Kyriakoschar Δημοσιεύτηκε September 18, 2012 at 12:00 μμ Δημοσιεύτηκε September 18, 2012 at 12:00 μμ Καλησπέρα συνάδελφοι, Σε παλιά πολυκατοικία, όπου η καλωδίωση για επίγεια κεραία είναι κάθετη, ο πελάτης επιθυμεί να ακυρωθεί η πρίζα κεραίας που έχει και να κλείσει το κυτίο. Το διαμέρισμα βρίσκεται στον πρώτο όροφο και είναι το τελευταίο. Η πρίζα είναι τερματική. Για να μην έχουν πρόβλημα οι ένοικοι των άλλων ορόφων, θα πρέπει το διαμέρισμα του 2ου ορόφου να αλλάξει την πρίζα κεραίας από διελεύσεως σε τερματική. Υπάρχει άλλος τρόπος να τερματίσω το ομοαξονικό καλώδιο χωρίς να παρέμβω σε αλλαγή πρίζας του διαμερίσματος στο 2ο όροφο με κάποια αντίσταση και να κλείσω το κυτίο "ευγενικά"? Επίσης, αν χρησιμοποιήσω αντίσταση, τι τιμή θα πρέπει να έχει (75 Ω / 100 Ω)? Ευχαριστώ.
genesis Δημοσιεύτηκε September 18, 2012 at 12:29 μμ Δημοσιεύτηκε September 18, 2012 at 12:29 μμ Χρειάζεσαι μία απλή αντίσταση άνθρακα 75Ω. Θα ήταν προτιμότερο όμως να αλλάξει σε τερματική η πρίζα του 2ου.
nvel Δημοσιεύτηκε September 18, 2012 at 02:09 μμ Δημοσιεύτηκε September 18, 2012 at 02:09 μμ υπάρχουν έτοιμα τερματικά βύσματα για ομοαξονικά καλώδια στα καταστήματα ηλεκτρονικού εξοπλισμού
Directionless Δημοσιεύτηκε September 18, 2012 at 02:16 μμ Δημοσιεύτηκε September 18, 2012 at 02:16 μμ Υπάρχουν πράγματι, εγώ πρόσφατα προμηθεύτηκα της Α Μπε Μπε.
NIKOS ASTROS Δημοσιεύτηκε September 18, 2012 at 03:05 μμ Δημοσιεύτηκε September 18, 2012 at 03:05 μμ Σε περίπτωση που ο κύριος συνάδελφος αφαιρέσει την τερματική χωρίς να βάλει κάτι, πχ αντίσταση η τερματικό και στον δεύτερο πάλι δεν γίνει κάποια αλλαγή τότε ποιες θα είναι οι επιπτώσεις στο σήμα των υπόλοιπων πριζών? Ένα άλλο που δεν έχω καταλάβει για ποιον λόγο αυτές οι πρίζες των τηλεοράσεων βγαίνουν εκτός λειτουργίας και πως διαπιστώνεται εύκολα αυτό? Ας υποθέσουμε ότι δεν έχεις μαζί σου κάποια καινούργια να την αντικαταστήσεις και να το δεις. Κάτι τελευταίο υπάρχει κάποιο όργανο εκτός του πολυμέτρου που να διαπιστώνει την συνέχεια του ομοαξονικού αγωγού? Ευχαριστώ πολύ!
genesis Δημοσιεύτηκε September 22, 2012 at 05:33 μμ Δημοσιεύτηκε September 22, 2012 at 05:33 μμ Η αλήθεια είναι ότι δεν είναι εύκολο να διαγνώσεις πρόβλημα στην πρίζα ή στο καλώδιο. Τα συμπτώματα μπορεί να διαφέρουν πολύ ανάλογα με το σημείο της γραμμής που έχει συμβεί το πρόβλημα, την ποιότητα και την ηλικία του καλωδίου και άλλους παράγοντες όπως την διακριτικότητα και την ευαισθησία του δέκτη. Χρειάζεται ένα πεδιόμετρο με αναλυτή φάσματος και αρκετή εμπειρία για να μην χάσει πολύ χρόνο κανείς. Πάντως, από την σχετικά μικρή εμπειρία μου με το θέμα, θα έλεγα ότι τα περισσότερα προβλήματα προκαλούνται από επεμβάσεις των ενοίκων και όχι από μόνα τους.
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣύνδεση
Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα