Μετάβαση στο περιεχόμενο

Ρευματοδότηση νέου προκάτ


yian

Recommended Posts

Το ότι είναι προκατ δεν σημαίνει πως μπορείς να το περάσεις έτσι.

Για να πάρει ένα προκατ απαλλαγή από τα ένσημα του ΙΚΑ πρέπει να είναι κατασκευασμένο σε κλειστό χώρο. Υπάρχουν κατασκευαστές που δεν έχουν κλειστό χώρο και παρόλο που τα κτήρια είναι προκατ δεν δικαιούνται την απαλλαγή από το ΙΚΑ.

 

Μου έτυχε περίπτωση σε πελάτη πριν λίγο καιρό ο οποίος το φτιάχνει κανονικά με άδεια αλλά δεν μπόρεσε να πάρει την απαλλαγή για αυτόν ακριβώς τον λόγο.

 

Σκέψου σαν εναλλακτική το ενδεχόμενο να βγάλεις άδεια δόμησης και να ζητήσεις με λίγες μέρες διαφορά αρχικό και τελικό έλεγχο ώστε να μην καθυστερήσεις πολύ. Αν (αυτό το αν είναι μεγάαααααλη υπόθεση) είσαι τυχερός και δεχτεί ο πρώτος ελεγκτής δόμησης να βγάλει θετικό πόρισμα θα μπορείς να προχωρήσεις για την ηλεκτροδότηση.

 

Καλό είναι να εξηγήσεις στον πελάτη πως δεν είναι πλέον τα πράγματα όπως παλιά. Μέχρι πέρυσι έδινε ο ιδιοκτήτης 500€ στον τεχνίτη της ΔΕΗ και του έδινε σύνδεση χωρίς άδειες ή άλλα δικαιολογητικά.

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 21
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

δεν είπα ότι το προκάτ απαλλάσσεται από το  IKA. ο πίνακας 2 δεν σε απαλλάσσει, λέω απλά αν σε καλύπτει και για τα υπόλοιπα που αναφέρω.

Edited by Ιάμβλιχος
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.