Μετάβαση στο περιεχόμενο

Βάψιμο κτιρίου


Barragan

Recommended Posts

Πρόκειται να βαφτεί 3όροφο παλιό κτίριο (δεκαετίας '70) και θα ήθελα την γμώμη σας όσον αφορά τον χρωματικό συνδιασμό ώστε να αποκτήσει κάποια συνοχή η όψη του τονίζοντας και ξεχωρίζοντας κάποια δομικά χαρακτηριστικά.

Εχω κάνει λοιπόν 2 σκαριφμήματα της όψης με τα χρώματα και τις διαφορές που σκέφτομαι.

Μπαλκόνια λευκό, τοίχοι κάποιο γκρι-μπλέ ανοιχτό, και τελος υπάρχει κάποιο διάζωμα με πιο χοντρό και ανάγλυφο σοβά κάτω απο τα μπαλκόνια στον οποίο σκέφτομαι να δώσω εναν πιο σκούρο τόνο για να ξεχωρίσει.

Το διάζωμα αυτό δεν υπάρχει στο ισόγειο αλλά σκέφτομαι να χρησιμοποιηθεί το χρώμα του στους εσωτερικούς τοιχους της βεράντας του ισογείου ωστε να ισορροπήσει με τους πανω ορόφους.

Στην βεράντα υπάρχει γωνιακή στρογγυλή κολώνα (την βλέπετε κατω αριστερά) την οποία δεν είμαι σίγουρος αν πρεπει να βαφτεί άσπρη ή να παραμείνει στο ανοιχτό γκρί του υπόλοιπου τοίχου.(Βλέπετε την διαφρά αυτή στα 2 διαφορετικά σκαριφήματα).

Θα ήθελα λοιπόν την άποψή σας επ'αυτού αλλα και γενικότερα αν πιστευετε οτι θα ήταν καλύτερο να κάνω κάτι πιο έντονο και δυναμικό. (πχ θα μπορούσαν να βαφτούν τα διαζώματα και η βεράντα ένα πιο κορεσμένο μπορδοροδοκόκκινο; :smile: )

Παρακαλώ τις γνώμες των αγαπητών κυρίων μηχανικών του φόρουμ -αλλα και των υπολοιπων μη-μηχανικών συν-φορουμιτων που επιθυμούν.

Ευχαριστώ. :smile:

 

spitivapsimo.jpg

 

Uploaded with ImageShack.us

 

spitivapsimo2.jpg

 

Uploaded with ImageShack.us

 

ΥΓ

Βασικά μ'αρέσει η λευκή κολώνα αλλα μήπως παραπέμπει σε πολύ κλασικούρα -όντας και στρογγυλή; (δεν θα το θελα).

 

Τα κουφώματα είναι ατζι μπούρτζι -διαφορετικά σε κάθε όροφο- γι αυτο και δεν αναφερθηκα στο χρώμα τους... Παντως υπαρχει η σκεψη να αλλαχτούν αν καταφερω να μπω στο "εξοικονόμηση" οποτε θα γίνουν όλα λευκα αλουμίνια.

Edited by Barragan
  • Downvote 1
Link to comment
Share on other sites

Σε έφτιαξα πάλι.

Οπως το ζήτησες, έντονο, δυναμικό και μπορντοροδοκόκκινο ροζέ.

post-121-0-12517700-1349689681_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

Το θέμα είναι αντικείμενο μελέτης. Μπορεί να ανατεθεί σε αρχιτέκτονα ή σε διακοσμητή αν ο ιδιοκτήτης του δεν εμπιστεύεται τις εικαστικές του αντιλήψεις στα χρώματα.

Το παρόν κλειδώνεται.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Guest
Αυτό το θέμα πλέον έχει κλείσει για περαιτέρω απαντήσεις.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.