Paul_Mix Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 1 , 2012 Share Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 1 , 2012 (edited) Μπορούμε να δούμε συγκεντρωτικά πότε χρειάζεται εξαρτημένο τοπογραφικό, πότε μη εξαρτημένο και πότε δεν απαιτείται τοπογραφικό. Αδεια δόμησης Εξαρτημένο τοπογραφικό Τακτοποίηση 4014 εντός σχεδίου: -με Ο.Α.: τοπογραφικό ΜΗ εξαρτημένο -χωρίς Ο.Α.: εξαρτημένο τοπογραφικό εντός οικισμού: εξαρτημένο τοπογραφικό εκτός σχέδιου: εξαρτημένο τοπογραφικό Βεβαίωση περί μη αυθαιρεσιών εντός σχεδίου: τοπογραφικό ΜΗ εξαρτημένο εντός οικισμού: τοπογραφικό ΜΗ εξαρτημένο εκτός σχεδίου: εξαρτημένο τοπογραφικο Μεταβίβαση ακινήτου εντός σχεδίου: δεν απαιτείται τοπογραφικό εντός οικισμού: δεν απαιτείται τοπογραφικό εκτός σχεδίου: εξαρτημένο τοπογραφικό Κτηματολόγιο εξαρτημένο τοπογραφικό Δασαρχείο εξαρτημένο τοπογραφικό κάποιες άλλες υποπεριπτώσεις? Edited Οκτώβριος 1 , 2012 by Paul_Mix 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
dsworks Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 1 , 2012 Share Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 1 , 2012 (edited) Ωχ, θα ανοίξουμε τεράστια κουβέντα :mrgreen: Edited Οκτώβριος 1 , 2012 by dsworks Link to comment Share on other sites More sharing options...
yian Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 1 , 2012 Share Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 1 , 2012 (edited) Νομίζω πρέπει να σπάσει η κατηγορία της τακτοποίησης σε εντός σχεδίου και να διορθωθεί ως : -τακτοποίηση εντός σχεδίου και οικισμού με σχέδιο + ύπαρξη Ο.Α. - δεν θέλει εξαρτημένο -τακτοποίηση εντός σχεδίου ή εντός οικισμού με σχέδιο αλλά χωρίς Ο.Α. - θέλει εξαρτημένο Σε εκτός σχεδίου ή σε οικισμό χωρίς σχέδιο, θέλει πάντα εξαρτημένο, έχει ή δεν έχει Ο.Α. Edited Οκτώβριος 1 , 2012 by yian Link to comment Share on other sites More sharing options...
braveheart Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 1 , 2012 Share Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 1 , 2012 Συνάδελφε paul_mix νομίζω τα έγραψες πολύ σωστά..δεν είμαι σίγουρος μόνο για τον 4014 αν απαιτείται εξαρτημένο αλλά νομίζω οτι έτσι ειναι.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Paul_Mix Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 1 , 2012 Συγγραφέας Share Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 1 , 2012 (edited) Νομίζω πρέπει να σπάσει η κατηγορία της τακτοποίησης σε εντός σχεδίου και να διορθωθεί ως : -τακτοποίηση εντός σχεδίου και οικισμού με ύπαρξη Ο.Α. - δεν θέλει εξαρτημένο -τακτοποίηση εντός σχεδίου ή εντός οικισμού χωρίς Ο.Α. - θέλει εξαρτημένο Σε εκτός σχεδίου ή οικισμού θέλει πάντα εξαρτημένο, έχει δεν έχει Ο.Α. το διόρθωσα. Υπάρχει το εξής περίεργο εντός οικισμού δεν απαιτείται τοπογραφικό για την μεταβίβαση, αλλά όμως απαιτείται τοπογραφικό για την βεβαίωση περί μη αυθαιρεσιών. Η βεβαίωση απαιτείται για την μεταβίβαση, άρα έμμεσα για την μεταβίβαση απαιτείται τοπογραφικό. Edited Οκτώβριος 1 , 2012 by Paul_Mix 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
braveheart Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 1 , 2012 Share Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 1 , 2012 χαχχαχ τρελο παζλ..θα μας το εξηγησει καλυτερα ο κ.Σηφουνακης.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Paul_Mix Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 1 , 2012 Συγγραφέας Share Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 1 , 2012 (edited) Μπορούμε να δώσουμε βεβαίωση για κτιριο προ του '55 και να κάνουμε μεταβίβαση εντός οικισμού χωρίς τοπογραφικό ? Edited Οκτώβριος 1 , 2012 by Paul_Mix Link to comment Share on other sites More sharing options...
GEORGE MICHEAL Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 1 , 2012 Share Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 1 , 2012 (edited) Μπορούμε να δώσουμε βεβαίωση και να κάνουμε μεταβίβαση εντός οικισμού χωρίς τοπογραφικό ? νομίζω όχι απαιτείται να επισυναπτεί στο συμβόλαιο τοπογραφικό με δήλωση του ν 651/77 - 1337/83 έστω και αν είναι χωρίς εξάρτηση Πάντως εγώ νομίζω ότι άσχετα αν ο νόμος αναφέρει που χρειάζεται και που εξαρτημένο τοπογραφικό , καλό είναι στην πράξη εμείς να κάνουμε παντού για ευνόητους λόγους Ας καταργήσουμε ένα νόμο στην πράξη και ας εφαρμόσουμε το σωστό που πήραν πίσω για ευνόητους λόγους πάλι Εγώ αυτό κάνω και δεν πολύ ασχολούμε που χρειάζεται ΕΓΣΑ 87 και που όχι , αφού παντού υπολογίζω συντεταγμένες σε ΕΓΣΑ 87 κάτι που έκανα και παλιά σε ΗΑΤΤ Edited Οκτώβριος 1 , 2012 by GEORGE MICHEAL 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΚΑΝΑ Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 1 , 2012 Share Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 1 , 2012 αν δεν κάνουμε αυτό που πολύ σωστά αναφέρει ο Γιώργος παραπάνω πρέπει να βάλουμε και άλλες υποκατηγορίες (βεβαιώσεις ή τοπ/κό μεταβίβασης για κληρ/χια διανομής -εντός οικ εννοείτε, για αγρ/χια ΟΣΔΕ και για κληρ/χια γενικά-για αναδασμό εκτός σχεδίου κλπ) αλλά θα ζαλιστούμε Link to comment Share on other sites More sharing options...
Paul_Mix Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 1 , 2012 Συγγραφέας Share Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 1 , 2012 (edited) νομίζω όχι απαιτείται να επισυναπτεί στο συμβόλαιο τοπογραφικό με δήλωση του ν 651/77 - 1337/83 έστω και αν είναι χωρίς εξάρτηση Εντός οικισμού δεν απαιτείται τοπογραφικό για μεταβίβαση. Ο συμβολαιογράφος δεν το ζητάει. μπορούμε ομως να δώσουμε την βεβαίωση για προ του 55 χωρίς τοπογραφικό? Σε όσα είπες συμφωνώ απόλυτα. Αλλά καλό είναι να ξέρουμε όμως και τι ακριβώς απαιτείται, ενας πολυ καλος λόγος είναι για να μπορουμε να απαντήσουμε σε περίπτωση που μας ρωτήσει κάποιος πελάτης. Edited Οκτώβριος 1 , 2012 by Paul_Mix Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣύνδεση
Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα