Μετάβαση στο περιεχόμενο

Φόρος 3.500ευρώ για να κλείσετε τα βιβλία


Recommended Posts

Φόρος 3.500€ για να κλείσετε τα βιβλία

 

 

 

Με 200 ευρώ ετησίως θα επιβαρυνθούν περίπτερα και έμποροι οπωρολαχανικών στις λαϊκές αγορές

 

Κ. ΣΙΩΜΟΠΟΥΛΟΣ

Κατ΄ αποκοπήν φόρο 500 ευρώ κατ΄ έτος ή 3.500 ευρώ για την επταετία 2000-2006 καλούνται να πληρώσουν 1.000.000 μικρομεσαίες επιχειρήσεις και επαγγελματίες προκειμένου να κλείσουν τα βιβλία τους με την Εφορία. Στην περίπτωση των ανωνύμων εταιρειών το ελάχιστο ποσό ανά χρήση ανέρχεται σε 600 ευρώ, ενώ όσοι τηρούν βιβλία Α΄ κατηγορίας (περιπτερούχοι, έμποροι οπωρολαχανικών στις λαϊκές αγορές) καλούνται για την περίοδο 2000-2006 να καταβάλουν συνολικά 1.000 ευρώ (200 ευρώ ανά χρήση) και να κλείσουν όλες τις φορολογικές υποχρεώσεις τους.

Ο υφυπουργός Οικονομικών κ. Αντ.Μπέζας απέστειλε χθες σε όλες τις εφορίες διευκρινιστική εγκύκλιο προκειμένου να ετοιμάσουν οι εφοριακοί τα εκκαθαριστικά σημειώματα περαίωσης και να τα αποστείλουν στους επαγγελματίες και στις επιχειρήσεις ως τις 31 Δεκεμβρίου 2008, τελευταία ημέρα υπαγωγής στη ρύθμιση

Εις βάρος όσων δεν ανταποκριθούν στο έγγραφο της Εφορίας μέσα στις επόμενες δέκα ημέρες από τη στιγμή που θα παραλάβουν το εκκαθαριστικό σημείωμα περαίωσης, θα εκδοθεί εντολή φορολογικού ελέγχου. Αυτή τουλάχιστον την εντολή δίνει ο υφυπουργός Οικονομικών προς όλους τους εφόρους προκειμένου να ασκηθεί «πίεση» στις επιχειρήσεις να σπεύσουν και να ενταχθούν στη νέα ρύθμιση. Με την αποδοχή του εκκαθαριστικού σημειώματος ο επιτηδευματίας θα πρέπει να καταβάλει υποχρεωτικά το 20% της συνολικής οφειλής φόρου εισοδήματος, ΦΠΑ και προστίμων ΚΒΣ, και ό,τι απομείνει να το εξοφλήσει, ανάλογα με το σύνολο της οφειλής, σε 6-12 μηνιαίες δόσεις.

Η περαίωση κάθε εκκρεμούς υπόθεσης φορολογίας εισοδήματος πραγματοποιείται με την αποδοχή από τον ενδιαφερόμενο της βεβαίωσης του επιπλέον φόρου που προκύπτει σύμφωνα με τον τρόπο υπολογισμού του Ν. 3259/2004, όπως ισχύει, πέραν του φόρου που τυχόν έχει βεβαιωθεί με βάση τη δήλωση φορολογίας εισοδήματος ή με φύλλο ελέγχου ή πράξη προσδιορισμού αποτελεσμάτων ή απόφαση του Διοικητικού Πρωτοδικείου.

Προκειμένου για επιτηδευματία που δεν τήρησε βιβλία ή τήρησε βιβλία πρώτης ή δεύτερης κατηγορίας του ΚΒΣ το ποσό του επιπλέον αυτού βεβαιωτέου φόρου υπολογίζεται ως εξής: Τα συνολικά ακαθάριστα έσοδα πολλαπλασιάζονται με συντελεστή λογιστικών διαφορών 2% για όλα τα επαγγέλματα, με εξαίρεση τα παρακάτω, για τα οποία τα δηλούμενα ακαθάριστα έσοδα πολλαπλασιάζονται με συντελεστή λογιστικών διαφορών 0,7% (πρατηριούχοι βενζίνης και πετρέλαιο κτλ.)

Το ποσό αυτό των λογιστικών διαφορών προσαυξάνεται με τη θετική διαφορά που προκύπτει μεταξύ των προσδιοριζόμενων εξωλογιστικά καθαρών κερδών με τη χρήση του μοναδικού συντελεστή καθαρού κέρδους και των δηλούμενων καθαρών κερδών. Αν τα δηλούμενα καθαρά κέρδη είναι μεγαλύτερα των εξωλογιστικών καθαρών κερδών, η διαφορά αυτών μειώνει το ποσό των λογιστικών διαφορών. Στο τελικό ποσό που προκύπτει επιβάλλεται φόρος με συντελεστή 15%. Αν δεν προκύπτει φόρος ή προκύπτει:

α) Ποσό μικρότερο από 200 ευρώ για επιτηδευματία που δεν τήρησε βιβλία ή τήρησε βιβλία πρώτης κατηγορίας, το ποσό του βεβαιωτέου φόρου ορίζεται σε 200 ευρώ.

β) Ποσό μικρότερο από 500 ευρώ για κάθε επιτηδευματία που τήρησε βιβλία δεύτερης κατηγορίας του ΚΒΣ, το ποσό του βεβαιωτέου φόρου ορίζεται σε 500 ευρώ. Ο επιτηδευματίας, εφόσον επιθυμεί να περαιώσει τις ανέλεγκτες υποθέσεις του, προσέρχεται στον προϊστάμενο της ΔΟΥ που αναγράφεται στο μηχανογραφημένο εκκαθαριστικό σημείωμα και καταβάλλει υποχρεωτικώς το 20% του οφειλόμενου φόρου εισοδήματος, ΦΠΑ και τυχόν προστίμων. Τα υπόλοιπα ποσά του φόρου εισοδήματος και του φόρου προστιθέμενης αξίας που περιλαμβάνονται στο μηχανογραφημένο εκκαθαριστικό σημείωμα, όπως και των τυχόν προστίμων ΚΒΣ που αφορούν τις περαιούμενες ανέλεγκτες υποθέσεις του επιτηδευματία, καταβάλλονται σε 6 μηνιαίες δόσεις όταν το ποσό της αρχικής συνολικής οφειλής είναι ως 25.000 ευρώ, χωρίς όμως το ποσό της κάθε δόσης να υπολείπεται των 500 ευρώ, σε 8 δόσεις για ποσό οφειλής από 25.000 ως 60.000 ευρώ, και σε 12 μηνιαίες δόσεις για οφειλή πάνω από 60.000 ευρώ. Σε περίπτωση που ολόκληρο το οφειλόμενο ποσό καταβληθεί μέσα στην προθεσμία καταβολής της πρώτης δόσης, παρέχεται έκπτωση ποσοστού 5%.

 

πηγή:

http://www.tovimadaily.gr//Article.aspx?d=20081003&nid=9963838&sn=&spid=1376

 

http://portal.tee.gr/portal/page/portal/INFO_TEE/INFO_2008/2008_10/Tab1/585A8249A1463128E0440003BA2D133C

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 50
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

καλά ......σαν μηχανικοί γνωρίζω ότι δεν κάνουμε περαίωση.

 

Τι επιβολή είναι αυτή τώρα και σε περίπτωση λέει μη συμμόρφωσης ---> έλεγχος ?

 

Καλά ρε π%$%$# μου να μεταναστεύσουμε θέλουν ?

Link to comment
Share on other sites

Ειχα κουβεντα με ενα παλικαρι που εχει αδερφο στη Νορβηγια. Δουλευει 8ωρο εργατης σε βιομηχανια κονσερβοποιειας και πληρωνεται το χρονο ~40.000 ευρω. Με τις αδειες του, το 8ωρο του,τις υπερωριες εξτρα, περιθαλψη σουπερ κτλ κτλ....

 

Ωρες ωρες αναρωτιεμαι αν ειμαι βλακας και εχω ψευδαισθησεις για το οτι θα κανω προκοπη εδω και οτι η ελλαδα θα φτιαξει καποτε. ΤΟΣΑ λεφτα, φοροι, κοντρα φοροι, εισφορες, κοντρα εισφορες τι γινονται;

Γιατι να μην υπαρχει ανταποδοτικοτητα του κρατους προς τον κοσμο;Γιατι ο δρομος να ειναι χαλια και να σπαω το αμαξι; Γιατι να πληρωνω τα φαρμακα κανονικα κ να στηνομαι στην ουρα να τα παρω πισω;Γιατι γεννηθηκα εδω;Γιατι.. μαμα :D ;

 

Οσο για την περαιωση καλο νταβατζιλικι. Με οσους μεγαλυτερους μου το εχω συζητησει μου λενε οτι κανουν περαιωση γιατι αν δεν κανουν και παει ο ελεγχος δεν υπαρχει περιπτωση να μην βρουν κατι. Και για να λεμε κ την αληθεια οι ελληνες φορολογικα δεν ειμαστε κ πολυ ειλικρινεις..

Εχω ακουσει οτι ο ελεγχος παει πρωτα σε αυτους που δεν εκλεισαν βιβλια(τιμωρια; )

 

Επισης για το ακολουθο που γραφω δεν ειμαι σιγουρος κ αν ειμαι λαθος ας με διορθωσει καποιος αλλα εχω την εντυπωση οτι ακομα και αν κλεισεις τα βιβλια σου για το διαστημα ταδε, η εφορια εξακολουθει να μπορει να σε ελεγξει για το διαστημα αυτο. Αληθευει;;

Link to comment
Share on other sites

Αληθευει;;

 

Ναι αληθεύει.

 

Αλλά ξαναρωτώ ........από πότε πρέπει να κάνουμε περαίωση ?

 

Και βάσει αυτών που ανακοινώθηκαν πρέπει να μας στείλουν κανενά χαρτί ή πάμε μόνοι μας στη γκιλοτίνα ?

Link to comment
Share on other sites

τόσα τους λείπουν......

http://www.tanea.gr/default.asp?pid=2&artid=1402515&ct=3

 

Κατά 99.999999999999% θα σου έρθει ειδοποιητήριο.

Αν ανήκεις σε αυτο το 0,00000000000001% που τελείως, μα τελειώς κατά λάθος τους ξέφυγε, αν δεν κάνω λάθος, βάσει νόμου είσαι υποχρεωμένος εντός 2 μηνών απο την ψήφιση του νόμου να πας ο ίδιος στην εφορία και να το ζητήσεις. Αν φυσικά θέλεις γιατί είναι "προαιρετική".

Γιατί όπως είπε και ο ckiriako 40 λογιστές και μεγαλύτεροι σε ηλικία μηχανικοί συνιστουν skip ...εεεε.... συνιστούν περαίωση :D

Αν τώρα είσαι 1000% νόμιμος, αλλά 1000!!! μην την κάνεις άστους να κάνουν έλεγχο.

Καλού κακού ρώτα ένα λογιστή που εμπιστεύσαι.

Link to comment
Share on other sites

Αν τώρα είσαι 1000% νόμιμος, αλλά 1000!!! μην την κάνεις άστους να κάνουν έλεγχο.

 

Είμαι 999% οκ.....αυτό το 1% μου λείπεται..... :lol: :lol: :lol:

 

πλάκα κάνεις ?

 

υπάρχει έλληνας να είναι 1000% οκ ?

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Link to comment
Share on other sites

Theo, νομίζω ότι είχε γίνει και παλαιότερα μια σχετική συζήτηση. Η γνώμη που έχω σχηματίσει μετά από κουβέντα με συναδέλφους και λογιστές είναι η εξής: ναι μεν το κράτος δέχεται κάθε χρόνο την δήλωση μας, την θεωρεί ειλικρινή και μας φορολογεί βάσει αυτής, όμως γνωρίζει ότι κάπου στο βάθος, το κλέβουμε αλλά είναι πολύ απασχολημένο με άλλα πράγματα και δεν μπορεί να το ψάξει. Ετσι μας λέει να το "γλιτώσουμε" από το ψάξιμο αυτό, κάνοντας περαίωση. Αυτή είναι η λογική του κράτους. Η δικιά μου λογική είναι ότι οι ανθρωποι δεν έχουν διαχειριστεί ποτέ ούτε καν τα οικονομικά ενός περιπτέρου, τα έκαναν μαντάρα στα οικονομικά και τους προυπολογισμούς και ζητάνε να μπαλώσουν όπως μπορούν, ότι μπορούν. Θα μπορούσα να δώσω και ένα χειροπιαστό παράδειγμα: το κάνω με κίνδυνο να φανώ αγενής εκφράζει όμως ακριβώς αυτό που αισθάνομαι. Ο "προστάτης" αφού πάρει τα χρήματα από τις κοπέλες, πάει να τζογάρει. Οταν τα χάσει θα ξαναγυρίσει στις κοπέλες να πάρει και ότι άλλο τους έχει απομείνει.

(Παρακαλώ να διαγραφεί η δημοσίευση, αν το παραδειγμα μου θεωρηθεί ότι δεν ταιριάζει με το υφος του forum)

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.