Ανδρέας72 Δημοσιεύτηκε October 4, 2012 at 11:33 πμ Δημοσιεύτηκε October 4, 2012 at 11:33 πμ Έχω τοποθετημένο ηλιακό στη στέγη μου και θέλω να απομακρύνω το μπόιλερ από τους συλλέκτες και να το τοποθετήσω κάτω από τη σκεπή. Η οριζόντια απόστασή τους θα είναι περίπου 5m και θέλω να ρωτήσω ποια πρέπει να είναι η υψομετρική διαφορά μεταξύ του ανώτατου σημείου του συλλέκτη και του κατώτερου σημείου του μπόιλερ ώστε το υγρό που μεταφέρει τη θερμότητα στο μπόιλερ να κυκλοφορεί με φυσική ροή; Γίνεται ή θα χρειαστώ απαραιτήτως κυκλοφορητή;
antloukidis Δημοσιεύτηκε October 4, 2012 at 05:56 μμ Δημοσιεύτηκε October 4, 2012 at 05:56 μμ Το μπόϊλερ πρέπει να είναι ψηλότερα από τους συλλέκτες όμως και πάλι 10 μέτρα σωλήνα (5+5) θα μειώσουν κατά πολύ την παροχή. Νομίζω δεν θα γλυτώσεις τον κυκλοφορητή αλλά και διαφορικό θερμοστάτη
GPER Δημοσιεύτηκε October 5, 2012 at 06:51 μμ Δημοσιεύτηκε October 5, 2012 at 06:51 μμ κυκλοφορητή για να το βάλεις όπου θέλεις και να μην έχεις πρόβλημα ροής.
Ανδρέας72 Δημοσιεύτηκε October 5, 2012 at 07:42 μμ Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε October 5, 2012 at 07:42 μμ Ευχαριστώ. Μάλλον με κυκλοφορητή θα με βολέψει καλύτερα για να τον βάλω και πιο κοντά στο συλλέκτη του μπάνιου.
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣύνδεση
Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα