Μετάβαση στο περιεχόμενο

Κλιματιστικά και 4014


Recommended Posts

Πελάτης μου ύστερα από καταγγελία και αυτοψία της πολεοδομίας θεωρεί ότι πρέπει να εντάξει στον Νόμο την αυθαίρετη τοποθέτηση κλιματιστικών μονάδων. Μιλάμε για έξι air condition στο σύνολο (σσ: η πολεοδομία τον έχει γράψει για τρία, τα άλλα δεν υπέπεσαν στην αντίληψη των ελεγκτών) από τα οποία κάποια έχουν τοποθετηθεί πριν από το 2004 (έτος υποχρέωσης έκδοσης αδεία μικρής κλίμακας), το οποίο δεν μπορεί να αποδείξει. Το ερώτημα είναι αυτά δηλώνονται με μια πολεοδομική παράβαση, μιας και δεν ξεπερνούν τις 5000 και όσον αφορά τη β'φάση τι σχέδια επισυνάπτω; Ευχαριστώ πολύ!

Link to comment
Share on other sites

Η γνώμη μου είναι πριν προχωρήσες με τον 4014 να κάνεις μια ευθεία ερώτηση στη πολεοδομία που εξέδωσε την έκθεση αυθαιρέτου για σου πουν το τρόπο αντιμετώπισης.

Υπάρχει η λογική πως ο 4014 δεν τακτοποιεί αυθαιρεσίες που αφορούν στις όψεις γιαυτό είμαι επιφυλακτικός..

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Η τοποθέτηση κλιματιστικών και ιδίως στην όψη δεν εμπίπτει μόνον στις εγκρίσεις μικρής κλίμακας και δεν είναι παράβαση μόνον μετά το 2004, αλλά και πριν. Οποιαδήποτε μηχανολογική εγκατάσταση πρέπει να υπάρχει στα σχέδια της αδείας αλλιώς μπορεί να θεωρηθεί αυθαίρετη με ερμηνεία διατάξεων του παλαιού ΓΟΚ .

 

Η τοποθέτηση σε όψεις νομιμοποιείται, αρκεί να υπάρχει σύμφωνη γνώμη των συνιδιοκτητών ή να επιτρέπεται από τον κανονισμό της οικοδομής.

Edited by dim10
Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστώ πολύ και τους δύο συναδέλφους για τις άμεσες απαντήσεις τους. Θα ήθελα να ρωτήσω το χρήστη dim10 αν αυτό συνεπάγεται ότι όλοι οι συνιδιοκτήτες στην πολυκατοικία θα πρέπει να δώσουν εγγράφως τη σύμφωνη γνώμη τους, μιας και δεν υπάρχει κανονισμός οικοδομής.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.