Μετάβαση στο περιεχόμενο

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Μήπως θα μπορούσε κάποιος να με βοηθήσει σχετικά με τις αδειοδοτήσεις των αρδευτικών γεωτρήσεων? Έχω δύο ερωτήσεις: 1. Έχουμε με τον αδερφό μου κοινό αντλιοστάσιο και παίρνουμε νερό από ποτάμι. Τα αγροκτήματα είναι ξεχωριστά. Το μοτέρ βρίσκεται στο δικό μου κομμάτι. Η άδεια θα είναι κοινή? 2. Υπάρχει ένα κληρονομικό πηγάδι από το οποίο έχουμε δικαίωμα πολλά άτομα . Θα μπορούσαμε μόνο οι δύο να υποβάλλουμε αίτηση, αφού προφανώς είναι δύσκολο να μαζευτούν όλοι...

Δημοσιεύτηκε

Ασαφης τελειως η διαδικασια για τα ελληνικα δεδομενα, αυτοι που ξεκινησαν την ολη ιστορια με την θεσμοθετηση των δικαιωματων δεν ειχαν πατησει ποτε σε χωραφι ελληνικο. Νομιζαν οτι ειναι σε καποια χωρα της δυτικης ευρωπης. Στην περιοχη μου ο τοπικος δημος ανελαβε να συντονισει την ολη διαδικασια και να βοηθησει τους αγροτες. Ξεκινα την αναζητηση απο εκει για πιο ακριβεις πληροφοριες. Για το 1) που ρωτας απο τα χαρτια που μας δωσαν να συμπληρωσουμε αυτο που καταλαβα ειναι οτι τα δικαιωματα ειναι ξεχωριστα-ατομικα πανω στο μεσο παραγωγης και δεν εξαρτωνται για το σε ποια ιδιοκτησια βρισκεται το μεσο παραγωγης (πχ οι γεωτρησεις που γιναν συνεταιρικα στους ενος το χωραφι). Για το 2) οποιος δεν ενδιαφερθει απλως δεν θα κατοχυρωσει το δικαιωμα του, αλλωστε στα χαρτια ζητουνταν πιστοποιητικα ιδιοκτησιας ή ενοικιασης της γης που καλλιεργεις.

Γενικως δεν ειναι και πολυ ξεκαθαρη η διαδικασια και που αποσκοπει στην τελικη, γιατι μπορει να προβαλεται ως λογος η χρηστη διαχειριση του νερου αλλα μαλλον θα καταληξουμε σε κανα μοντελο χιλης με πληρη εμπορευματοποιηση του νερου.

Δημοσιεύτηκε

Έχω πάει στο Δήμο, δεν πήρα κάποια απάντηση στα ερωτήματα. Πιστεύω και εγώ ότι θα δοθεί το δικαίωμα σε όσους ιδιοκτήτες εμφανιστούν. Τα χαρτιά τα έχω όλα και ΔΕΗ έχει. Στο πρώτο ερώτημα, αυτό νομίζω & εγώ. Ευχαριστώ για τη βοήθεια...

Δημοσιεύτηκε

Θα πας στη Διεύθυνση Υδάτων της Περιφέρειας. Αν η γεώτρηση προϋφίσταται του 1987 (αν θυμάμαι καλά) δεν απαιτείται περιβαλλοντική - υδρογεωλογική μελέτη. Για μετά το '87 χρειάζεται και θα πρέπει να απευθυνθείς σε γεωλόγο.

Δημοσιεύτηκε

Η σύνταξη περιβαλλοντικής μελέτης δεν είναι απαραίτητη στην περίπτωσή μου, διότι δεν ξεπερνώ την ετήσια αντλούμενη ποσότητα νερού σύμφωνα με την τροποποιητική τού Απριλίου. Αν δεν κάνω λάθος δεν παίζει ρόλο πόσο παλιά είναι η γεώτρηση πλέον. Επίσης δεν είναι απαραίτητη η καταγραφή των υδροληπτικών έργων που υφίστανται σε ακτίνα 200μ. από το έργο τού ενδιαφερόμενου.

Δημοσιεύτηκε

Nenia νομιζω πως εχεις δικιο. Ψαξε στο φορουμ, εχει ξανασυζητηθει το θεμα. Οι προσφατες αλλαγες στη νομοθεσια εχουν απλουστεψει την διαδικασια αλλα οι υπηρεσιες υδατων *&%^$&%^ονται!

Δημοσιεύτηκε (edited)

Μάλλον έχω χάσει επεισόδια. :)

Edited by ted78
Δημοσιεύτηκε

Έχουν απλουστευτεί οι διαδικασίες και μπορεί ο καθένας να ασχοληθεί λίγο και να το φτιάξει μόνος του. Οι Δήμοι βέβαια έχουν το πρόγραμμα που τους βγαίνουν όλα αυτόματα. Εμείς, για παράδειγμα, για να βρούμε τον απολήψιμο όγκο νερού θα πρέπει να βρούμε τον τύπο ( η εγκύκλιος δεν τον γράφει,εγώ το βρήκα εδώ στο forum) κάνουμε τις πράξεις προσθέτουμε τα αθροίσματα ενώ στους Δήμους συμπληρώνουν τα στρέμματα και είναι έτοιμο!

Δημοσιεύτηκε

Εμπορευματοποίηση νερού, όπως χαρακτηριστικά γράφει ο geor, ίσως και να υπάρξει. Κάτι έχει ακουστεί για κάποια τέλη που θα πληρώνουμε μετά το πέρας των διαδικασιών. Οι υπηρεσίες το αρνούνται φυσικά...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.