Μετάβαση στο περιεχόμενο

ΠΕΑ σε κατοικία με τμήμα της χωρίς τοιχοποιία


lenaki85

Recommended Posts

Καλημέρα συνάδελφοι !!

 

Έχω περίπτωση κατοικίας, κατασκευή του 1998, η οποία σε επαφή με το κυρίως σπίτι(προκάτ), έκαναν προσθήκη κτιρίου με οπτοπλινθοδομή, το οποίο όμως είναι κλειστό μόνο από τις 3 πλευρές.Έχει δηλαδή την μία όψη ανοικτή, χωρίς καμία . Πρόκειται για εξοχική κατοικία όπου οι ιδιοκτήτες έχουν δίπλα από το κυρίως σπίτι ένα χώρο με αποθήκη και wc, ο οποίος είναι κτισμένος μόνο από τις τρείς πλευρές-όψεις του και η τέταρτη επρόκειτο να κλειστεί με τζαμαρία για να είναι κατοικίσιμο αλλα τελικά το άφησαν ανοικτό. Ο χώρος αυτός δεν θερμαίνεται, χρησιμοποιείται μόνο για εξυπηρετηση των ιδιοκτητών σε μερες που έχει πολύ αέρα και σαν αποθήκη, διότι έχει και 2 δωμάτια που κλειδώνουν.

Επισυνάπτω και την φώτο μήπως σας μπέρδεψα με την περιγραφή μου.

Η οικοδομική άδεια αφορά σε όλο το κτίσμα συμπεριλαμβανομένου και του χωρου αυτού φυσικά.

 

1. Θα ήθελα να μου πείτε πως πρέπει να αντιμετωπίσω αυτό το χώρο-προσθήκη, ως μη θερμαινόμενο χώρο? Είναι >10% της επιφάνειας του κυρίως κτιρίου.

 

2. Στη συνολική επιφάνεια θα υπολογίσω και την προσθήκη ? Σαν θερμαινόμενη επιφάνεια μόνο το κυρίως κτίριο?

 

3. Στον συνολικό όγκο θα προσθέσω και τον όγκο της προσθήκης αυτής ?

Link to comment
Share on other sites

η λογική είναι ότι βγάζεις ΠΕΑ για αυτό που βλέπεις οτι υπάρχει.

 

 

και μην ξεχάσεις και την θερμομόνωση που δεν υπάρχει.... Τα U του διαχωριστικού τοίχου

 

...φωτό??

Link to comment
Share on other sites

jbosdas τι εννοείς να μην ξεχάσω την θερμομόνωση που δεν υπαρχει ? Θα υπολογίσω τον χώρο δηλαδή σαν μη θερμαινόμενο χώρο με U της διαχωριστικής επιφάνειας που είναι ουσιαστικά το U του κυρίως κτιρίου . Με συγχωρείτε αλλα μάλλον μου διέφυγε η επισύναψη. Ελπίζω τώρα να το κάνω σωστά ! Στα αριστερά της φωτογραφίας φαίνεται ο τοίχος-διαχωριστική επιφάνεια που ειναι επενδενδυμένος με παλιό πυρότουβλο.

post-9582-0-01769800-1349285455_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

θέλω να πω ότι η διαχωριστική επιφάνεια -λογικά- αποτελείται από μονή δρομική επιχρισμένη τοιχοποιία. Δεν είναι κατασκευασμένη με θερμομόνωση ως εξωτερικός τοίχος.

Βέβαια από την φωτό φαίνεται οτι η μονή δρομική είναι πλέον, με την επένδυση, διπλή δρομική χωρίς μόνωση.

Όσο για τα υπόλοιπα... ότι βλέπεις θα υπολογίσεις... Τους Η/Χ τους μετράς?

Link to comment
Share on other sites

Δεν μου έχει ξανατύχει ημιυπαίθριος χώρος. Γιαυτό και σε αυτή τη περίπτωση δεν ξέρω πώς να το υπολογίσω και ζήτησα την άποψη σας. Οσον αφορά τον τοίχο που λές επειδη το κυρίως κτίριο ειναι κατασκευή προκάτ, δεν υπάρχει τουβλο, αλλα υπάρχει θερμομόνωση, οπότε πάνω από το επίχρισμα επενδύθηκε με το πυρότούβλο αυτό.

Άρα για να καταλάβω μου λες να μην το υπολογίσω σαν ΜΘΧ αλλά σαν ..?

Link to comment
Share on other sites

Αλλά σαν ...τίποτα! Μην τρελαθούμε δηλαδή. Βάλανε ένα τραπεζάκι (που άμα λάχει βγάζουν κι άλλα ή βάζουνε καφάσια, καρφώνουν τάβλες μπαούλα, κουρελούδες), πέντε καρέκλες, φτιάξανε ένα σοφρά, φέρανε και δυο νταμιτζάνες κρασί (λίγες είναι αλλά τέλος πάντων), δέκα τελάρα μπύρες, τσίπουρα και κοψίδια, κάθονται, τρωγοπίνουν και αμπελοφιλοσοφοκοινοκοπανίζουν, λύνουν και ό,τι μα ό,τι πρόβλημα υπάρχει στον πρόσκαιρο κι έρμο τούτο ντουνιά κι εντέλει αερίζονται και ν' αναρωτιέσαι αν θα πρέπει να ασχοληθείς με το ....μεσογειακού τύπου στεγασμένο μπαρακοτσιπουρορακομελάδικο!

Διαχωριστικές επιφάνειες προς εξωτερικό αέρα στην πρόσοψη (προκάτ τμήμα) αν βρεις κάτι από την εταιρεία που το έφτιαξε. Προς τους δυο Μ.Θ.Χ. δεξιά και αριστερά, από ΤΟΤΕΕ πίνακα 3.4α, αλλά πάντως αμόνωτους. Αυτό θα έκανα. Τώρα, αν θες να τους εντάξεις στη θερμική ζώνη......

Αν τυχόν έχεις να προτείνεις κανένα σενάριο θερμομόνωσης, μπορείς να υπολογίσεις -προσεγγιστικά πάντα- τις υπάρχουσες τοιχοποιίες και φέροντα οργανισμό (όπου έχει) οπότε στο σενάριο να μπορέσεις να υπολογίσεις και τα νέα U.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

To χώρο αυτό τον αγνοείς τελείως, ούτε ΜΘΧ, ούτε στους θερμαινόμενους χώρους. Μόνο στις σκιάσεις παίζει ρόλο.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.