yian Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 4 , 2012 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 4 , 2012 Χαιρετώ, θα ήθελα την άποψη των εμπειρότερων για να φέρω τη ρυμοτομική γραμμή σε ένα Τ.Δ. για αγροτεμάχιο που συνορεύει με το σχέδιο πόλης. Έχω στα χέρια μου ένα διάγραμμα από τις Τεχνικές Υπηρεσίες του δήμου στο οποίο απεικονίζεται η ρυμοτομική γραμμή που με ενδιαφέρει και ορισμένες κορυφές σημείων Κ (αξονοδιασταυρώσεις?) με τα αντίστοιχα διανύσματα απόστασης από ακμές κοντινών κτιρίων, περιφράξεων αλλά και δέντρων (με αρκετά μεγάλο κίνδυνο σφάλματος υποθέτω ως προς το τελευταίο). Οι συντεταγμένες τόσο των Κ, όσο και των ρυμοτομικών είναι σε τοπικό ανεξάρτητο σύστημα Χ,Υ. Ως προς τη μεθοδολογία για να σχεδιάσω σωστά τη ρυμοτομική μου γραμμή προσανατολίζομαι στο : -να αποτυπώσω όσες περισσότερες ακμές κτιρίων και περιφράξεων φαίνονται και στο διάγραμμα του δήμου κατά τις μετρήσεις στο πεδίο, -να μετασχηματίσω τις τοπικές συντεταγμένες των σημείων Κ σε ΕΓΣΑ βάσει των αποστάσεων από τα παραπάνω σταθερά σημεία που μέτρησα, -να μετασχηματίσω τις τοπικές συντεταγμένες της ρυμοτομικής γραμμής βάσει των μετασχηματισμένων πλέον σε ΕΓΣΑ σημείων Κ και να την χαράξω στο Τ.Δ. Ακολουθώ τη σωστή μεθοδολογία και τι θα πρέπει να προσέξω που ίσως μου διαφεύγει σε όσα περιγράφω? Δυστυχώς από τα οκτώ σημεία Κ του διαγράμματος που έχω μόνο τα 3 είναι εξασφαλισμένα από ακμές κτιρίων, τα υπόλοιπα εξαρτώνται από δέντρα και σημεία που αμφιβάλλω εάν θα βρώ εύκολα. Πόσο επικίνδυνο είναι αυτό για την ακρίβεια των μετασχηματισμών μου? Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
DIMITRIS80 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 4 , 2012 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 4 , 2012 Καλημέρα συνάδελφε. Η συλλογιστική σου είναι σωστή. Δοκίμασε επιπρόσθετα εάν θέλεις, να εντοπίσεις στο διάγραμμα της Π.Ε. σταθερά σημεία επί του εδάφους που να φαίνονται και στο διάγραμμα και να τους αποδίδονται συντεταγμένες. Αυτά θα είναι κορυφές παλαιών ιδιοκτησιών οι οποίες διατηρούνται και ως κορυφές τελικών οικοπέδων και φυσιολογικά θα τους αποδίδονται συν/νες. (εάν υπάρχουν τέτοια σημεία στην περιοχή ενδιαφέροντος σου). Επίσης, οι κορυφές του Ο.Τ. που ορίζεται από τις Ρ.Γ. δεν έχει συν/νες? Δοκίμασε να προμηθευτείς αυτές αλλά και συν/νες στάσεων του μελετητή, μήπως μπορέσεις να εντοπίσεις στάσεις του μελετητή (εάν είναι πρόσφατη η Π.Ε.) Επιπλέον, γιατί αναζητάς τόσα πολλά Κ? Μία Ρ.Γ. δεν θέλεις να ορίσεις? (εκτός και κάνεις τίποτα περίεργα "σπασίματα"..)
yian Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 4 , 2012 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 4 , 2012 Καλημέρα, η ρυμοτομική μου είναι απλή, ουσιαστικά με δύο σημεία μπορώ να την χαράξω μιας και δεν κάνει κάποιο ιδιαίτερο σπάσιμο στο πρόσωπό μου. Στη διαδικασία μετασχηματισμού περισσότερων Κ μπαίνω για λόγους ασφάλειας και σφαλμάτων κατά τη μετατροπή, ίσως να είναι υπερβολικό εν τέλει.. Σχετικά με τις συντεταγμένες άλλων σταθερών σημείων, δεν δίδεται καμία πληροφορία...μόνο οι κορυφές των Κ και όπως σωστά είπες οι κορυφές των Ο.Τ. (θα μπορούσαν να μου χρησιμεύσουν άμεσα με κάποιο τρόπο?) Προσεχώς θα αναζητήσω στάσεις του μελετητή, μετά όμως από συζητήσεις με συναδέρφους δεν είμαι ιδιαίτερα αισιόδοξος..
DIMITRIS80 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 4 , 2012 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 4 , 2012 Προσωπικά θα χρησιμοποιούσα τα Κ που θα σου ορίζουν την Ρ.Γ. που σε ενδιαφέρει χωρίς να επεκταθώ σε άλλα καθώς το πιο πιθανόν είναι υπάρχουσες νέες οριοθετήσεις να έχουν γίνει με αντίστοιχο τρόπο και δεν θα ήθελα να "διαταράξω" μια παγιωμένη, υλοποιημένη κατάσταση (είναι αυτό που έχουμε συζητήσει πολλές φορές σε άλλα νήματα πως μερικές φορές αναγκάζεσαι να κουβαλάς στην δουλειά σου σφάλματα μελετητών, άλλων συναδέλφων κλπ..). Οι κορυφές των Ο.Τ. θα χρησίμευαν μόνο εάν είσαι τυχερός και ως κορυφή, έχει οριστεί κάποια υπάρχουσα γωνία μάνδρας, κτηρίου (σαφώς υλοποιημένη δηλαδή). Σπάνιο αλλά όχι απίθανο. Τέλος, εάν συνάδελφοι της περιοχής σου έχουν πει πως είναι δύσκολο να βρεις στάσεις, κάτι θα ξέρουν, αλλά δεν χάνεις τίποτα να το τσεκάρεις!. Καλη συνέχεια εύχομαι!
nbr Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 4 , 2012 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 4 , 2012 Οι συντεταγμένες των κορυφών των Ο.Τ., καθώς επίσης και των αξο/σεων δεν είναι ποτέ ανεξάρτητες. Ο κάθε μελετητής παραδίνει στο δήμο τις εξασφαλίσεις των στάσεων και αξονο- διασταυρώσεων (Κ). Πρώτα θα ψάξεις στοιχεία της απέναντι μελέτης (στάσεις κ.λ.π.) και με αυτά θα οριοθετήσεις τις κορυφές ή τα (Κ). Αν δεν βρεις στοιχεία της μελέτης Μόνο τότε κάνεις «γραφικά» την πασσάλωση (όπως ,συνήθως, κάνουμε στης αναθεωρήσεις σχεδίων που δεν υπάρχουν συν/νες). Η εφαρμογή, κάθε μελέτης, πρέπει να γίνεται ΠΑΝΤΑ στο σύστημα της μελέτης.
yian Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 4 , 2012 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 4 , 2012 Προς το παρόν δεν σκοπεύω να κανώ γραφική προσαρμογή μιας και υπάρχουν αρκετά στοιχεία για να αξιοποιήσω και θα ήταν αρκετά επιπόλαια προσέγγιση. Ως εξασφαλίσεις νοούνται τα διανύσματα απόστασης των κορυφών Κ από τις ακμές κτιρίων, τους μανδρότοιχους και στύλους ΔΕΗ? Διότι αυτά υπάρχουν και σκοπεύω να τα αξιοποίησω με το τρόπο που αναφέρεται στο αρχικό post.. Σε κάθε περίπτωση ευχαριστώ για το ενδιαφέρον!
DIMITRIS80 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 4 , 2012 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 4 , 2012 Ως εξασφαλίσεις νοούνται τα διανύσματα απόστασης των κορυφών Κ από τις ακμές κτιρίων, τους μανδρότοιχους και στύλους ΔΕΗ? Ναι.
stapa Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 5 , 2012 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 5 , 2012 Χαιρετώ, θα ήθελα την άποψη των εμπειρότερων για να φέρω τη ρυμοτομική γραμμή σε ένα Τ.Δ. για αγροτεμάχιο που συνορεύει με το σχέδιο πόλης. Έχω στα χέρια μου ένα διάγραμμα από τις Τεχνικές Υπηρεσίες του δήμου στο οποίο απεικονίζεται η ρυμοτομική γραμμή που με ενδιαφέρει και ορισμένες κορυφές σημείων Κ (αξονοδιασταυρώσεις?) Οι συντεταγμένες τόσο των Κ, όσο και των ρυμοτομικών είναι σε τοπικό ανεξάρτητο σύστημα Χ,Υ. έτσι που τα περιγράφεις δε φαίνεται να πρόκειται για Πράξη Εφαρμογής
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣύνδεση
Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα