Pavlos33 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 9 , 2023 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 9 , 2023 Άρα, το πρόβλημα είναι ότι διαφοροποιείται ο χαρακτηρισμός δασικής έκτασης ανάμεσα στο ΣΧΟΟΑΠ και τον δασικό χάρτη. Κερδίζει ο δασικός χάρτης ως μεταγενέστερος και διότι με βάση αυτόν θα δηλώσεις τον μη δασικό χαρακτήρα της ιδιοκτησίας στην δήλωσή σου επί του τοπογραφικού. 2
Survey_CA Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 10 , 2023 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 10 , 2023 15 ώρες πριν, Pavlos33 said: Άρα, το πρόβλημα είναι ότι διαφοροποιείται ο χαρακτηρισμός δασικής έκτασης ανάμεσα στο ΣΧΟΟΑΠ και τον δασικό χάρτη. Κερδίζει ο δασικός χάρτης ως μεταγενέστερος και διότι με βάση αυτόν θα δηλώσεις τον μη δασικό χαρακτήρα της ιδιοκτησίας στην δήλωσή σου επί του τοπογραφικού. Ευχαριστώ πολύ συνάδελφε. Πρέπει να μπει και ο χαρακτηρισμός από ΣΧΟΟΑΠ σαν αναδασωτέο και δεν ξέρω αν δημιουργήσει θέμα σε συμβολαιογράφο και υποθυκοφύλακα σαν ΖΩΝΗ "34" αναδασωτέα. Αναφέρω ότι είναι λάθος ο ΣΧΟΟΑΠ με αναφορά στο ΦΕΚ και με γεωαναφερμένο την εικόνα από το ΦΕΚ πάνω στο τοπογραφικό όπου δείχνω ότι η ζώνη "34" είναι αλλού; Ερώτηση 2: Σε άλλο τοπογραφικό με τον ίδιο ΣΧΟΟΑΠ σε εκτός σχεδίου υπάρχει δρόμος όπου ο ΣΧΟΟΑΠ και πάλι λανθασμένα τον δείχνει δημοτικό ενώ το ΦΕΚ ξεκάθαρα δείχνει ότι ο χαρακτηρισμός σταματάει 500 μέτρα πιο πριν, το φεκ είναι του 2005 με τον χαρακτηρισμό ως δημοτικό. Έχω γήπεδο με μέγεθος πάνω από 750τμ στο δρόμο αυτό, βάση ΦΕΚ χαρακτηρισμού είναι άρτιο , βάση ΣΧΟΟΑΠ (λανθασμένα) είναι άρτιο. Τι υπερισχύει; --Θεωρώ πως πρέπει να μπει η φωτογραφία του ΦΕΚ και πάλι και να αναφέρω ότι λανθασμένα ο ΣΧΟΟΑΠ τον δείχνει δημοτικό, επομένως είναι μη άρτιο-- Ευχαριστώ πολύ για το χρόνο σου.
Pavlos33 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 10 , 2023 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 10 , 2023 Το ΣΧΟΟΑΠ δεν είχε καμία δουλειά να αναφέρει χαρακτηρισμούς δασικών εκτάσεων. Έχουμε αρκετές περιοχές που κάποτε κηρύχθηκαν αναδασωτέες μετά από κάποια πυρκαγιά και ιδιοκτησίες οι οποίες αποχαρακτηρίστηκαν από τον χαρακτηρισμό αυτό διότι η φωτιά δεν έφτασε ποτέ εκεί και ανέκαθεν ήταν γεωργικές εκτάσεις. Τώρα, αν υπάρχει και ζήτημα-πρόβλημα γεωαναφοράς εσύ θα πας με αυτά που κρίνεις σωστά. Μπορείς σε κάποια παρατήρηση στο υπόμνημα του τοπογραφικού να κάνεις τη σχετική παρατήρηση. Πάντως στην Υ.Δ για τον μη δασικό χαρακτήρα θα επικαλεστείς τον δασικό χάρτη και το στάδιο που βρίσκεται η διαδικασία (πχ μερική κύρωση, οριστική κύρωση, ανάρτηση κλπ). Θυμίζω ότι το ΣΧΟΟΑΠ είναι ένα εργαλείο πολεοδομικού σχεδιασμού α΄επιπέδου και "προτείνει" μελλοντικές ενέργειες. Το ότι κάτι φαίνεται στο ΣΧΟΟΑΠ δεν σημαίνει ότι είναι και απαραιτήτως σωστό. Τον δρόμο λοιπόν δεν τον χαρακτηρίζει το ΣΧΟΟΑΠ αλλά οι κείμενες αποφάσεις της Διοίκησης. Από την στιγμή που έχεις ερευνήσει και ο δρόμος που αναφέρεις δεν είναι χαρακτηρισμένος ως κύριος δημοτικός δρόμος δεν θα τον θεωρήσεις ως τέτοιο δρόμο. Θυμίζω επίσης ότι οι παρεκκλίσεις για τα παρόδια γήπεδα στην εκτός σχεδίου δόμηση έχουν καταργηθεί (εξαιρέθηκαν δυνάμει του άρθρου 40 Ν. 4759/20 με την προϋπόθεση της προέγκρισης Ο.Α και πρόσφατα με την αίτηση για βεβαίωση όρων δόμησης μέχρι τις 9/12/2022) και παραμένουν σε ισχύ όταν ρητά ορίζονται εντός ΣΧΟΟΑΠ/ΓΠΣ. Ο έλεγχος της κατά παρέκκλιση αρτιότητας του παρόδιου γηπέδου γίνεται με βάση την αποδεδειγμένη-συμβολαιογραφικά-ημεροχρονολογία δημιουργίας του και φυσικά με βάση τον χαρακτηρισμό της οδού (βάσει της απόφασης). Αν λοιπόν πληρούνται οι προϋποθέσεις της κατά παρέκκλιση αρτιότητας, τότε έχεις άρτιο κατά παρέκκλιση. 1
ntanos Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 10 , 2023 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 10 , 2023 Να θέσω και εγώ λοιπόν τώρα, έναν προβληματισμό σχετικά με την "κατάργηση" των παρεκκλίσεων... Έχει κάποιος συνάδελφος, υπογράψει τοπογραφικό διάγραμμα γηπέδου εκτός σχεδίου, με εμβαδό μικρότερο των 4 στρεμμάτων, με πρόσωπο σε χαρακτηρισμένη οδό, με ημερομηνία 2023? Τι θα κάνατε σήμερα? Η δική μου απάντηση για όταν μου τύχει, είναι "δεν ξέρω". Από ότι καταλαβαίνω και αν δεν αγνοώ κάτι, τα άρθρα των παρεκκλίσεων του 270Δ/1985 είναι κανονικότατα σε ισχύ και δεν έχουν επίσημα καταργηθεί. Ο Ν.4759/20 δεν τα κατάργησε, απλά έδινε διορία δύο ετών για την έκδοση άδειας, η οποία παρήλθε. Τώρα τι γίνεται? Πως μπορεί κάποιος νομοτεχνικά, να ισχυριστεί ότι δεν ισχύουν πλέον οι παρεκκλίσεις? Νομίζω ότι υπάρχει ξεκάθαρο νομικό κενό αυτή τη στιγμή, το οποίο θα συζητηθεί τον επόμενο καιρό.
Pavlos33 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 10 , 2023 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 10 , 2023 Από το άρθρο 40 ν.4759/20 προκύπτει η κατάργηση και από το κείμενο της σχετικής εγκυκλίου ΥΠΕΝ/ΔΑΟΚΑ/117814/3961 "Για τα γήπεδα της παρ.1 του άρθρου 32, οι παρεκκλίσεις της παρ. 2 του άρθρου 1 του από 24.5.1985 π.δ.(Δ΄ 270) καταργούνται, υπό την επιφύλαξη μεταβατικών διατάξεων".
ntanos Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 10 , 2023 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 10 , 2023 Αυτό που με ανησυχεί είναι ότι, η κατάργηση των παραπάνω άρθρων δεν αναφέρεται στο ΦΕΚ.. ξαναλέω, αν δεν μου ξεφεύγει κάτι..
Pavlos33 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 10 , 2023 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 10 , 2023 Δεν αναφέρεται με το λεκτικό "κατάργηση" αλλά συνάγεται το συμπέρασμα από το άρθρο 40 αλλά και από το λεκτικό της εγκυκλίου όπου αναφέρεται ρητά.
Survey_CA Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 11 , 2023 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 11 , 2023 On 10/1/2023 at 10:33 ΠΜ, Pavlos33 said: Το ΣΧΟΟΑΠ δεν είχε καμία δουλειά να αναφέρει χαρακτηρισμούς δασικών εκτάσεων. Έχουμε αρκετές περιοχές που κάποτε κηρύχθηκαν αναδασωτέες μετά από κάποια πυρκαγιά και ιδιοκτησίες οι οποίες αποχαρακτηρίστηκαν από τον χαρακτηρισμό αυτό διότι η φωτιά δεν έφτασε ποτέ εκεί και ανέκαθεν ήταν γεωργικές εκτάσεις. Τώρα, αν υπάρχει και ζήτημα-πρόβλημα γεωαναφοράς εσύ θα πας με αυτά που κρίνεις σωστά. Μπορείς σε κάποια παρατήρηση στο υπόμνημα του τοπογραφικού να κάνεις τη σχετική παρατήρηση. Πάντως στην Υ.Δ για τον μη δασικό χαρακτήρα θα επικαλεστείς τον δασικό χάρτη και το στάδιο που βρίσκεται η διαδικασία (πχ μερική κύρωση, οριστική κύρωση, ανάρτηση κλπ). Θυμίζω ότι το ΣΧΟΟΑΠ είναι ένα εργαλείο πολεοδομικού σχεδιασμού α΄επιπέδου και "προτείνει" μελλοντικές ενέργειες. Το ότι κάτι φαίνεται στο ΣΧΟΟΑΠ δεν σημαίνει ότι είναι και απαραιτήτως σωστό. Τον δρόμο λοιπόν δεν τον χαρακτηρίζει το ΣΧΟΟΑΠ αλλά οι κείμενες αποφάσεις της Διοίκησης. Από την στιγμή που έχεις ερευνήσει και ο δρόμος που αναφέρεις δεν είναι χαρακτηρισμένος ως κύριος δημοτικός δρόμος δεν θα τον θεωρήσεις ως τέτοιο δρόμο. Θυμίζω επίσης ότι οι παρεκκλίσεις για τα παρόδια γήπεδα στην εκτός σχεδίου δόμηση έχουν καταργηθεί (εξαιρέθηκαν δυνάμει του άρθρου 40 Ν. 4759/20 με την προϋπόθεση της προέγκρισης Ο.Α και πρόσφατα με την αίτηση για βεβαίωση όρων δόμησης μέχρι τις 9/12/2022) και παραμένουν σε ισχύ όταν ρητά ορίζονται εντός ΣΧΟΟΑΠ/ΓΠΣ. Ο έλεγχος της κατά παρέκκλιση αρτιότητας του παρόδιου γηπέδου γίνεται με βάση την αποδεδειγμένη-συμβολαιογραφικά-ημεροχρονολογία δημιουργίας του και φυσικά με βάση τον χαρακτηρισμό της οδού (βάσει της απόφασης). Αν λοιπόν πληρούνται οι προϋποθέσεις της κατά παρέκκλιση αρτιότητας, τότε έχεις άρτιο κατά παρέκκλιση. Ευχαριστώ πάρα πολύ!
aquar Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 26 , 2023 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 26 , 2023 Γεια σας. Σε περιοχή ΓΠΣ με καθορισμένους όρους δόμησης, όπου ισχύουν όλες οι παρεκκλίσεις, είναι ένας δρόμος που φεύγει από μια επαρχιακή οδό και κατεβαίνει σε παραλία. Εάν με κάποιο τρόπο χαρακτηρισθεί κοινόχρηστος, αυτή του η ιδιότητα, θα ισχύει μόνο για την περίπτωση των γεωτεμαχίων των 4 στρεμμάτων; Δεν θα έχει νόημα να τρέξει αυτή η διαδικασία για να θεωρηθεί οικοδομήσιμο ένα γεωτεμάχιο 2,5 στρεμμάτων που υφίσταται από το 1960;
sdtopo Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 26 , 2023 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 26 , 2023 Θα ισχύει μόνο για τα 4 στρεμμάτων. Για τα μικρότερα θα πρέπει να είναι Επαρχιακή ή Κύρια Δημοτική. 1 1
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣύνδεση
Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα