τριτοβαθμια εκπαιδευση θα μπουν στην ακρη και οι πανελληνιες εξετασεις, οποτε τι θα κανουν οι φροντιστηριακηδες? Αρα επειδη πολυ απλα στην Ελλαδα ολα γινονται για τον λαικισμο, δεν πιστευω πως θα εχουμε την χαρα να δουμε αυτο που υπαρχει σε ολο τον υπολοιπο δυτικο κοσμο εδω και 30 χρονια. Ποιος τολμαει να τα βαλει με την "ατμομηχανη" της Ελληνικης οικονομιας, δηλαδη τα δυαρακια, τις καφετεριες, τις πιτσαριες και τους "αδιοριστους" εκπαιδευτικους-φροντιστηριακηδες των 50 € την ωρα (μαυρα βεβαιως)? Ειναι βεβαια και οι καθηγητες των δημοσιων ΑΕΙ και ΤΕΙ τυπου Μυλοπουλος οι οποιοι σε σοβαρο πανεπιστημιο οπουδηποτε στον κοσμο δεν θα καθαριζαν ουτε τις τουαλετες. Βεβαια ειμαι σιγουρος πως ολοι οι παραπανω θα ξεσηκωθουν μιας και αυτο που πραγματικα τους ποναει ειναι η "δημοσια και δωρεαν" παιδεια..... Τωρα οσον αφορα το οτι τα Ελληνικα Πολυτεχνεια ειναι μεσα στα καλυτερα στον κοσμο, αποψεις τετοιες ειναι εκτος πραγματικοτητας. Μια ματια μονον στα university rankings φτανει. Ειδικα στην Μ. Βρεταννια που εχω ζησει μονο κολακευτικα λογια δεν θα ακουσετε για τα Ελληνικα πανεπιστημια. Edited Σεπτέμβριος 4 , 2012 by thodoris1982 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
man21 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 4 , 2012 Share Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 4 , 2012 (edited) Οι Έλληνες καθηγητές που διδάσκουν στα ξένα Πολυτεχνεία και Πανεπιστήμια από που αποφοίτησαν παρακαλώ; Και για να μην πουλάνε φύκια για μεταξωτές κορδέλες: Αν δεν υπήρχε ο Νικόλαος Αμβράζης (ΕΜΠ 1952), το Imperial College Faculty of Engineering θα ήταν σκέτη νούλα (ούτε Skempton ούτε Bishop) και οι Εγγλέζοι δεν θα ξέραν τι είναι Αντισεισμική τεχνολογία. Από τον Αμβράζη ξεστραβώθηκαν. Edited Σεπτέμβριος 4 , 2012 by man21 Link to comment Share on other sites More sharing options...
georgor Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 4 , 2012 Συγγραφέας Share Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 4 , 2012 (edited) Οι Έλληνες καθηγητές που διδάσκουν στα ξένα Πολυτεχνεία και Πανεπιστήμια από που αποφοίτησαν παρακαλώ; Και που έκαναν τα πρώτα τους ερευνητικά και τα PhD τους αυτοί οι κύριοι; και γιατί τους διώχνουμε από τα ελληνικά πανεπιστήμια; μήπως γιατί εδώ κρατάμε άλλου ειδους "κομματικούς επιστήμονες", μήπως γιατί μόλις ο ελληναράς περνάει το ελληνικό FIR και πάειι σε ξένο γίνεται άνθρωπος γιατί ξέρει ότι δεν τον παίρνει για ελληνικές @@ρίες? Δείτε αυτό και θα κλάψετε σε ελληνικό πανεπιστήμιο δεν τελείωσε;;; ): http://www.youtube.com/watch?v=lW1tIH1nt_4 Edited Σεπτέμβριος 4 , 2012 by georgor Link to comment Share on other sites More sharing options...
BAS Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 4 , 2012 Share Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 4 , 2012 Μην είμαστε απόλυτοι . Οταν βλέπω τι μαθητές γυρίζουν κυριλέ και γρήγορα από τις πανεπιστιμιάρες του εξωτερικού , καταλαβαίνω τι σχολές είναι . Οταν άτομα γύριζαν με πτυχίο απ' έξω και δεν ήξεραν καν την γλώσσα , τι να πώ . Ολα τα λουλούδια υπάρχουν . Και εδώ και έξω . Το ranking που ανέβασε ο συνάδελφος , δεν έχει τα μισά ελληνικά πανεπιστήμια , ενώ έχει τα ξένα και κυρίως τα οικονομικά , που δεν είναι πανεπιστήμια , αφού τα οικονομικά δεν είναι επιστήμη . Αλλωστε η μελέτη που ανέβασα το πρωί , τι λέει . Οτι ο μέσος όρος των σχολών μας , αλλά και το σύνολο είναι σε ψηλό επίπεδο . Οχι βέβαια κορυφαίο . 4 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Skeptikos Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 4 , 2012 Share Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 4 , 2012 (edited) Συγκινήθηκα τώρα.. Τα εγκαίνια του πολυτεχνείου! Όλος ο καλός ο κόσμος ήταν εκεί (μπουφε δεν είχε; )! Άξιοι συνεχιστές του Stephen Timoshenko! Ήταν κι ο Νανόπουλος όμως.. Τον τίμησαν. Αυτή που δε μου άρεσε ήταν η ξεθωριασμενη ροζαλίτα. Ποία είναι αυτή η Μπάρμπι εκεί; Να πω κάτι άσχετο; Δε μου φαίνεται για μορφωμένη. Σαν τη μύγα μες στο γάλα τη βλέπω. Edited Σεπτέμβριος 4 , 2012 by Skeptikos Link to comment Share on other sites More sharing options...
