Μετάβαση στο περιεχόμενο

Ανοίγει η πρώτη ιδιωτική Πολυτεχνική Σχολή


georgor

Recommended Posts

Ένα ακόμα θέμα που έγινε

.

 

Τις πιο ωραίες τοποθετήσεις τις διάβασα από BAS, man21, gnussetl και earl πάντως.

Edited by ted78
Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 116
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δεν μου απάντησες Τοπογράφε στο ερώτημά μου: Φταίνε οι Πολιτικοί Μηχανικοί; Και να σου απαντήσω στο γιατί:

 

Πρέπει να γίνει καταγγελία επίσημη θεωρητικά. Πρακτικά όμως γιατί είναι τσιράκια της εταιρείας.

 

ΟΧΙ δε φταίνε οι Πολ. Μηχ. εγώ μίλησα για τη διατήρηση των ΒΔ και πώς αναφέρει τους ΠΜ μέσα. Εθιξα αυτούς που θέλουν σκοπίμως την διατήρησή του, όχι εσένα

 

Όσο για τις καταγγελίες: Ε βέβαια τόσα χρόνια "συναγωνιστές" στα ίδια "τραπεζάκια" (και όχι θρανία) ανώτατων ιδρυμάτων...

 

Και για να μπω λίγο στο θέμα:

 

Μετά μας φταίνε τα ιδιωτικά... ΟΧΙ δε μασάω πλέον, να αναγνωριστούν - οχι χαριστικά, αλλά με τα ίδια μέτρα και σταθμα των πολιτισμένων χωρών.

 

Όπως με τον τρόπο που λειτουργούν έξω να αναγνωριστούν και τα ΤΕΙ

 

 

Είδατε ότι ΟΛΟΙ κάνουνε γαργάρα που καταργήσανε τις αξιολογήσεις ΣΙΩΠΗΡΑ... τυχαίο;;;; (και εμείς κοροιδεύμουμε τις αξιολογήσεις του ιδιωτικού)

Μήπως γιατι πρέπει να υπάρχουν "δυσνόητα" κριτήρια τώρα που θα γίνουν καταργήσεις σχολών;

Μήπως οι αξιολογήσεις (αυτές που έγιναν επιβεβαίωσαν πολλά "κουλά" κατά πολλούς) δείχνουν ότι κάποια ΤΕΙ κωλοπετινίτσας (όπως κοροιδευτηκά τα λέγαμε) έφεραν καλύτερα αποτελέσματα από κεντρικά ΙΔΡΥΜΑΤΑ;

Μήπως τα υπερτμήματα του ΕΜΠ δεν είχαν τα αντίστοιχα ΘΕΙΚΑ αποτελέσματα;

Μήπως καλές αξιολογήσεις ΤΕΙ και περιφερειακών τμημάτων Πανεπιστημίων + ΕΔ θα διαμόρφωναν τις βάσεις των κεντρικών ιδρυμάτων σε πολύ χαμηλά "για το πρεστιζ" επίπεδα και θα κατέρρεε όλο το σαπιοαυθεραιτοαξιολογητικό σύστημα που μόνο συνειδησιακά έχει η κοινωνία στο μυαλό της;;;

Μήπως καταργήσαμε τις αξιολογήσεις γιατι γινονται ΜΕ ΤΑ ΙΔΙΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ για ΤΕΙ και Πανεπιστήμια

Μήπως δεν άρεσε η "όχι και τόσο καλή" αξιολόγηση των Μηχ. Μηχ, του ΕΜΠ και ενόχλησαν κάποιες άριστες αξιολογήσεις (Ηλεκτρονική ΤΕΙ κρήτης) που εμφανίζονται και διπλα διπλα οι εκθέσεις; κλπ

 

Μήπως τελικά οι επιτροπές αξιολόγησης που είναι μαθημένες αλλιώς "δεν τα βρίσκουν" με τους συγκλητικούς έπαρχους και εκατόνταρχους της ελλ. παιδείας

 

 

Είναι τυχαία όλα αυτά;;;

 

Μήπως γενικά είναι έτσι πιο έυκολο να πουμε αυθαίρετα πχ: "Εννοείται ότι θα καταργήσουμε το ΤΕΙ βιολογικής καλλιέργειας" και θα κρατήσουμε ακόμα και την μία από τις 6-7 (δεν ξέρω πόσες) πολυτεχνικές σχολές Πολιτικών μηχανικών.

Χωρίς να αξιολογηθούνε από ΕΞΩΤΕΡΙΚΕΣ / ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΕΣ επιτροπές, αλλά από συνδικαλιστικές ομαδούλες χωρίς να δούμε ΜΕΤΡΗΣΙΜΑ αποτελέσματα και ΑΝΑΓΚΑΙΑ για την Ελλάδα και την Εποχή Αντικείμενα;

 

 

Μήπως καταργήσαμε τις αξιολογήσεις για να κοροιδεύουμε τις αξιολογήσεις των ιδιωτικών;

Κάποιοι καθηγηταράδες μας μάθανε να την ψωνίζουμε για να μην απαιτούμε από αυτούς που μας δίδαξαν "αλλά από την ρημάδα ατιμη καινωνία"

 

Ελεύθερη αγορά. Αν είμαστε καλυτεροι να το αποδείξουμε.

Edited by georgor
  • Upvote 3
Link to comment
Share on other sites

@didonis Εδώ όλη η χώρα είναι εκτός θέματος , η κουβέντα σε πείραξε :smile:

 

@Αλέξιος , είσαι μεγαλύτερος μου λοιπόν . Πάντως γράφεις με πάθος 25άρη . :smile:

Επί της ουσίας η δυνατότητα απαλλαγής από ΑΕ ήταν σημαντική στην αυτονομία μας .

Γιά το 318 ακούγονται πολλά και τελικά όλα ανάγονται στο πόσο γερό στομάχι να κοντράρεσαι έχεις .

 

@georgor Εχεις απόλυτο δίκιο και ένα πόντο από μένα .

Οι αξιολογήσεις έδειξαν πολλά .

Αλλά πολλά πολυτεχνικά δεν έκαναν ακόμα εξωτερικές όπως έδειξε η ανακοίνωση της ΑΔΙΠ , ενώ στην αρχή έλεγαν ότι εμείς δεν υποκείμεθα στην αξιολόγηση σαν υπερθεοί που είναι .

 

Διαμορφώνουν όμως έτσι και τα παιδιά , ακριβώς γιά να ανέχονται τα προβλήματα . Γίνεται κανονική προπαγάνδα όπως βλέπω τώρα στα παιδιά .

 

Μιά και δεν έχουμε ανοιχτό πολιτικό θέμα , είναι έτοιμα spreads μας να πέσουν κάτω από τις 2000 μονάδες , κάτι που έχει μήνες να γίνει .

Edited by BAS
Link to comment
Share on other sites

Pappos επειδή παίζεις με τις λέξεις, να διορθώσω: Αν ΘΕΛΟΥΝ να έχουν ίδια δικαιώματα και τα διεκδικούν, ποιός ο λόγος ύπαρξης των ΤΕΙ.

Μάλλον είσαι πτυχιούχος ΤΕΙ για να εξάπτεσαι τόσο.

 

(Το ουρανοκατέβατε δεν "το πιασα")

Edited by linae
Link to comment
Share on other sites

Μπανάνες και Τάκης παίζει εδώ...

 

Αυτό το "Τάκης" βγαίνει από το Κωστάκης; Χρηστάκης; Παναγιωτάκης;

Χαμός για ακόμα μία φορά! Όσο και να κράζουμε, όσο και να γανιάζουμε, όσο και να στεναχωριόμαστε συνάδελφοι, δουλειά από τα fora δεν γίνεται!!

 

Ερώτηση: Για να κινητοποιηθούν επιτέλους οι ΠΕ περιμένουν το ΤΕΕ να τους οργανώσει; Οι ΤΕ την ΕΕΤΕΜ; Γιατί αν περιμένουν από αυτούς, κούνια που τους κούναγε!! Είναι σαν να περιμένεις τον αδερφό του χαρχαρία να έρθει να σε σώσει από τα σαγόνια του αδερφού του!

 

Εν όψη ΔΕΘ λόγου χάρη, θα κινητοποιηθούν ιατροί, δικαστικοί, ένστολοι, συνταξιούχοι, Ηρακληδείς, απολυμένοι, συμβασιούχοι.. Μηχανικοί θα κινητοποιηθούν; Μήπως θα κοιμηθούν; Τα αιτήματα δεν τα διεκδικούμε στα fora, όπως και δεν λύνουμε και τις κόντρες μας (λόγω των πρώτων) σε αυτά. Μήπως εν τέλη, εμείς είμαστε οι Τάκηδες;;; ΤΙ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ ΜΩΡΕ!!

 

Ιδού που κατάντησε συνάδελφος Μηχανολόγος ΠΕΤΕΤΠ!!!

 

http://www.youtube.com/watch?v=d0VF7od68fM

Edited by Earl
Link to comment
Share on other sites

Πρώτο κριτήριο αξιολόγησης είναι το βραβείο NOBEL. Τα Πολυτεχνεία (ΑΕΙ και ΤΕΙ) δεν είναι από την θέση τους υποψήφια (μαθηματικά, χημεία, οικονομία, λογοτεχνία, ειρήνης). Άρα ( - ) ρούμποι για τα πολυτεχνεία.

Δεύτερο κριτήριο στην αξιολόγηση, η χρηματοδότηση (εδώ την πλήρωσαν κυρίως τα ΤΕΙ με το κούρεμα). Κι' άλλοι ρούμποι ( - ) για τα Ελληνικά Α(Τ)ΕΙ.

Μετά η έρευνα, οι ανακοινώσεις, δημοσιεύσεις, κλπ. Εδώ αρχίζουμε να μαζεύουμε κάποιους ρούμπους. Και που είστε συνάδελφοι.

Εγώ θέλω πιο πολύ από σας να πλακώσω στις σφαλιάρες κάτι ανεπαρκείς διπλ/χους Πολιτικούς Μηχανικούς και να συγχαρώ πτυχιούχους ΤΕΙ που τους βλέπω "επί τόπου του Έργου". Αλλά βλέπω και μερικούς που θέλουν να γίνουν "χαλίφης στη θέση του χαλίφη" χωρίς στοιχειώδη προσόντα.

Και με το ΤΕΕ και τις κλίκες του, έχω μεγαλύτερες κόντρες από σας αν και είμαι εγγεγραμμένος στο μητρώο.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Μην κάνεις αυτό που δεν θα ήθελες να σου κάνουν.

Αν ειναι καλη η σχολη, σαφως και θα πρέπει να αναγνωριστεί.

Aνεξάρτητα εάν είναι κορεσμένη η αγορα ή οχι.

Link to comment
Share on other sites

Αν δεν αναγνωρισθεί, θα απαξιωθεί και τέρμα η κονόμα. Να θεωρείς δεδομένο την αναγνώρισή του. Και εδώ είναι η χώρα της διαπλοκής. Τι λέγαμε για τα εγκαίνια λοιπόν; Αλήθεια Καθηγητές είδατε;

Link to comment
Share on other sites

Ειναι το πρώτο μου μήνυμα εδώ αλλά διαβάζω το φόρουμ κανά χρόνο τώρα

 

Ας το δούμε αναλυτικά λοιπόν:

 

Αυτό που έχω καταλάβει είναι πως υπάρχει μια αρνητική αντιμετώπιση για τους Μηχανικού ΑΤΕΙ

Οι πιο πολλοί των πολυτεχνείων πιστεύουν πως εμείς είμαστε κατώτεροι μηχανικοί και πως τα ΑΤΕΙ είναι σαν τα κολλέγια της Αγγλίας

 

Προσωπικά κρίνουν τους άλλους από το επίπεδο σπουδών του και από την εργασία που μπορεί να μου παρέχει. Υπάρχουν πολλοί εξαίρετοι συνάδελφοι εδώ μέσα από ΑΕΙ και από ΤΕΙ και επίσης, υπάρχουν πολλοί κάφροι από ΑΕΙ και από ΤΕΙ.

 

Ξέρω τι παίζει και στα πολυτεχνεία με τα κονέ στα μαθήματα και πως δεν πατάνε ποτέ στα μαθήματα και με σκονάκια περνάγανε τα μαθήματα.

Σιγά τα πολυτεχνεία

 

Ώπα! Εδώ όμως θα τα χαλάσουμε....Εγώ δεν είπα ότι στα ΤΕΙ ξύνονται και παίρνουν πτυχία. Εσύ όμως λες αυτό ακριβώς για τα πολυτεχνεία (ειδικά τα περιφερειακά???). Πήγαινε γράψε σε παρακαλώ πολύ Οπλισμένο σκυρόδεμα Ια, πάρε όσα βιβλία-σημειώσεις-σκονάκια ότι θέλεις μαζί σου και αν καταφέρεις να γράψεις πάνω από 6 είσαι σούπερ μηχανικός....Το αυτό ισχύει για μια σειρά μαθημάτων....Φυσικά και υπάρχουν μαθηματάκια (π.χ. Αγγλικά-ορολογία 1ου έτους) που γίνεται αντιγραφή και σκονακι. Αλλά μην μου πεις ότι στο ΤΕΙ σου, όλα αυτά ήταν κολάσιμα, εεε?? Την αλήθεια!!!

Γι' αυτό λοιπόν νέε μου, όχι και "σιγά τα πολυτεχνεία"...γιατί το παίρνω πολύ προσωπικά που μου έγινε ο κ@@@ς τάληρο καταρχήν για να περάσω στο πολυτεχνείο (με την 2η, με την πρώτη πέρασα Δομικών έργων) και κατά δεύτερον για να βγάλω την ρημάδα την σχολή...

 

Άμα θέλεις να μάθεις και να δουλέψεις γίνεσαι καλός μηχανικός

Αυτό ισχύει γενικά και συμφωνώ. Όταν όμως έχεις τις θεωρητικές γνώσεις και την ειδίκευση που απαιτείται. Γιατί αλλιώς και ο μάστορας που χτίζει την οικοδομή αν έχει χτίσει καμιά 100οστή οικοδομές μπορεί να γίνει καλός....μάστορας όμως όχι μηχανικός.

 

Εγώ όταν συναντιώμουν με φίλους που σπούδαζαν σε πολυτεχνείο στις διακοπές στο χωριό και μιλάγαμε για τη σχολή καταλάβαινα πως το επίπεδο κάποιων ειδικά περιφερειακών πολυτεχνικών τμημάτων ήταν κατώτερο του μέσου ΑΤΕΙ.

 

Το τελευταίο που λες είναι μεγάλη χοντράδα και το λες 100% για να ανάψεις φωτιές. Δηλαδή από το χωριό σου σπουδάζαν αντιπροσωπευτικά (άτομα της ηλικίας σου) σε όλα τα πολυτεχνεία και τα ΤΕΙ και μπορείς να βγάλεις αντικειμενική άποψη??

 

Έλα να το μαζέψουμε σε παρακαλώ πολύ...

  • Upvote 3
Link to comment
Share on other sites

Ειναι το πρώτο μου μήνυμα εδώ αλλά διαβάζω το φόρουμ κανά χρόνο τώρα

 

Το πρώτο σου μήνυμα μεν, παρ' όλα ταύτα ρίχνεις λάδι στη φωτιά με αυτά που κατάλαβες (Αμφιβάλω φυσικά αν έχεις διαβάσει 2-3 σελίδες του θέματος).

Να κλειδωθεί το θέμα γιατί παρακούρασε!! Ξέφυγε από το νόημα και το λόγο ύπαρξής του, και σε λίγο θα έχουμε και θύματα..

 

Και για όλα αυτά ποιος φταίει;;; Άντε να δούμε αν θα υπάρχει αύριο έστω και μία μικρή μερίδα Μηχανικών στις πορείες.. Μηχανικών των "ανοιγμένων επαγγελμάτων" με μόνο όριο τις ανώτατες αμοιβές. Μηχανικών ΠΕ και ΤΕ, Μηχανικών χωρίς δουλειά, Μηχανικών που δουλεύουν πχ ταξί για να τα φέρουν βόλτα (υπερβάλω;; Καθόλου όμως!!!), Μηχανικών που ποτέ δεν ρωτάει το κράτος αν έχουν δουλειά, παρόλα αυτά το ραβασάκι τους το στέλνουν κάθε 2 μήνες, Μηχανικών μίας χώρας που ο μεγαλύτερος απατεώνας είναι "το κράτος" δηλαδή ο Τάκης, δηλαδή ΕΜΕΙΣ!!!... Λύσαμε όλα μας τα προβλήματα. Επιτέλους μπορώ να απολαύσω το γιαουρτάκι μου και να κοιμηθώ. Γιατί τελευταία περνάω καλύτερα στον ύπνο μου.

Edited by Earl
Link to comment
Share on other sites

Guest
Αυτό το θέμα πλέον έχει κλείσει για περαιτέρω απαντήσεις.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.