Μετάβαση στο περιεχόμενο

Φόρος 3.500ευρώ για να κλείσετε τα βιβλία


Recommended Posts

ναι ναι ναι και πάλι ναι!

Ήταν τόσο δύσκολα τα προηγούμενα χρόνια που ήμουν πραγματικά στο αφορολόγητο.

Έκοβα για άλλους μόνο αναλώσιμα.

Pc και συνοδευτικά, γραφείο, βιβλιοθήκες κλπ είναι εκεί.

Έχω έδρα το σπίτι των δικών μου σε δωμάτιο οπού είναι κανονικά γραφείο με δική του είσοδο και δικό του κουδούνι, εγώ μένω αλλού.

Τώρα αν υπάρχει ένα τιμολόγιο των 50ευρώ απο κάτι που δεν μπορώ να θυμηθώ καν πόσο είναι το πρόστιμο κύριος να το πληρώσω.

Και όχι, και να υπάρχει η "απίθανη" περίπτωση που τα παίρνει ο εφοριακός (αν είναι δυνατον!!! :wink: ), να τα πάρει απο άλλον που προθυμοποιείται να του τα δώσει.

Ξέχασα τίποτα?

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 50
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

αυτοπεραιωση τι ειναι?

Όταν δεν υπολογίζεις τα κέρδη με τεκμαρτό τρόπο (συντελεστές δηλ) αλλά με λογιστικό (έσοδα-έξοδα)

 

Αυτό συμφέρει,προφανώς, μόνο όταν τα έσοδά σου είναι λίγα και τα έξοδα πολλά και υποτίθεται ότι θεωρείται ειλικρινής η δήλωσή σου και δεν ελέγχεσαι. Νομίζω για τις χρονιές που έχεις κάνει αυτοπεραίωση δεν χρειάζεται να περαιώσεις τώρα.

 

Το ποσό που αναμένεται να πληρώσει κάποιος για να περαιώσει τις χρήσεις του είναι μέχρι 1% του τζίρου/χρήση του και όχι λιγότερο από 500€/χρήση

Link to comment
Share on other sites

d2m

Την πρώτη φορά που εφαρμόστηκαν οι περαιώσεις, περίοδος 1993-1998, δεν έκανα περαίωση και μου έστειλαν χαρτί από την εφορία για έλεγχο. Την επομένη πήγα το βιβλίο εσόδων-εξόδων, το μπλοκ των αποδείξεων και όλα τα τιμολόγια, οργανωμένα σε ντοσιέ ανά έτος και ανά μήνα, με διαχωριστικά ενδιάμεσα, όλα όμορφα και ωραία, για να κάνει κανείς έλεγχο εύκολα και γρήγορα. Είχα ξεκινήσει τη δουλειά όπως και εσύ με γραφείο το δωμάτιό μου στο πατρικό μου σπίτι. Έναρξη έκανα το 1995 πριν καλά-καλά απολυθώ από το στρατό και την πρώτη χρονιά είχα και ζημία. Τη δεύτερη (1996) τα κέρδη ήταν πολύ λίγα και γενικώς ο τζίρος και τις επόμενες δυο χρονιές μέχρι το 1998, αν και αυξανόμενος παρέμενε σε χαμηλά επίπεδα. Ο έλεγχος κράτησε δυο χρόνια αγωνίας μέχρι που μου έστειλαν ένα χαρτί ότι όλα ήταν εντάξει και δεν πλήρωσα κανένα πρόστιμο. Αμφιβάλλω αν έγινε ποτέ πραγματικός έλεγχος. Είδαν απλώς ότι τα είχα όλα οργανωμένα και ωραία και προπαντός ότι είχα χαμηλούς τζίρους. Η υπάλληλος της εφορίας ήταν πολύ συμπαθητική και εξυπηρετική μαζί μου και μη φανταστείς ότι πήγα συστημένος.

