ΙΑΣΟΝΑΣ Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 22 , 2012 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 22 , 2012 Καλησπέρα σε ολους! Μια ερωτηση αν ξερει καποιος.. Αν πληρωσει καποιος το παραβολο των 500€ αυριο, μεσα σε ποσο χρονο πρεπει να πληρωσει την α' δοση ή αν επιλεξει την εφαπαξ πληρωμη? Διευκρινιζεται καπου αυτο? Ευχαριστω.. Ο νόμος δεν το διευκρινίζει με απόλυτη σαφήνεια!!! Ορισμένοι λένε ότι, μπορεί να το πληρώσει όποτε θέλει! Ορισμένοι λένε ότι, πρέπει να το πληρώσει μέσα σε ένα μήνα από την πληρωμή του παραβόλου! Προσωπικά είμαι με τους ...δεύτερους.
ΚΑΝΑ Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 22 , 2012 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 22 , 2012 ΙΑΣΟΝΑ το σύστημα ΤΕΕ βγάζει μέσα σε 1 μήνα
ΙΑΣΟΝΑΣ Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 22 , 2012 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 22 , 2012 Καλημέρα φίλε, ΄Έτσι είναι, έλα μου όμως ότι, συμβαίνει το εξής σε ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΕΣ ΠΕΡΙΠΟΤΩΣΕΙΣ δηλώσεων: Πληρώνω παράβολο π.χ. πέρσυ τον Οκτώβριο, ΔΕΝ στέλνω τη δήλωση σε "προσωρινή υπαγωγή", ...."γράφω το σύστημα στα παλιά μου τα παπούτσια", ΔΕΝ πληρώνω μέχρι σήμερα ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΤΙΠΟΤΑ (έναν ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΧΡΟΝΟ μετά) και π.χ. τον επόμενο Ιανουάριο, στέλνω τη δήλωση σε "προσωρινή υπαγωγή" κι αρχίζω να πληρώνω π.χ. τις δόσεις!!!! 'Η αν είμαι και λίγο ....Ταρζάν, ζητάω εφάπαξ πληρωμή του υπόλοιπου ποσού, το σύστημα το βγάζει, το πληρώνω και τελείωσα.... Δυστυχώς έτσι κάνουν οι περισσότεροι από αυτούς που βρίσκονται σε "αρχική υποβολή" (50.000 δηλώσεις)!!!! Έχουν πληρώσει μόνο το παράβολο και εξαιτίας της δυσλειτουργίας του συστήματος, αν και έπρεπε να πληρώσουν π.χ. 5 ή 10 ή 12 δόσεις μέχρι σήμερα, δεν έχουν πληρώσει τίποτα. Το ρισκάρουν και μάλλον βγαίνουν κερδισμένοι.....
BAS Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 22 , 2012 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 22 , 2012 Το θέμα των αυθαιρέτων νομοθετήθηκε με προβληματικό νόμο , κάτω από τον φόβο του Ε' τμήματος του ΣτΕ . Προφανώς επειδή δεν γίνεται οι δικαστές να ασκούν πολιτική , μετά την συμφωνία με την τρόικα , μέσα στον Νοέμβρη θα πρέπει να περιμένουμε αρχικά την προσαρμογή του νόμου στον ΝΟΚ . Ετσι μπορεί να αναθέτεις σε μηχανικό , να σου λύσει το κτίριο με τον ΝΟΚ και έτσι να έχεις τμ που θα καλύπτουν τυχόν αυθαιρεσίες. Μην ξεχνάτε ότι ο ΝΟΚ προβλέπει πατάρια , έρκερ , σοφίτες , υπόγεια με ΚΧ και εκτός ΣΔ , αλλά και κλιμ/σια , πράσινες ταράτσες , ενεργειακή βελτίωση , μείωση κάλυψης κλπ που επίσης δίνουν μπόνους στον ΣΔ . Ετσι αν έχουμε μιά πολυκατοικία οροφοδιαμερισμάτων , μπορεί η μείωση της κάλυψης σε συνδυασμό με το εμβαδόν των κλ/σιων να καλύψουν τα τμ των κλεισμένων ημιυπαίθριων . Από την άλλη πιθανόν η τάση απαγόρευσης της δόμησης σε εκτός σχεδίου περιοχές , να γίνει ευκολότερα δεκτή από τον κόσμο , αν κάποιος μπορεί να μετατρέψει την γή του σε αγροτική γή , πουλώντας το δικαίωμα δόμησης του σε κάποιον αυθαιρετούχο . Γενικά επειδή οι νομικοί στην Ελλάδα , σπανίως συντάσσονται με τον κοινό νού , όπως