Μετάβαση στο περιεχόμενο

Αριθμός Ο.Α. από συμβόλαιο


Recommended Posts

Χαίρετω,

με ποιόν τρόπο μπορούμε να βρούμε τον αριθμό της Οικοδομικής Άδειας ενός ακινήτου όταν στη διάθεσή μας έχουμε μόνο τους τίτλους κτίσης και τίποτα άλλο?

 

Πιο συγκεκριμένα στα συμβόλαια δεν αναφέρεται ο αριθμός της Ο.Α παρά μόνο ο α/α της πρώτης σύστασης οριζόντιας ιδιοκτησίας και ο ΚΑΕΚ του διαμερίσματος και φυσικα περιγραφή διαμερίσματος και διεύθυνση.

Το συμβόλαιο αφορά διαμέρισμα πολυκατοικίας που ανεγέρθει προ 1983.

 

Εκτός από αναζήτηση στο αρχείο του συμβολαιογράφου και στα βιβλία της πολεοδομίας βάσει της ημερομηνίας σύστασης Ο.Ι. και διεύθυνσης, υπάρχει άλλος τρόπος? Ίσως στο κτηματολόγιο?

 

Ευχαριστώ!

Link to comment
Share on other sites

Αν ο συμβολαιογράφος όφειλε να γράψει τον αριθμό οικ. αδείας στη σύσταση (που ΔΕΝ όφειλε τότε γι αυτό και δεν το έχει αναγράψει) υπήρχε πιθανότητα να το βρεις από αυτόν. Αλλά με δεδομένο ότι η σύσταση είναι προ του 83 ΔΕΝ πιστεύω ότι μπορεί να υπάρχει εκεί.

 

Στην Πολεοδομία πρέπει να ψάξεις με υπομονή και για χρονολογίες ΠΡΟ της σύστασης, κι αυτό εάν ξέρεις σε ποιό όνομα εκδόθηκε η άδεια. Σ' αυτό ίσως σε βοηθήσουν οι συμβαλλόμενοι στην αρχική σύσταση (στο όνομα κάποιου εξ αυτών θα εκδόθηκε η άδεια) ή κάποιος εκ των παλιών στην πολυκατοικία που πιθανόν να ξέρει τον οικοπεδούχο ή τον κατασκευαστή (αν ήταν αντιπαροχή).

 

Σε ιδανικές συνθήκες (σπάνια μεν αλλά το έχω συναντήσει κι αυτό), ίσως η διαχείριση της πολυκατοικίας διατηρεί κάποιο σχετικό αρχείο.

 

Εναλλακτικά, ρώτα να μάθεις αν έγινε σχετικά πρόσφατα κάποια αγοραπωλησία διαμερίσματος στην πολυκατοικία, γιατί εάν έγινε και μάλιστα με δάνειο, ο αγοραστής προφανώς θα έψαξε για στοιχεία νομιμότητας που του ζήτησε η τράπεζα για το δάνειο (οικ. άδεια, κατόψεις κ.λ.π.), οπότε ίσως να έχει κρατήσει κάποιο αντίγραφο ή τουλάχιστον να θυμάται ΠΩΣ τα βρήκε αυτός (όταν τα χρειάστηκε).

 

Αυτά σκέφτομαι τώρα....

Edited by Manolis gon
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Ναι αν είναι υγειονομικού ενδιαφέροντος και χρειάστηκε έγγραφα και δικαιολογητικά από και προς πολεοδομία-δήμο κλπ.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.