Μετάβαση στο περιεχόμενο

Εφαρμοσμενων Μαθηματικων & Φυσικων Επιστημων ΕΜΠ


Marios.gR

Recommended Posts

Δεν παρεξηγω, μην αγχωνεσαι.

 

Σχετικα με τα δικαιωματα:

Απλα δεν εχουν κανενα δικαιωμα αντιστοιχο με αποιαδηποτε αλλη ειδικοτητα μηχανικων.

Μεχρι προσφατα νομιζω δεν ειχαν δικαιωμα συμμετοχης στον ΑΣΕΠ (ας με διορθωσει καποιος αν κανω λαθος)

Δεν εγγραφονται στο ΤΕΕ.

Δεν θεωρουνται μηχανικοι.

Η σχολη απλα δεν εχει καμια σχεση για να ειναι "κομματι" του Πολυτεχνειου. Οκ κανουν μαθηματα κοινα με των υπολοιπων σχολων, αλλα ουσιαστικο αντικειμενο μηχανικου δεν εχουν.

Αλλωστε στο Ηρακλειο υπαρχει αντιστοιχη (καμια σχεση με Πολυτεχνικη Σχολη φυσικα).

 

ΥΓ. Για την ιστορια, η σχολη ξεκινησε στο ΕΜΠ επειδη συγκεκριμενος καθηγητης μαλλον ειχε αλλες βλεψεις.

Link to comment
Share on other sites

Εντάξει, νομίζω ότι όλοι μας έχουμε ξεπεράσει το ζήτημα αν οι Sound Engineers είναι μηχανικοί ή όχι και αν πρέπει να εγγράφονται στο ΤΕΕ... :grin:

 

Υπενθυμίζω οτι η λέξη engineer, το ρήμα δηλαδή “engineer” έχει άλλη έννοια στα αγγλικά από οτι στα ελληνικά. Υποθέτω οτι η σχολή άνοιξε για κάποιον λόγο σαν αυτό που αναφέρεις, όπως και σχολές τύπου Μηχανικού Υλικών. Ίσως να ζήλεψαν οι δικοί μας τα πανεπιστήμια του εξωτερικού που κάθε πολυτεχνείο έχει ένα σκασμό σχολές που η διαφορά τους είναι μια λέξη στον τίτλο...

Edited by Topap
Link to comment
Share on other sites

Σχολη περιορισμενων επαγγελματικων δυνατοτητων...ολα τα αλλα ειναι περιττα. Μπορει καποιος να ονομασει 10-20 μεγαλες πολυεθνικες εταιριες που αυριο το πρωι θα προσλαβουν εναν απλο αποφοιτο της σχολης οπως αντιστοιχα γινεται με μηχ/μηχ και ημμυ; Τωρα αν σε καποιον αρεσει το αντικειμενο μπλα μπλα την επιλεγει. Κατα τη γνωμη μου το προηγουμενο ειναι πιο σημαντικο απο το αντικειμενο παντως;

Link to comment
Share on other sites

  • 2 years later...

Κι εγώ έχω παραδείγματα αποφοίτων αυτής της σχολής που εργάζονται σαν πυρηνικοί φυσικοί, προγραμματιστές κλπ. Αντίθετα υπάρχουν ηλεκτρολόγοι και πολιτικοί μηχανικοί που κάνουν ιδιέτερα σε μαθητές δημοτικού, χωρίς φυσικά κι αυτό να είναι ντροπή.

 

Η σχολή καλώς υπάρχει και προσφέρει αυτό που προσφέρει, οι φοιτητές όμως που ψάχνουν κάτι άλλο, πχ επαγγελματικά δικαιώματα κακώς τη δηλώνουν και είναι άξιοι της τύχης τους. Οι περισσότεροι βέβαια δε μπόρεσαν να περάσουν κάπου αλλού, οπότε πάλι είναι άξιοι της τύχης τους και θα πρέπει να πουν κι ευχαριστώ που τουλάχιστον θα πάρουν ένα πτυχίο που ίσως τους βοηθήσει σε κάτι.

Link to comment
Share on other sites

Πιστευω οτι δεν υπαρχει καλη και κακή σχολή. Εκ πρώτης όψεως μπορει να πει κανεις οτι η επιλογή μιας σχολής έναντι κάποιας άλλης να σου δίνει καλύτερες προοπτικές αλλα αυτο απο μονο του δε λεει τιποτα. Σε κάθε κλάδο υπάρχουν αυτοί που προοδεύουν και αυτοί που όχι. Έτσι λοιπόν θα δεις και μηχανικό που πλουτίζει και άνεργο και μεγαλογιατρο και αυτόν που μονο συρνταγογραφει και μεγαλοδικηγόρο και χασοδικη κλητήρα και μεγαλοεμπορα και μαγαζάκι της γειτονιάς. Ολα ειναι σχετικα

 

 

Sent from my iPhone using Tapatalk

Link to comment
Share on other sites

Attention.png

 

 

 

 

Οι τροπολογίες του Ν. 4254/2014 στο Ν. 4663/1930 αφήνουν ΤΕΡΑΣΤΙΟ παραθυράκι στους αποφοίτους της ΣΕΜΦΕ ΕΜΠ να φέρουν τον τίτλο "διπλωματούχος μηχανικός".

 

Στην παράγραφο 1 του άρθρου 4 του Ν. 4663/1930, όπως θα ισχύει από 01/01/2015 αναφέρεται το εξής:

"Οι διπλωματούχοι των ΑΕΙ της ημεδαπής ή ισότιμων σχολών της αλλοδαπής δικαιούνται να φέρουν τον τίτλο του διπλωματούχου μηχανικού".

 

Οι απόφοιτοι της ΣΕΜΦΕ ΕΜΠ είναι διπλωματούχοι καθώς ο τίτλος σπουδών τους ονομάζεται "δίπλωμα" και αναφέρονται ως "διπλωματούχοι της ΣΕΜΦΕ" στο ΠΔ 199/2007 (Επαγγελματική κατοχύρωση των διπλωματούχων της Σχολής Εφαρμοσμένων Μαθηματικών και Φυσικών Επιστημών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου)

Edited by geoste
Link to comment
Share on other sites

Έχει περάσει τελείως στα ψιλά γράμματα. Δεν άκουσα να το αναφέρει ούτε το ΤΕΕ, ούτε κανένας σύλλογος μηχανικών.

Edited by geoste
Link to comment
Share on other sites

Το θέμα είναι τι αρέσει στον καθένα. Αν κάποιος έχει μεράκι θα πετύχει.

Για την εν λόγω σχολή δεν έχω ακούσει και τα καλύτερα όσον αφορά στα επαγγελματικά δικαιώματα. Μάλλον όπως προαναφέρατε μερικοί από τους αποφοίτους θα έχουν κάποιο μέλλον σε οργανισμούς ερευνητικούς όπως ο δημόκριτος κτλ.

Αυτό με το μεράκι το λέω γιατί, ένας φίλος μου από το λύκειο ήταν άρρωστος με τα μαθηματικά. Τελικά ενώ μπορούσε να περάσει και μηχανολόγος ΕΜΠ, προτίμησε τη ΣΕΜΦΕ (άσχετα αν έκανε καλά ή όχι), και τη δήλωσε πρώτη επιλογή απλά και μόνο λόγω του πάθους για τα μαθηματκά

Link to comment
Share on other sites

Τί Μηχανικοί θα είναι; Μηχανικοί Μαθηματικών; Γενικοί Μηχανικοί; Ως τί θα δραστηριοποιηθούν; Το πρόγραμμα σπουδών τους προς ποιά ειδικότητα Μηχανικού κλίνει;

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.