έδειξε η αρχική απόφαση τους να μην επιτρέπουν χιλιοστά στα εντελώς αυθαίρετα , ενώ επιτρέπουν στα μερικώς , λές και ο νόμος βάζει ποσοστά αυθαιρεσίας που γίνονται ανεκτά , η θεωρώντας ότι αν περάσουν τα 30 χρόνια κάποιος θα μπορεί απλά να βγάλει το τζάμι η να γκρεμίζει και να χτίζει εξωτερικούς τοίχους , ενώ αυτό δεν θα μπορεί να γίνει με απλό τρόπο , τελικά επικράτησε η λογική και το αυθαίρετο είναι αυθαίρετο ανεξαρτήτως ποσοστού αυθαιρεσίας . Αυτό όμως το μπάχαλο,που περνάει μέσα από το δίκτυο των ΑΡΔ των ΜΜΕ , δημιουργεί σύγχυση και φόβο στον κόσμο , η οποία οδηγεί σε άρνηση ένταξης στον νόμο . Αμα λοιπόν αυτό αλλάξει , τότε μπορεί να έχουμε μεγαλύτερη συμμετοχή . Δυστυχώς μεγάλο θέμα θα δημιουργήσει η κατηγορία 3 του ΔΔΤ , που απαιτεί έλεγχο υπάρχοντος . Ενώ τυπικά και ουσιαστικά είναι σωστό γιατί πρόκειται γιά χώρους συγκέντρωσης κοινού και θα πρέπει να μπορεί να είναι ασφαλισμένος , το κόστος είναι υπέρογκο γιά να το αναλάβει ένας . Βέβαια αυτός ο ένας έχει και το όφελος των τμ , αλλά από την άλλη και οι υπόλοιποι ένοικοι θα έχουν μιά σωστότερη αντίληψη της στατικής κατάστασης του κτιρίου τους και μάλιστα επικαιροποιημένη . Γενικά το πρόβλημα των αυθαιρέτων πρέπει να λυθεί με μακροχρόνιο τρόπο έτσι ώστε να είναι ελκυστικός , αλλά και να αποδώσει μακροπρόθεσμα έσοδα στο κράτος .
ΚΑΝΑ Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 22 , 2012 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 22 , 2012 (edited) να συνεχίσω σχετικά με την τελευταία σου αναφορά (κατ 3 ΔΔΤ) Ας υποθέσουμε ότι σε 5/όροφο κτίριο με τους 3 πρώτους ορόφους κατοικίες και τους 3 από πάνω ορόφους χώρους συνάθροισης κοινού αυθαίρετα κατασκευασμένους Ας υποθέσουμε επίσης ότι το εξέτασαν 2-3-5 10 αν θέλετε Πολιτικοί Μηχανικοί και συμπέραναν ότι χρειάζεται ενίσχυση των 2-5 υποστυλωμάτων 1ορόφου και 2ου ορόφου (τα οποία αποτελούν κατοικίες αυτοτελείς άλλων ιδιοκτητών) μπορείτε να προβλέψετε τι πρόκειται να γίνει;; προς τα που οι μηνύσεις; υ.γ ειδικά αν υπογράψουν μόνο 2 Π.Μ Edited Σεπτέμβριος 22 , 2012 by ΚΑΝΑ
Largy Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 22 , 2012 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 22 , 2012 Το θέμα των αυθαιρέτων νομοθετήθηκε με προβληματικό νόμο , κάτω από τον φόβο του Ε' τμήματος του ΣτΕ . Προφανώς επειδή δεν γίνεται οι δικαστές να ασκούν πολιτική , μετά την συμφωνία με την τρόικα , μέσα στον Νοέμβρη θα πρέπει να περιμένουμε αρχικά την προσαρμογή του νόμου στον ΝΟΚ . Ετσι μπορεί να αναθέτεις σε μηχανικό , να σου λύσει το κτίριο με τον ΝΟΚ και έτσι να έχεις τμ που θα καλύπτουν τυχόν αυθαιρεσίες. Μην ξεχνάτε ότι ο ΝΟΚ προβλέπει πατάρια , έρκερ , σοφίτες , υπόγεια με ΚΧ και εκτός ΣΔ , αλλά και κλιμ/σια , πράσινες ταράτσες , ενεργειακή βελτίωση , μείωση κάλυψης κλπ που επίσης δίνουν μπόνους στον ΣΔ . Ετσι αν έχουμε μιά πολυκατοικία οροφοδιαμερισμάτων , μπορεί η μείωση της κάλυψης σε συνδυασμό με το εμβαδόν των κλ/σιων να καλύψουν τα τμ των κλεισμένων ημιυπαίθριων . Από την άλλη πιθανόν η τάση απαγόρευσης της δόμησης σε εκτός σχεδίου περιοχές , να γίνει ευκολότερα δεκτή από τον κόσμο , αν κάποιος μπορεί να μετατρέψει την γή του σε αγροτική γή , πουλώντας το δικαίωμα δόμησης του σε κάποιον αυθαιρετούχο . Γενικά επειδή οι νομικοί στην Ελλάδα , σπανίως συντάσσονται με τον κοινό νού , όπως έδειξε η αρχική απόφαση τους να μην επιτρέπουν χιλιοστά στα εντελώς αυθαίρετα , ενώ επιτρέπουν στα μερικώς , λές και ο νόμος βάζει ποσοστά αυθαιρεσίας που γίνονται ανεκτά , η θεωρώντας ότι αν περάσουν τα 30 χρόνια κάποιος θα μπορεί απλά να βγάλει το τζάμι η να γκρεμίζει και να χτίζει εξωτερικούς τοίχους , ενώ αυτό δεν θα μπορεί να γίνει με απλό τρόπο , τελικά επικράτησε η λογική και το αυθαίρετο είναι αυθαίρετο ανεξαρτήτως ποσοστού αυθαιρεσίας . Αυτό όμως το μπάχαλο,που περνάει μέσα από το δίκτυο των ΑΡΔ των ΜΜΕ , δημιουργεί σύγχυση και φόβο στον κόσμο , η οποία οδηγεί σε άρνηση ένταξης στον νόμο . Αμα λοιπόν αυτό αλλάξει , τότε μπορεί να έχουμε μεγαλύτερη συμμετοχή . Δυστυχώς μεγάλο θέμα θα δημιουργήσει η κατηγορία 3 του ΔΔΤ , που απαιτεί έλεγχο υπάρχοντος . Ενώ τυπικά και ουσιαστικά είναι σωστό γιατί πρόκειται γιά χώρους συγκέντρωσης κοινού και θα πρέπει να μπορεί να είναι ασφαλισμένος , το κόστος είναι υπέρογκο γιά να το αναλάβει ένας . Βέβαια αυτός ο ένας έχει και το όφελος των τμ , αλλά από την άλλη και οι υπόλοιποι ένοικοι θα έχουν μιά σωστότερη αντίληψη της στατικής κατάστασης του κτιρίου τους και μάλιστα επικαιροποιημένη . Γενικά το πρόβλημα των αυθαιρέτων πρέπει να λυθεί με μακροχρόνιο τρόπο έτσι ώστε να είναι ελκυστικός , αλλά και να αποδώσει μακροπρόθεσμα έσοδα στο κράτος .
BAS Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 22 , 2012 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 22 , 2012 Να το δούμε και πιό απλά . Πατάρι σε ισόγειο μαγαζί και από πάνω όροφοι κατοικιών και αποκάτω χώρος στάθμευσης που ανήκει σε τρίτους . Γενικά έδώ έχουμε θέμα .
nikolaras Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 22 , 2012 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 22 , 2012 BAS, το πρόβλημα αυτό, ακριβώς, με το παταρι σε ισόγειο μαγαζί το έχω και εγώ, και μάλιστα ένα μικρό πατάρι σε επέκταση του νομίμου παταριού , σε ένα αρκετά μεγάλο κτίριο. Νομίζω είναι αδύνατο να γίνει έλεγχος του κτιρίου για το παταράκι.Και το θέμα είναι ότι αντίστοιχες επεκτάσεις πατάριών, μάλλον θα υπάρχουν και σε άλλα καταστήματα του κτιρίου.Και πιθανώς υπερβάσεις και στις κατοικίες των ορόφων.Αρα για τι έλεγχο μιλάμε.
bnn7 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 22 , 2012 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 22 , 2012 Να το δούμε και πιό απλά . Πατάρι σε ισόγειο μαγαζί και από πάνω όροφοι κατοικιών και αποκάτω χώρος στάθμευσης που ανήκει σε τρίτους . Γενικά έδώ έχουμε θέμα . Τακτοποίησα ενα πατάρι σε μια περίπτωση ακριβώς σαν αυτή που έφερες παράδειγμα.Έκανα έλεγχο στατικής επάρκειας και ευτυχώς έβγαλε! Μέχρι εκεί όμως..δεν έλυσα όλο το κτίριο φυσικά!
af.civileng Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 24 , 2012 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 24 , 2012 Τελικά έχουμε αύξηση των δόσεων σε 100; Μείωση προστίμων; Συγγνώμη για την ερώτηση αλλά είχα ένα ατύχημα με το χέρι μου και έμεινα λίγο εκτός...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣύνδεση
Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα