Θεοδόσης Γιάννης Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 13 , 2017 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 13 , 2017 (edited) Καλησπέρα, έχω ένα πρόβλημα με τοποθέτηση κλιματιστικού. Αν και έχει τοποθετηθεί στον χώρο άλλης ιδιοκτησίας (όριο ιδιοκτησιών η μεσοτοιχία) ψάχνω και πολεοδομικές παραβάσεις καθώς εξέχει πέρα των 40 εκ από την όψη και ούτε ένα μέτρο από το έδαφος. Μιας και η τοποθέτηση έγινε πριν το 2012 αν και έχω βρει βάσει του ΝΟΚ τις διατάξεις για ύψος και πλάτος προσπαθώ να δω και στον ΓΟΚ. Γνωρίζει κάποιος να με καθοδηγήσει που να ψάξω;; Παρακαλώ, συμπληρώστε την ειδικότητά σας στο profil σας. Ευχαριστώ, hkamp. Edited Ιανουάριος 13 , 2017 by hkamp
vassia Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 15 , 2017 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 15 , 2017 (edited) Σε νέα μονοκατοικία προσπαθώ να βρω θέση για την εξωτερική μονάδα κλιματισμού (multi split). Σύμφωνα με το ΝΟΚ "οφείλουν να είναι ενσωματωμένα και να μην προεξέχουν από την επιφάνεια των όψεων του κτιρίου". Άρα δεν μπορεί να τοποθετηθεί στον ακάλυπτο χώρο. Στον ημιυπαίθριο χώρο που υπάρχει φοβάμαι πως με το θόρυβο και τη ζέστη δεν θα μπορείς να καθίσεις. Άραγε μπορεί να τοποθετηθεί εντός του όγκου της στέγης και να καλυφθεί από μία κατασκευή όπως της φωτογραφίας; ή εμπίπτει στο άρθρο 19 ΝΟΚ "Σε κάθε περίπτωση απαγορεύονται κατασκευές που δημιουργούν κατακόρυφα ανοίγματα και διαφοροποιούν την ενιαία κλίση και στερεομετρία της στέγης" Edited Ιούλιος 15 , 2017 by vassia
nascar1 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 7 , 2018 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 7 , 2018 Επαναφέρω το θέμα. Σε νέα οικοδομή με πυλωτή επιτρέπεται η τοποθέτηση των κλιματιστικών μονάδων στον ελεύθερο χώρο της πυλωτής; Θα μπορούσα στο δωμα αλλά σε περίπτωση που ανεγερθεί μελλοντικά ακόμα ένας όροφος θα έχω πάλι πρόβλημα. Οι σωληνώσεις σύνδεσης των εσωτερικών με τις εξωτερικές μονάδες έχουν και αυτές περιορισμούς;;
nascar1 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 9 , 2018 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 9 , 2018 Επαναφέρω το θέμα. Σε νέα οικοδομή με πυλωτή επιτρέπεται η τοποθέτηση των κλιματιστικών μονάδων στον ελεύθερο χώρο της πυλωτής; Θα μπορούσα στο δωμα αλλά σε περίπτωση που ανεγερθεί μελλοντικά ακόμα ένας όροφος θα έχω πάλι πρόβλημα. Οι σωληνώσεις σύνδεσης των εσωτερικών με τις εξωτερικές μονάδες έχουν και αυτές περιορισμούς;; Κάποιος καμία άποψη;;;;
miltos Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 9 , 2018 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 9 , 2018 Θεωρώ πως ναι. Επίσης, θεωρώ πως με το πνεύμα του νόμου (και όχι με το γράμμα, διότι μάλλον του έχει ξεφύγει) μπορείς να τα τοποθετήσεις στον ακάλυπτο, όπως προβλέπεται για επίτοιχους λέβητες (άρθρο 17, παρ 7)
CHRISTINE_VAS Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 31 , 2022 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 31 , 2022 καλησπέρα σας σε κτίριο πελάτη μου, στη μεσοτοιχία με το διπλανό κτίσμα τοποθετήθηκαν οι εξωτερικες μονάδες των κλιματιστικών του διπλανού κτιρίου εντός του εξώστη του πελάτη μου, επιτρέπεται;
LEON100 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 15 , 2022 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 15 , 2022 Σε ισόγειο κατάστημα υπο ανακίνηση τοποθετηθεί η εξωτερική μοναδα κλιματιστικου (διαστάσεων περιπου 70εκ πλατοσ 1.4 ύψος ) στον ακάλυπτο πίσω χώρο πολυκατοικίας στο πάτωμα (δίπλα στην δεξαμενη πετρελαιου . Στον συγκεκριμενο χωρο δεν προαυλιζονται άλλες ιδιοκτησίες και ειναι σχεδον εγκαταλελειμενος και ακαθαριστος αφου η υπαρχει προσβαση απο μον μια μικρη πορτα στο υπόγειο... Υπάρχει πρόβλημα ? Η μοναδα δεν μπορουσε να στιριχθει στον τοιχο του καταστηματος γιατι ήταν μεγάλη και δεν υπήρχε τοσο μεγάλος διαθεσιμος χώρος Ευχαριστώ
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣύνδεση
Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα