Μετάβαση στο περιεχόμενο

Αποκοπή από κεντρική θέρμανση


gtok34

Recommended Posts

Γράφω σήμερα 10 Σεπτεμβρίου και νομίζω ότι το θέμα που θα μας απασχολεί πλέον δεν είναι αν θέλει κάποιος να αποκοπεί αν μπορεί και αν πληρωνει πάγια....Αλλά ότι οι περισσότεροι από τους ιδιοκτήτες και ενοίκους θέλουν να κλείσει (σφραγίσει τελείως ο λέβητας) και να αυτονομηθούν ο καθένας με όποιο τρόπο θερμανσης επιθυμεί. Το θέμα είναι νόμιμο το γράφει πουθενά?? Αν υπάρχουν 1 ή 2 ή 3 αντιρρήσεις μπορούν να το αποτρέψουν εφόσον το θέλει η πλειοψηφία??? Ξέρει κανείς σε αυτή την περίπτωση τι γίνεται?? Και δεν μιλώ μόνο για φυσικό αέριο αλλά διαφορετικούς τύπους θέρμανσης.... Μπορεί να γίνει αν επιθυμούν αυτοί που θέλουν να μείνουν να πληρώνουν όλα τα έξοδα του λέβητα?? (ενοείτε ότι οι υπόλοιποι πολλοί θα αποκοπούν από τα πάγια) Μπορούν να υποχρεώσουν οι λίγοι τους πολλούς να πληρώνουν τα πάγια με προσφυγή πχ σε δικαστήρια???

 

Υπάρχει κανονισμός πολυκατοικίας Αυτόνομη θέρμανση, του έτους 2000. Δεν προβλέπει η δυνατοτητα αποσύνδεσης. Ούτε αναφέρεται ότι μοναδικος τρόπος θέρμανσης είναι ο λέβητας πετρελαίου.

Link to comment
Share on other sites

Η αποσύνδεση από την κεντρική θέρμανση της πολυκατοικίας και η σύνδεση σε ατομική μονάδα θέρμανσης φυσικού αερίου είναι εφικτή εφόσον υπάρχει σχετική απόφαση της γενικής συνέλευσης της πολυκατοικίας, για την οποία απαιτείται πλειοψηφία ίση με το 50% των ψήφων +1 (ο κανονισμός της πολυκατοικίας αναφέρει τις ψήφους με τις οποίες συμμετέχει κάθε διαμέρισμα).

Τονίζω ότι η αποσύνδεση με χρήση της πλειοψηφίας (50%+1) είναι εφικτή μόνο εφόσον γίνει νέα εγκατάσταση, δηλαδή δεν είναι εφικτή η αποσύνδεση από την κεντρική θέρμανση με ταυτόχρονη απαλλάγή από πάγιες δαπάνες (οι οποίες σχετίζονται και με τις επιβαρύνσεις που δημιουργεί ένα "κρύο"¨διαμέρισμα στα υπόλοιπα) χωρίς την εγκατάσταση άλλου συστήματος.

Οι παραπάνω περιορισμοί ισχύουν για τις περιπτώσεις που δεν υπάρχει ομόφωνη απόφαση και γίνεται χρήση της πλειοψηφίας κατά 50%+1. Στην περίπτωση ομόφωνης απόφασης της γενικής συνέλευσης, μπορείς να βγεις από το κεντρικό σύστημα και να απαλλαγείς από τα πάγια!

 

(μάλλον σε κούρασα με νομικούς όρους, αλλά έτσι είναι...)

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Αν πρόκειται για Φ.Α. τότε 50% + μία ψήφος.

 

Αν πρόκειται για άλλης μορφής θέρμανση τότε μόνο 100% βάσει του νόμου περί ιδιοκτησίας.

Link to comment
Share on other sites

Δεν μπορώ να το καταλάβω αυτό. Στην πολυκατοικία μας ειναι 40 οικογένειες. Μπορουν 1 ή 2 οι οποίοι έχουν καλύτερη οικονομική δυνατότητα να κρατούν όμηρους όλες τις άλλες οικογένειες?? το πετρέλαιο φέτος θα παει στο 1.5 και βάλε. Αν δηλαδη πουν οι 38 δεν πληρώνουν τα πάγια τι θα κάνουν οι δυο? Εφόσον οι περισσότεροι επιθυμουν να μην ξαναδουλέψει ο λέβητας πιστεύω ότι δεν μπορούν να το αποτρέψουν. Στην πόλη της Κομοτηνής δεν εχει φυσικό αέριο αν και από εδώ παίρνει όλη η Ελλάδα το φυσικό αέριο (τα παράλογα του Ελληνικού κράτους) Μιλάμε για αλλαγή σε ενεργειακά τζάκια, λέβητες ιόντων, πέλλετ, ηλεκτρικους λέβητες, αντλίες θερμότητας, κλιματιστικά, θερμοπομπούς και όλους του άλλους εναλλακτικούς τρόπους θέρμανσης. Αυτό πάλι που λέει ο νόμος μόνο για το ΦΑ νομίζω ότι προσβάλλεται γιατί ο νόμος γράφτηκε τοτε που δεν υπήρχαν όλα τα άλλα. Πιστεύω πάντως ότι θα υπάρξει τρόπος να ξεπεραστούν οι αντιδράσεις των δυο μόνο και μονο με την μη πληρωμή των υπολοίπων παγίων...θα κάνουν πίσω.

Link to comment
Share on other sites

Αυτά που σας απασχολούν σαν ενοίκους και ιδιοκτήτες, είναι πλέον θέμα νομικού. Αν δεν βγάλετε άκρη με καλοπροαίρετη συζήτηση στα πλαίσια της λογικής, δυστυχώς η μόνη λύση είναι της νομικής οδού...

Link to comment
Share on other sites

Αυτά που σας απασχολούν σαν ενοίκους και ιδιοκτήτες, είναι πλέον θέμα νομικού. Αν δεν βγάλετε άκρη με καλοπροαίρετη συζήτηση στα πλαίσια της λογικής, δυστυχώς η μόνη λύση είναι της νομικής οδού...

Ευχαριστώ μάλλον εκεί θα πάμε πλέον στα εξώδικα...
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.