Μετάβαση στο περιεχόμενο

Κατάστημα με παράνομο ημιόροφο-Περίεργο!Σπάνιο!


Recommended Posts

Θα πρέπει να αρχίζουμε να βραβεύουμε τις περίεργες περιπτώσεις του ν4014 !!!!

Νομίζω μάλιστα ότι έχω ένα φαβορί!!!

 

Στη κάτοψη που επισυνάπτω, βλέπετε ένα κατάστημα και δίπλα του τον κ/χ χώρο εισόδου της πολυκατοικίας όπου ανήκει.

Είχε ύψος στην άδεια 5,00μ και έτσι φαίνεται και η είσοδος... Βέβαια, όπως συνήθιζαν παλιά, έβγαζαν ένα παράνομο ημιόροφο που δεν μπορούσε να έχει συμβόλαιο, ήταν κοινόχρηστος αλλά πολλές φορές τον έχουμε δει ως καφενεδάκι, φωτοτυπάδικο κλπ.... στα κτήρια της Αθήνας....

 

Ετσι και στη δική μου περίπτωση, μόνο που αυτός ο ημιόροφος έχει καταλάβει ένα μεγάλο μέρος του καταστήματος που θέλω να τακτοποιήσω... Αιωρείται δηλαδή ο όγκος αυτός μέσα στο κατάστημα και δεν έχει καν είσοδο από το κατάστημα... μόνο από το κλιμακοστάσιο.... Είναι σήμερα 2 γκαρσονιέρες του ίδιου ιδιοκτήτη με το κατάστημα αλλά δεν έχει συμβόλαιο!!!

 

Εγώ επειδή θέλω το κατάστημα να γίνει υγειονομικού ενδιαφέροντος, θα πρέπει να το τακτοποιήσω. ΤΙ να τακτοποιήσω όμως όταν έχω έναν όγκο μέσα στον όγκο του καταστήματος που δεν ανήκει στο κατάστημα;;; Πώς θα μπορέσω να δείξω ή να κρύψω κάτι τέτοιο;;;

 

Αν η ιδέα σας είναι να το τακτοποιήσω ανεξάρτητα, τότε καταλαβαίνετε τί ιστορίες ανοίγουμε... Πρέπει ΟΛΟΙ οι ιδιοκτήτες της πολυκατοικίας να μου δηλώσουν ότι αναγνωρίζουν ως ιδιοκτήτη τον πελάτη μου.... Αλλιώς, την ΑΓΩΓΗ την έχω στο τσεπάκι!!!

 

Για να μη το δείξω... αποκλείεται... Για να το δείξω ότι είναι μέρος του καταστήματος... αποκλείεται γιατί θα έχω και αυτοψίες αλλά θα είμαι πάλι παράνομος αφού ΠΩΣ θα είναι δυνατό να μπαίνεις σε κατοικία μέσα από κατάστημα!

 

Πραγματικά έχω πελαγώσει και δεν μπορώ να καταλάβω γιατί όλες οι μ@λ@κισμένες περιπτώσεις πέφτουν σε μένα!!!!!

 

Πραγματικά χρειάζομαι κάθε έξυπνη ή μή ιδέα σας!!

post-19320-0-02542800-1349797500_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

Πραγματικά έχω πελαγώσει και δεν μπορώ να καταλάβω γιατί όλες οι μ@λ@κισμένες περιπτώσεις πέφτουν σε μένα!!!!!

 

Για συμπαράσταση, αυτή την φράση την λέω κάθε μέρα!

Παρακάτω, βλέπω ότι έχεις και παταράκι εντός του καταστήματος πέρα από τα δωματιάκια.

 

Πρόταση: ξεκαθάρισμα του ιδιοκτησιακού από την σύσταση οριζοντίου και τον πίνακα χιλιοστών. Εκεί θα τσεκάρεις αν οι γκαρσονιέρες γενικά εμφανίζονται ή αν ο όγκος του καταστήματος τις περιλαμβάνει. Μπορεί να κάνω και λάθος, αλλά αν βρίσκονται μέσα στον όγκο του καταστήματος, δεν τίθεται θέμα κοινοκτησίας (είναι σαν να έχω ένα διαμέρισμα και να το σπάω στα δύο, ή να έχω μία μεζονέτα και να την κάνω δύο διαμερίσματα, έχω την αίσθηση ότι και η σύσταση τροποποιείται χωρίς την συναίνεση των συνιδιοκτητών εφόσον δεν μεταβάλλονται τα ποσοστά τους).

 

Ο ημιόροφος φαίνεται στην ΟΑ και στα στατικά της;

Edited by dsworks
Link to comment
Share on other sites

Από την στιγμή που ο ημιόροφος δεν φαίνεται στην κάλυψη (και προφανώς στα συμβόλαια), αποτελεί αυθαίρετο πατάρι του καταστήματος με άλλη είσοδο.

 

Κάνε την δήλωση 4014 δείχνοντας καταστήματα και πατάρι ως μία ιδιοκτησία με εσωτερική διαρύθμιση, θα λύσει μετά ο ιδιοκτήτης το ιδιοκτησιακό (κάνοντας διανομή στο κατάστημά του και δίνοντας μέρος από τα χιλιοστά του στο πατάρι), και μετά προχωράς για το υγειονομικό ενδιαφέρον μόνο με το κατάστημα (ή ο,τι απέμεινε από αυτό).

 

Δεν είναι περίεργη περίπτωση, είναι μάλλον συνηθισμένη.

Edited by AlexisPap
Link to comment
Share on other sites

@dsworks: Εχω τα γνήσια σχέδια της πολεοδομίας , δεν υπάρχει πουθενά ο ημιόροφος...ούτε στις τομές φαίνεται ούτε σε κάποιο άλλο έγγραφο...

Το θέμα είναι ότι δεν είναι 100% οι γκαρσονιέρες πάνω από το κατάστημα...

@AlexisPap: Τί σημαίνει πατάρι του καταστήματος με άλλη είσοδο;;; Αυτό επιτρέπεται γενικώς;;; Και τί γίνεται με το τμήμα του ημιόροφου που είναι πάνω από Κ/Χ, την είσοδο δηλαδή;;;

 

Είναι συνηθισμένη περίπτωση... το σπάνιο είναι ότι βρίσκεται και πάνω από τον Κ/Χ χώρο... και ότι το κατάστημα θα είναι υγειονομικού ενδιαφέροντος οπότε πρέπει να είναι όλα σωστά και αποδεκτά από τον Δήμο.

 

Πόσο αποδεκτή είναι η λύση που λέω εγώ;;; Δηλαδή να δηλώσουν όλοι οι υπόλοιποι ιδιοκτήτες ότι αναγνωρίζουν ως μοναδικό ιδιοκτήτη τον σημερινό για τους χώρους του ημιορόφου; Μου λένε ότι δεν θα υπάρξει πρόβλημα, θα υπογράψουν όλοι... Εχει όμως κάποια ισχύ αυτό, ή όχι;

Link to comment
Share on other sites

Ότι είναι μέσα στο κατάστημα είναι εύκολο να δειχθεί ότι ανήκει στο κατάστημα.

Ότι βρίσκεται στον κοινόχρηστο χώρο είναι κοινόχρηστο (αδιαίρετο) και χρειάζεται συμβολαιογραφική πράξη για να αποκτήσει ιδιοκτήτη.

 

Το που βρίσκεται η είσοδος του παταριού δεν έχει σημασία. Ούτε απαγορεύεται, απλώς είναι αυθαίρετο.

Link to comment
Share on other sites

Από την στιγμή που ο ημιόροφος δεν φαίνεται στην κάλυψη (και προφανώς στα συμβόλαια), αποτελεί αυθαίρετο πατάρι του καταστήματος με άλλη είσοδο.

πολύ σωστά!

έχεις δύο εισόδους δηλαδή. Μία του καταστήματος στο ισόγειο και μία από το κλιμακοστάσιο του ημιορόφου. τακτοποιείς τις κατασκευές στον όγκο του καταστήματος.

Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστώ...

Αρα, η μία γκαρσονιέρα έχει όντως πρόβλημα...

 

Πες μου και τη γνώμη σου για την υπογραφή των άλλων ιδιοκτητών... έχει ισχύ μια τέτοια πράξη; Εγώ αμφιβάλλω αλλά μου το πρότεινε αρκετά έμπειρος συνάδελφος...

Link to comment
Share on other sites

Σιγα το σπανιο ρε jtb.... Τζαμπα κ ο τιτλος.

 

Λοιπον στο ΓΟΚ 73 επιτρεπεται καθε ισογειο καταστημα να βγαζει παταρι ισο με το 50% της επιφανειας του καταστηματος, χωρις αυτο να μετραει στη δομηση, και στις συστασεις δεν το εμφανιζαν συνηθως, κατι σαν τους ημιυπαιθριους.

 

Οσα καταστηματα λοιπον φτιαχτηκαν με ΓΟΚ 73, ειτε τραβουσαν επεκταση ΟΛΟ το παταρι δημιουργωντας ουσιαστικα "ημιοροφο", ειτε το μετετρεπαν σε κατοικια.

 

Το παταρι ανηκει στο καταστημα, επομενως δεν απαιτειται καμια συναινεση, ουτε καποιο θαυμαστικο στον τιτλο του θρεντ. Τακτοποιησε το κ εισαι ετοιμος.

 

Αυτα

Edited by [email protected]
Link to comment
Share on other sites

το πατάρι είναι αυθαιρεσία του καταστήματος. ο ημιόροφος είναι αυθαιρεσία της συνιδιοκτησίας... δεν χρειάζεται να υπογράψετε τίποτα και ούτε θεωρώ πως μπορεί να έχει νομική ισχύ μία τέτοια δήλωση...

Link to comment
Share on other sites

@Zavi: Μακάρι να έχεις δίκιο... επειδή το '73 ήμουν μόλις τεσσάρων ετών, καταλαβαίνεις ότι είμαι πρακτικά άσχετος με τόσο παλιές κατασκευές...

Αλλα επέτρεψέ μου να αμφιβάλλω για την απλότητα του θέματος...

 

 

Καταλήγω λοιπόν στο εξής:

1. Τακτοποίηση παταριού καταστήματος, ΟΚ είναι το εύκολο

2. Τακτοποίηση ημιόροφου (γκαρσονιέρες) ότι είναι πάνω από το κατάστημα... ΟΚ... θα γίνει.

3. Τακτοποίηση Κ/Χ τμήματος: Το δύσκολο... Ας δεχτώ μόνο ένα ρίσκο, το ότι είναι ενιαίος χώρος με άλλο χώρο πάνω από το κατάστημα... Ας είναι αυτή η παρατυπία μου... ΟΜΩΣ! Θα προτείνω να γίνει μια 3η δήλωση για τους Κ/Χ χώρους, με συνυπογραφή όλων των ιδιοκτητών και ΚΑΝΟΝΙΚΑ να προχωρήσουν σε αλλαγή της σύστασης Ο.Ι. και αν δεν το δεχτούν αυτό θα ζητήσω δηλώσεις όλων ότι αναγνωρίζουν τον πελάτη μου ως ιδιοκτήτη και ότι παραιτούνται κάθε δικαιώματος από το χώρο αυτό... Ετσι, τουλάχιστον καλύπτομαι στο ότι δεν θα στραφεί κανείς εναντίον μου... γιατί ζούμε σε περίεργους καιρούς και δεν είναι να χαρίζεις τίποτα... Δεν ξέρω τί μυαλά κουβαλά ο καθένας τους...Κι ας μην έχει νομική ισχύ στη πράξη μια τέτοια δήλωση...

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.