Μετάβαση στο περιεχόμενο

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Η νομιμοποίηση μπορεί να γίνει με τις τότε ή τις τώρα διατάξεις.Δες ποιες είναι πιο συμφέρουσες.Πριν το ΓΟΚ 85 δεν υπήρχαν ΗΧώροι.

  • 2 weeks later...
Δημοσιεύτηκε

Η νομιμοποίηση μπορεί να γίνει με τις τότε ή τις τώρα διατάξεις.Δες ποιες είναι πιο συμφέρουσες.Πριν το ΓΟΚ 85 δεν υπήρχαν ΗΧώροι.

Ευχαριστώ πολύ! Ναι προφανώς είναι πιο συμφέρουσες οι παλιές διατάξεις γιατί δεν υπολογίζονται καθόλου οι ημιυπαίθριοι στον Σ.Δ.

Δημοσιεύτηκε

Συγγνώμη για την αργοπορημένη απάντηση. Εννοώ τις διατάξεις του ΓΟΚ του 1973. Η νομιμοποίηση που θέλω να κάνω ανήκει στο σύστημα πτερύγων του 1973 και δεν αναφέρει ούτε ημιυπαίθριους ούτε καν εξώστες.

Δημοσιεύτηκε

Δεν υπήρχαν τότε οι ΗΧώροι και μετράγανε όλα στη δόμηση.Οπότε ξαναδεστο.

ΑΑΑ μάλιστα... Εντελώς λάθος το υπολόγισα δηλαδή. Ευχαριστώ πολύ!

  • 5 months later...
Δημοσιεύτηκε (edited)

Μια ερώτηση ως προς τους ΗΧ και τον ΓΟΚ73 σε κτίριο εντός οικισμού προ 1923 :

 

Έχουμε ως δεδομένο ότι ο ΗΧ χώρος μετρούσε και στη δόμηση και στη κάλυψη μιας άδειας με τον ΓΟΚ73 (για την ακρίβεια δεν υπήρχε καν ως έννοια).

Ποιός ο λόγος λοιπόν κάποιος μηχανικός επί ΓΟΚ73 να αφήσει ανοιχτό έναν χώρο με τα χαρακτηριστικά του σημερινού ΗΧ και να μην πληρώσει με τοιχοποιία τα ανοίγματά του? Από τη στιγμή που τα μεγέθη είχαν ήδη προσμετρηθεί, ένας ανοιχτός ΗΧ επί ΓΟΚ73 εξυπηρετούσε μόνο αρχιτεκτονικές ανάγκες?

 

Επιπρόσθετα ως ερώτημα, σε μια σημερινή άδεια δόμησης (πχ για αλλαγή διαρρυθμίσεων ορόφου), ο παραπάνω ανοιχτός ΗΧ μπορεί να παρουσιαστεί κλειστός μιας και τα μεγεθή του έχουν ήδη προσμετρηθεί σε δόμηση+κάλυψη κατά την έκδοση της άδειας?

 

Ευχαριστώ!

Edited by yian
  • 2 weeks later...
Δημοσιεύτηκε

Όταν λεμε αρχιτοκτονικές ανάγκες δεν είναι η ανάγκη του αρχιτέκτονα να κάνει ένα περίεργο, ωραίο, εντυπωσιακό κτίριο. Μεταξύ των λειτουργιών του ημιυπαίθριου χώρου, είναι η δημιουργία ανοικτού χώρου προστατευμένου από τον ήλιο, τη βροχή και μερικώς τον άνεμο, για να παρεβρίσκονται με άνεση οι χρήστες σε εξωτερικό χώρο στον οποίο παρέχονται εξυπηρετήσεις του υπόλοιπου σπιτιού, (κουζίνα, WC, λουτρό, αποθήκευση καθημερινών αντικειμένων, κλπ.) Προστατεύει τα ανοίγματα που βρίσκονται πίσω του από τον ήλιο. Σε συνέχεια με το σαλόνι δημιουργείται ένας μεγαλύτερος ανοικτός χώρος το καλοκαίρι για μεγαλύτερες συνευρέσεις ατόμων.

Αποτελεί διαβάθμιση της τελικής επιφάνειας των κτιρίων και δημιουργεί ποικιλομορφία στο οικιστικό σύνολο, που εκτιμάται σε άλλες Ευρωπαϊκές πόλεις και μας λείπει σε μεγάλη έκταση από την Αθήνα (χωρίς να λείπουν αξιόλογα παραδείγματα).

  • Upvote 1
  • 4 years later...
Δημοσιεύτηκε

ΓΟΚ 1973 ΚΑΙ ΠΛΑΓΙΕΣ ΑΠΟΣΤΑΣΕΙΣ

Γνωρίζει κανείς σε οικισμό προ του 1923 χωρισ Εγκεκριμένο σχεδιο με αδεια που εχει εκδοθει το 1980 τι πλάγιες και οπίσθιες αποστάσεις απαιτούνταν ? 
Στην Ο.Α εχει διαφορετικό τοπογραφικό απο ότι είναι σήμερα και θέλω να ελέγξω εαν ειχα τα τοτε Δ διαβάζω το ΦΕΚ 225δ του 1977 αλλά άκρη δεν βγάζω ..

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.