DIMITRIS80 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 5 , 2012 Share Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 5 , 2012 Είναι η σύζυγος του Κου Πατούλη συνάδελφε. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Popular Post gnusselt Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 5 , 2012 Popular Post Share Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 5 , 2012 (edited) Καταρχήν, να πω ότι έχω εμπειρία και από ΤΕΙ και από ΑΕΙ. Παλιά, όταν ήμουν ακόμα φοιτητής, για τα προς το ζην έκανα μαθήματα σε φροντιστήριο για φοιτητές. Μαθήματα όπως Δυναμική, Ταλαντώσεις, Μηχανική. Ο φροντιστηριάκιας ήταν ένας "μάγκας" : "Δεν με νοιάζει που πέρασες τα μαθήματα αυτά με 8. Εγώ θέλω να μου βάλεις τα παιδιά μέσα από κατατακτήριες στο πανεπιστήμιο." Τα παιδιά ήταν μηχανολόγοι από Αγγλία. Στην πρώτη συνάντηση μαζί τους όλοι μου έλεγαν τι ωραία πράγματα έμαθαν στην Αγγλία, ότι έκαναν κατασκευές (ηλεκτρικό αυτοκίνητο, αυτοματισμούς) και πόσα πρακτικά πράγματα έμαθαν. Λέω τα παιδιά δεν θα με δυσκολέψουν, θα περάσουμε καλά. Πρώτο μάθημα... και με το που τραβάω ένα ολοκλήρωμα μου λένε "Τί είναι αυτό;". Δεύτερο μάθημα : "Ποια η διαφορά έργου και ενέργειας;".... Πήγαμε για καφέ. Τους ρώτησα ποια η εκπαίδευση που είχαν. "Κάναμε πρακτικά πράγματα. Όχι θεωρίες.". Στο επόμενο μάθημα, τους φέρνω Η/Υ με σχεδιαστικό πρόγραμμα που κάνει και ανάλυση σε πραγματικό χρόνο. Σαν να λύνεις προβλήματα φυσικής και να βλέπεις το σώμα να κινείται μπροστά στα μάτια σου με παράλληλα γραφήματα δυνάμεων με το χρόνο. Κάτι πήγαν να καταλάβουν αλλά μόλις φάνηκε η πρώτη εξίσωση, πάλι χάθηκε η μπάλα. Τελικά αυτό που κατάλαβα είναι ότι οι συγκεκριμένοι πήγαν στην Αγγλία, τους έμαθαν συγκεκριμένα πράγματα και αυτό ήταν. Δεν τους είπαν όμως ότι υπάρχουν χιλιάδες άλλα. Αυτή είναι η παγίδα. Εγώ εδώ έμαθα ότι θα μάθω τα απολύτως βασικά αλλά για τα υπόλοιπα θα χρειαστώ να ψαχτώ μόνος μου. Ναι, εγώ νιώθω ότι το πολυτεχνείο με έμαθε να ψάχνω από το μηδέν. Δεν μπορώ να πω ότι πήρα πολλές γνώσεις από τους καθηγητές μου. Ίσως 2-3 μου έκαναν "κλικ", οι υπόλοιποι όχι. Προσωπικά έχω ακόμα άγνοια σε αρκετά θέματα στη δουλειά μου. Όποτε όμως μου παρουσιαστεί κάτι νέο θα φροντίσω να το μάθω, ακόμα και πληρώνοντας αδρά (Τα βιβλιοπωλεία με έχουν κάνει επίτιμο μέλος ) . Τέλως πάντων περιέγραψα μια προσωπική μου ιστορία. Φυσικά και θα υπάρχουν φωτεινά μυαλά στην Αγγλία όπως και σε όλο τον κόσμο. Το μυστικό είναι να μην μπεις στο τρυπάκι να κρίνεις τον άλλο μόνο από την "εξωτερική εμφάνιση". Αν είναι κακός θα τον φάει το μαύρο χώμα. Αν είναι καλός θα προχωρήσει και μπράβο του. Επίσης, ο ιδιώτης επιχειρηματίας δεν θέλει πλέον έναν για την σφραγίδα μόνο. Θέλει και κάποιον να του κάνει πραγματική δουλειά και όχι να τον ζαλίζει συνέχεια με ερωτήσεις. Αν πάλι θέλει μόνο τη σφραγίδα τότε θα πληρώσει τα απολύτως απαραίτητα... τόσες "σφραγίδες" περιμένουν εκεί έξω, θα βρει την οικονομικότερη. Τώρα αν μπούμε σε θέματα "πίτας" τότε .... ας ανοίξουμε ζαχαροπλαστείο. Συμπερασματικά, αν είσαι καλός στη δουλειά σου, δεν πα να είσαι και από τη Ζουαζιλάνδη, θα πετύχεις και δεν πρέπει να σε φοβίζουν θέματα όπως ΤΕΙ, ΑΕΙ, ΙΙΕΚ, Κολέγια κτλ Αλλιώς εθελοτυφλείς. Edited Σεπτέμβριος 5 , 2012 by gnusselt 10 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts