Popular Post [email protected] Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 10 , 2012 Popular Post Share Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 10 , 2012 Θα πω κ εγώ την άποψή μου για τους συναδέλφους, νέους και γέρους: Η κατάσταση όντως δεν είναι καλή. Πολλοί περιμένουν μια αλλαγή ουρανοκατέβατη, δεν ξέρω αν θα έρθει κ πόσο σύντομα θα έρθει, θέλω να είμαι αισιόδοξος. Συμβουλές από τη μεριά μου: 1. Μην δίνετε εξετάσεις για άδεια άσκησης επαγγέλματος αν δεν έχετε εξασφαλίσει ότι θα εργαστείτε. Μην μπαίνετε στον κόπο να πληρώνετε ΤΣΜΕΔΕ αν δεν δουλεύετε ή αν δεν πρόκειται να δουλέψετε. 2. Αν πρόκειται να ανοίξετε γραφείο, κάντε το σε δικό σας χώρο. Μην πληρώνετε ενοίκιο αν έχετε τη διευκόλυνση αυτή. 3. Ελαχιστοποιήστε τα έξοδα γραφείου. Δεν χρειάζεστε ούτε τον πιό απίστευτο υπολογιστή, ούτε την πιό απίστευτα γρήγορη σύνδεση στο ίντερνετ. 4. Αν έχετε την ευκαιρία να κάνετε μεταπτυχιακά part time, κάντε το. Θα σας κρατήσουν σε εγρήγορση κ θα ξεφύγει λίγο το μυαλό σας. 5. Τυπώστε κάρτες και να τρώτε όλο σας το χρόνο σε δημόσιες σχέσεις και κοινωνικές επαφές. 6. Πάρτε ένα κατοικίδιο. Είναι ψυχοθεραπευτικό κ μειώνει το stress. 7. Ψάξτε όλες τις recruiting agencies παγκοσμίως. Ειδικά όσοι δεν έχουν σοβαρές οικογενειακές υποχρεώσεις, δεν τους κρατάει τίποτα για να φύγουν για μερικά χρόνια να δει κάνα σοβαρό έργο το μάτι τους. Έστω και με ψίχουλα για μισθό. 8. Περιμένετε να περάσει ο χειμώνας. Την άνοιξη σίγουρα θα δούμε άλλο τροπάριο, εκ των πραγμάτων. Είναι 100% βέβαιο ότι δεν ξαναβγαίνει χειμώνας σαν τον περσινό. Οπότε τα πράγματα θα αλλάξουν, είτε προς το καλύτερο είτε προς το χειρότερο. Αν αλλάξουν προς το χειρότερο, θα φύγουμε όλοι, δεν έχει νόημα να σωθούν μόνο οι νέοι συνάδελφοι. 9. Τέλος, δεν είναι απαραίτητο να εργαστεί κάποιος σώνει κ καλά ως μηχανικός. Αν βρείτε μεροκάματο κάπου αλλού, δεν είναι ντροπή καμία μα καμία απολύτως δουλειά. Η ψυχολογία αν έχεις μερικά χαρτονομίσματα στην τσέπη για να βγάλεις τη γκόμενα βόλτα είναι εντελώς διαφορετική, ειδικά αν τα έχεις βγάλει μόνος σου. Αν από την άλλη έχετε κεφάλαιο, ξεκινήστε κάποια επιχείρηση μακρυά από τον κλάδο της μηχανικής. 17 Link to comment Share on other sites More sharing options...
fear1976 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 10 , 2012 Share Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 10 , 2012 ακριβως ετσι οπως τα λεει ο zavi με μονη παρατηρηση το 9) θα το εβαζα πρωτο Link to comment Share on other sites More sharing options...
Earl Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 10 , 2012 Share Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 10 , 2012 @zavi να σου σφίξω το χέρι αδερφέ!!! +1. Ειδικά για το 8! Προσωπικά αυτή την αλλαγή περιμένω και μετά θα έρθει η ώρα των πραγματικών και σημαντικών αποφάσεων.. Πόσο μα πόσο δίκιο έχεις! Link to comment Share on other sites More sharing options...
kostaspde Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 10 , 2012 Share Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 10 , 2012 Σωστός ο zavi! Προσωπικά θα το σκεφτώ πολύ ξανά το τσαμπαντάν χαμαλίκι, μόνο και μόνο για να μπορώ να λέω ότι απέκτησα "εμπειρία". Γνώσεις δεν απέκτησα όσες περίμενα. Ή τουλάχιστον, θα αποκτούσα πολύ περισσότερες αν τον ίδιο χρόνο διάβαζα και ψαχνόμουν μόνος μου. Βρήκα εργασία αλλού, πέφτει κάθε Σάββατο το βδομαδιάτικο, μένω στους δικούς μου, οπότε έχω μόνο τα προσωπικά έξοδα και το αμάξι. Αν είναι να σιχαθώ το μηχανιλίκι ασχολούμενος με μπούρδες (ΗΧ, αυθαίρετα κτλ) που δεν ξέρω και ούτε έχω τη διάθεση να μάθω, καλύτερα να βγάζω το μεροκάματό μου αλλιώς και να το κρατήσω ως προσωπική ενασχόληση (ή κανένα part time μεταπτυχιακό για να είμαι σε εγρήγορση που λέει και ο σοφός του forum). Link to comment Share on other sites More sharing options...
[email protected] Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 10 , 2012 Share Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 10 , 2012 (edited) δεν ειμαι σοφος. στη φωτογραφια του αβαταρ μου ειναι ο jesse james Edited Σεπτέμβριος 10 , 2012 by [email protected] Link to comment Share on other sites More sharing options...
MScEng Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 10 , 2012 Share Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 10 , 2012 Ο zavi οπως συνηθως σωστος. Μερικες παρατηρησεις: 4. Αν έχετε την ευκαιρία να κάνετε μεταπτυχιακά part time, κάντε το. Θα σας κρατήσουν σε εγρήγορση κ θα ξεφύγει λίγο το μυαλό σας. Κατα προτιμηση κοιταξτε να το κανετε μεσω αποστασης στο βρετανικο ανοιχτο πανεπιστημιο, θα σας φανει πιο χρησιμο σε σχεση με ενα ελληνικου πανεπιστημιου ιδιαιτερα αν εχετε βλεψεις για εξωτερικο. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
charis_r Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 10 , 2012 Share Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 10 , 2012 πολυ μαυριλα.και σε αυτο το τοπικ και σε παρομοια στο forum αλλα και γενικα στην χωρα. Θα θελα να ακουσω και την αλλη μερια,δηλαδη συναδελφους που βρηκαν δουλεια,σε εταιριες η οπου αλλου. Με τι ορους και τι μισθο δουλευουν. Να δουμε και οι υπολοιποι "τι χανουμε" η ποσο ατυχοι ειμαστε. Πολυ ενδιαφερουσα η συζητηση παντως,ιδιως οταν συμμετεχουν και παλαιοτεροι εμπειροι με τις δικες τους εμπειριες της τοτε αρχης τους. Link to comment Share on other sites More sharing options...
MScEng Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 10 , 2012 Share Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 10 , 2012 (edited) Θα θελα να ακουσω και την αλλη μερια,δηλαδη συναδελφους που βρηκαν δουλεια,σε εταιριες η οπου αλλου. Με τι ορους και τι μισθο δουλευουν. Και αυτοι που βρηκανε δουλεια νομιζεις αγαπητε με τους μισθους και τις συνθηκες εργασιας δεν θα ζουνε μαυριλα? Τουλαχιστον αυτοι νιωθουν οτι κατι κανουν, ισως να αντιμετωπιζουνε λιγο πιο αισιοδοξα την κατασταση. Και για να ειμαστε ειλικρινεις, ειμαστε κοινωνικα ζωα, ακομα και 3 χιλιαρικα να τσεπωνεις τον μηνα με την υπαρχουσα ατμοσφαιρα και οταν ξερεις τι τραβανε οι συνανθρωποι σου η μαυριλα θα εισχωρησει στην καθημερινοτητα σου. Edited Σεπτέμβριος 10 , 2012 by MScEng Link to comment Share on other sites More sharing options...
chrisven Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 10 , 2012 Share Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 10 , 2012 Θα συμφωνήσω και εγώ με τη σειρά μου με τα περισσότερα από τους προλαλήσαντες τώρα αν υπάρχει μέλλον για τους νέους? δεν είμαι και τόσο βέβαιος και εξηγούμαι είμαι μέλος του φόρουμ αρκετά χρόνια(από φοιτητής) θυμάμαι πριν 3-4 χρόνια τα θέματα ήταν στο 90% καθαρά επιστημονικά τώρα είναι όλα 4014 και κάτι τέτοιες παπαριές, δηλαδή οι νέοι κυρίως δεν μάθαμε τη δουλειά είμαι πολιτικός μηχανικός μόνο στον τίτλο καθώς έχω να πιάσω στατικό ούτε και εγώ ξέρω από πότε θεωρώ ότι η αγορά ακόμη και η κρίση να περάσει θα αργήσει πολύ να πάρει τα πάνω της και εννοώ αυτό που λέμε όλοι μας, να ξεκινήσει η οικοδομή άρα καταλήγοντας τι να το κάνω αν φτάσω 35-40 και τότε θα αποκτάω την εμπειρία στο επάγγελμά μου?θα είμαι μπουχτισμένος και θα έχω σιχαθεί τη δουλειά μου άρα που είναι το μέλλον μου? Link to comment Share on other sites More sharing options...
man21 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 10 , 2012 Share Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 10 , 2012 (edited) Με τι ορους και τι μισθο δουλευουν. charis_r Έχουν 15 μήνες και βάλε απλήρωτοι. Τώρα το ποίοι δουλεύουν ... άσε. Edited Σεπτέμβριος 10 , 2012 by man21 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣύνδεση
Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα