Μετάβαση στο περιεχόμενο

Καταμέτρηση εξωτερικών επιφανειών θερμοπρόσοψης


MARATH

Recommended Posts

Καλημέρα θα ήθελα να ρωτήσω εάν κατά την μέτρηση των τετραγωνικών των εξωτερικών επιφανειών της κατοικίας μου που καλύφθηκαν με θερμοπρόσοψη για τον υπολογισμό της αμοιβής του εργολάβου θα πρέπει να συμπεριληφθούν και οι ανοιγμένες επιφάνειες; Μπατζούρια, πόρτες, παράθυρα; Σημειωτέον ότι λόγω έλλειψης εμπειρίας απο μένα σε αυτά τα θέματα δεν προσυμφωνήθηκε, ούτε προβλέφθηκε τι θα γίνει σε αυτές τις περιπτώσεις των ανοιγμένων επιφανειών! Ο εργολάβος κατά την συμφωνία της αμοιβής ανά τμ δεν ενέφερε τίποτα.

Το μόνο λοιπόν που συμφωνήθηκε είναι αμοιβή ανά τετραγωνικό μέτρο /τμ που συμπεριλαμβάνει κόστος υλικών μαζί με την μεταφορά τους στον τόπο του έργου και το κόστος τοποθέτησης.

 

Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Link to comment
Share on other sites

Έχεις δίκιο, θα έπρεπε να είχε προσυμφωνηθεί.

Συνήθως, οι τοιχοποιίες για παράδειγμα προσμετράνε και τα ανοίγματα εκτός αν είναι μεγάλα (π.χ. 2μ). Αυτό όμως είναι στην γραπτή συμφωνία εργολάβου-ιδιοκτήτη.

 

Κατά την γνώμη μου, εφόσον ΔΕΝ αναγράφεται ρητώς ότι "μετράνε και οι ανοιχτές επιφάνειες" τότε μπορείς να διεκδικήσεις να μην προσμετρηθούν. Υπολόγισε όμως (στο λέω να το ξέρεις για ηθικούς λόγους) το extra κόστος των ανοιγμάτων (εργατοώρες, κοψίματα, φύρα κλπ)

Link to comment
Share on other sites

αποψή μου είναι να εξαιρεθούν μόνο ανοίγματα μεγάλα >2μ όωπς σωστά είπε ο συνάδελφος. Αλλά αυτό θα ΠΡΕΠΕΙ να το συζητήσεις με τον κατασκευαστή. Επίσης θα πρέπει να λάβουμε υπ'οψιν μας αν είναι διαμέρισμα, σε ποιόν όροφο είναι ή αν ειναι μονοκατοικία.

Link to comment
Share on other sites

Προσωπικά τα συνεργεία που ρώτησα δίνουν 2 τιμές: η μία τιμή ανα/τμ με τα ανοίγματα μέσα και μία τιμή ανα/τμ χωρίς τα ανοίγματα τις ακμές των ανοιγμάτων * ενα Χ ποσό.

 

Και βγαίνει μία η άλλη. Βλέπω πως με το εξοικονομώ, βρήκαν μια χαρά άκρη του πως να δουλεύουν... Οχι πως τους δίνω άδικο, διότι άλλο ένας τοίχος 50 τ.μ. και άλλο ο ίδιος με 5 παράθυρα.

Link to comment
Share on other sites

ναι αλλο γιατι αμα δεν εχει παραθυρα τον τελειωνεις σε μια μερα.

Αμα εχει πρεπει να κοβεις και να αλφαδιαζεις

Link to comment
Share on other sites

ναι για την εργασία αλλά χωρίς τα υλικά θα ήταν μία ενδιάμεση κατάσταση. Μία συμβουλή των Χ ευρώ θα σας γλύτωνε από τα 3Χ έξοδα που σας ζητάει ο εργολάβος.

Link to comment
Share on other sites

Aσε συνάδελφε...Τι συμβουλές και θεωρίες...

 

Εγώ ο ίδιος για το σπίτι μου, μίλησα με 5 μάστορες. Ολοι μου ειπαν τα ίδια. Οταν ανέφερα αυτό που είπες εσύ, που ναι το λογικό, μου είπαν "ετσι δουλεύουμε κι αν θες".

 

Που ειναι μια μικρή πραγματικότητα, διότι, και τζάμπα να κάνεις δουλειά (εννοω διχως να δώσεις φράγκο) και να θες και τιμές, δεν πάει μαζί...

Εκμεταλλεύονται το εξοικονομω,την επιδότηση, την αναμονή της πληρωμής και να το αποτέλεσμα.

 

Αν δεν υπήρχει το πρόγραμμα, σιγά μη δούλευαν με αυτό το σκεπτικό και αυτές τις τιμές.

Link to comment
Share on other sites

Εθιμικά: Μέχρι άνοιγμα 1,20 "μετράει σεντόνι" δηλ. και η επιφάνεια των ανοιγμάτων, είτε χτίσιμο είτε σοβάντισμα, όχι όμως βαψίματα, πλακάκια κλπ.

Για μεγαλύτερα ανοίγματα το πλέον από 1,20 μετραέι το επιπλέον μισό στην προς πληρωμή επιφάνεια.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.