Τελικά, μπορεί να μην πλήρωσα τίποτα αλλά αγχώθηκα για τόσο καιρό περιμένοντας κανένα φοβερό πρόστιμο ειδικά την εποχή που τα οικονομικά μου δεν ήταν καθόλου καλά θα έλεγα. Σου αναφέρω όλα αυτά για να σταθμίσεις τα υπέρ και τα κατά της περαίωσης αλλά και να μη φοβάσαι τίποτα. Εκεί που ήσουν ήμουνα και εδώ που είμαι θα βρεθείς. :D

Link to comment
Share on other sites

Χάρη ευχαριστώ πολύ, κάπως έτσι το σκέφτηκα κι εγώ, αλλά το εξέφρασα λιγάκι πιό.... εκνευρισμένα ίσως?

Καιρό προσπαθώ να αποφασίσω αλλά μάλλον την απόφαση την έχω ήδη πάρει αλλιώς δεν θα φτάσω ποτέ εκεί που είσαι γιατί θα τα πληρώνω στην εφορία :D

Venceremos :wink:

Link to comment
Share on other sites

αυτοπεραιωση τι ειναι?

Όταν δεν υπολογίζεις τα κέρδη με τεκμαρτό τρόπο (συντελεστές δηλ) αλλά με λογιστικό (έσοδα-έξοδα)

 

Αυτό συμφέρει,προφανώς, μόνο όταν τα έσοδά σου είναι λίγα και τα έξοδα πολλά και υποτίθεται ότι θεωρείται ειλικρινής η δήλωσή σου και δεν ελέγχεσαι. Νομίζω για τις χρονιές που έχεις κάνει αυτοπεραίωση δεν χρειάζεται να περαιώσεις τώρα.

 

Το ποσό που αναμένεται να πληρώσει κάποιος για να περαιώσει τις χρήσεις του είναι μέχρι 1% του τζίρου/χρήση του και όχι λιγότερο από 500€/χρήση

 

δουλευει κανεις αυτοπεραιωση?

Link to comment
Share on other sites

έκαναν 2 χρόνια έλεγχο ;;;;;;;;

 

προφανώς τους έδωσες φωτοτυπίες, ε;

(άσχετο αλλά εγω δεν τους εμπιστεύομαι τίποτα, φοβάμαι μην τα χάσουν :) )

Link to comment
Share on other sites

Το βιβλίο εσόδων-εξόδων το είχα συμπληρώσει και πήραν το πρωτότυπο. Στο μπλοκ αποδείξεων έβγαλαν φωτοτυπίες. Στα τιμολόγια κράτησαν τα πρωτότυπα.

Κάθε έξι μήνες έπαιρνα τηλέφωνο ή πήγαινα και ρωτούσα να δω τι γίνεται. Μια φορά πήγα στον διευθυντή και του εξέθεσα τον προβληματισμό μου μήπως χαθούν τα παραστατικά και μετά άντε να αποδείξεις ότι δεν είσαι ελέφαντας. Τέλος καλό όλα καλά.

Link to comment
Share on other sites

δεν τους φόρτωνες λέω εγώ να σου κάνυν και τα φορολογικά με την ευκαιρία !!!!!!

να συμπληρώνουν τα βιβλία εννοώ!!!

:D :D :D

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Ενημέρωση 18-11-08

 

Δεν παρατείνονται οι προθεσμίες για ρύθμιση ληξιπρόθεσμων χρεών, που λήγει μεθαύριο Πέμπτη 20/11, ούτε και για την περαίωση των εκκρεμών φορολογικών υποθέσεων χρήσεων 2000 - 2006 που εκπνέει στις 31/12, ενώ δεν μειώνονται και τα ποσά των δόσεων.

 

Αυτό διαμήνυσε χθες το οικονομικό επιτελείο με λιτή ανακοίνωση. Εκπρόσωποι του επιχειρηματικού κόσμου χαρακτήρισαν «απαράδεκτη» τη στάση αυτή του ΥΠΟΙΟ, καθώς φανερώνει ότι δεν κατανοεί τα προβλήματα της αγοράς.

 

πηγή: http://www.naftemporiki.gr/news/static/08/11/18/1592980.htm

 

 

 

 

 

 

 

 

Διαβάζοντας και αυτό από

(Φ.Ε.Κ. 149 /Α΄) «ΠΕΡΑΙΩΣΗ ΕΚΚΡΕΜΩΝ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ, ΡΥΘΜΙΣΗ ΛΗΞΙΠΡΟΘΕΣΜΩΝ ΧΡΕΩΝ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ» ΟΠΩΣ ΙΣΧΥΟΥΝ ΥΣΤΕΡΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΤΩΝ ΑΡΘΡΩΝ 56 ΤΟΥ Ν. 3283/2004 (Φ.Ε.Κ. 210/Α΄), 22 ΤΟΥ Ν. 3312/2005 (Φ.Ε.Κ. 35/Α΄) ΚΑΙ 28 ΤΟΥ Ν. 3697/2008 (Φ.Ε.Κ. 194/Α΄).

 

 

" Άρθρο 9

Διαδικασία περαίωσης

 

1. Για την υλοποίηση της περαίωσης των εκκρεμών υποθέσεων ο προϊστάμενος της αρμόδιας Δ.Ο.Υ., με την επιφύλαξη των οριζομένων στην παράγραφο 6 του παρόντος άρθρου, συντάσσει Απογραφικό Δελτίο στο οποίο περιέρχονται όλα τα κατά περίπτωση αναγκαία δεδομένα για την εφαρμογή του παρόντος νόμου. Στη συνέχεια με βάση τα δεδομένα αυτού του σημειώματος εκδίδεται εις διπλούν Μηχανογραφημένο Εκκαθαριστικό Σημείωμα, το οποίο περιέχει για καθεμία υπόθεση και τα ακόλουθα στοιχεία:

 

α) την αρμόδια Δ.Ο.Υ. και τον κωδικό της Δ.Ο.Υ. στην οποία υπεβλήθη η τελευταία ανέλεγκτη χρήση,

 

β) τα οικονομικά έτη που εκκρεμούν,

 

γ) τη νομική μορφή της επιχείρησης και την κατηγορία βιβλίων,

 

δ) τα δηλούμενα ακαθάριστα έσοδα,

 

ε) την αποκρυβείσα φορολογητέα ύλη ή άλλη παράβαση Κ.Β.Σ. από τις αναφερόμενες στην περίπτωση 5 του άρθρου 2,

 

στ) τα δηλούμενα καθαρά κέρδη,

 

ζ) τον προβλεπόμενο μοναδικό Σ.Κ.Κ.,

 

η) το μέσο σταθμικό Συντελεστή Φ.Π.Α.,

 

θ) τη βάση υπολογισμού του φόρου,

 

ι) το Συντελεστή του φόρου περαίωσης,

 

ια) το ποσό του φόρου περαίωσης,

 

ιβ) τη διαφορά του Φ.Π.Α. με βάση την αποκρυβείσα φορολογητέα ύλη,

 

ιγ) τη διαφορά του Φ.Π.Α. από τυχόν επαναπροσδιορισμό του Πιστωτικού Υπολοίπου ή τον μη αποδοθέντα Φ.Π.Α . (παράγραφος 3 άρθρου 7),

 

ιδ) το σύνολο του φόρου περαίωσης κατά χρήση και το σύνολο της οφειλής,

 

ιε) το ποσοστό είκοσι τοις εκατό (20%) της συνολικής οφειλής που πρέπει να καταβληθεί με την υπογραφή της πράξης περαίωσης.

 

 

2. Εάν μεταξύ της πρώτης και της τελευταίας ανέλεγκτης χρήσης παρεμβάλλονται περισσότερες από μία Δ.Ο.Υ., το ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ εκδίδεται από τον Προϊστάμενο της Δ.Ο.Υ. που είναι αρμόδια για την τελευταία ανέλεγκτη χρήση. Σε αυτήν αποστέλλεται από τις άλλες Δ.Ο.Υ. που είναι αρμόδιες για τις προηγούμενες χρήσεις σχετικό ΑΠΟΓΡΑΦΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ μαζί με αντίγραφο τυχόν εκκρεμούς Πράξης Επιβολής Προστίμου Κ.Β.Σ. που αφορά τη χρήση αυτή.

 

 

3. Το ένα αντίτυπο του Μηχανογραφημένου Εκκαθαριστικού Σημειώματος κοινοποιείται επί αποδείξει στον επιτηδευματία και το άλλο παραμένει στην αρμόδια για την τελευταία ανέλεγκτη χρήση Δ.Ο.Υ. που αναγράφεται σε αυτό. Κατ΄ εξαίρεση, στον προϊστάμενο της ίδιας Δ.Ο.Υ. παραμένουν και τα δύο αντίτυπα του Σημειώματος αυτού προκειμένου για επιτηδευματία φυσικό πρόσωπο ή επιτηδευματία μη φυσικό πρόσωπο που μέχρι και το έτος 2006 είχε διακόψει τις εργασίες του ή είχε λυθεί κατά περίπτωση.

 

 

4. Ο επιτηδευματίας, εφόσον επιθυμεί να περαιώσει τις ανέλεγκτες υποθέσεις του, προσέρχεται στον προϊστάμενο της Δ.Ο.Υ. που αναγράφεται στο Μηχανογραφημένο Εκκαθαριστικό Σημείωμα, συμπληρώνει τις οικείες ενδείξεις και επί του Σημειώματος αυτού συντάσσεται σχετική πράξη, η οποία υπογράφεται από τον ίδιο και τον προϊστάμενο της Δ.Ο.Υ. Κατά την υπογραφή της πράξης καταβάλλεται υποχρεωτικώς το είκοσι τοις εκατό (20%) του οφειλόμενου φόρου εισοδήματος, Φ.Π.Α. και τυχόν προστίμου Κ.Β.Σ. Η υπογραφή από τον επιτηδευματία αυτής της πράξης συνεπάγεται

15

την ανεπιφύλακτη και αμετάκλητη αποδοχή του περιεχομένου του Μηχανογραφημένου Εκκαθαριστικού Σημειώματος, καθώς και όλων όσα ορίζονται με τον παρόντα νόμο σχετικά με την περαίωση των παραπάνω υποθέσεων του. Η κατά τα παραπάνω προθεσμία προσέλευσης και υπογραφής δεν μπορεί να είναι μεγαλύτερη από χρονικό διάστημα δέκα (10) ημερών από την ημερομηνία κοινοποίησης του Μηχανογραφημένου Εκκαθαριστικού Σημειώματος."

 

 

διαβάζοντας λοιπόν και αυτό το οποίο συμφωνεί και με αυτό που με ενημέρωσαν στη ΔΟΥ μου και αφού άτυπα μου είπαν ότι δεν προλαβαίνουμε να τα κάνουμε ούτε καν για τις ΑΕ, ΕΠΕ, ΟΕ, ΕΕ και αφού λήγουν οι προθεσμίες που έβαλε το ΥΠΟΙΟ τότε συμπεραίνω 2 πράγματα βασικά και ένα σαν εκτίμηση και επακόλουθο του ενός εκ των δύο:

 

1) Επιβεβαιώνεται για άλλη μια φορά το κοινό αίσθημα ότι ΟΛΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΓΡΗΓΟΡΗ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΗ ΠΟΡΩΝ και καμία οικονομική-φορολογική λογική δεν έχουν. Ότι προλάβουμε να μαζέψουμε έως τέλος του έτους καθώς πρέπει να συνταχθεί προϋπολογισμός για το 2009. Μετά δεν μας νοιάζει.........καθώς βλέπουμε τι θα γίνει......

 

2) Αφού δεν θα προλάβουν να μας καλέσουν ΤΟΤΕ ΤΗΝ ΣΚΑΠΟΥΛΑΡΑΜΕ ΓΙΑ ΦΕΤΟΣ !!!! : lol :

 

3) Σαν επακόλουθο του (1) προβλέπω εκλογές στο 2009 καθώς γιατί να μην δοθεί κάποια παράταση έτσι ώστε να τα μαζέψουν από όλους ? Τι αλλάζει δλδ να τα κερδίσει αυτά τα χρήματα στον προϋπολογισμό του 2010 ?

 

Λέω εγώ τώρα.......................

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.