themis_z Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 17 , 2012 Share Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 17 , 2012 Είμαι Αρχιτέκτων Μηχανικός και μου ζητήθηκε από πελάτη μία άδεια στεγνοκαθαριστηρίου. Είναι εντός των αρμοδιοτήτων μου; Χρειάζεται άδεια αλλαγής χρήσης εάν η εγκατάσταση γίνει σε κατάστημα που το επιτρέπουν η χρήσεις γης και ο κανονισμός του κτιρίου; Τις πληροφορίες που ζητούνται από το Παράρτημα Ι της Απόφασης 483/35/φ.15 που τις αναζητά κανείς; (Το Παράρτημα Ι είναι πολύ αναλυτικό, κατατίθεται αρχικά και μετά παίρνεις απάντηση από το Ανάπτυξης για τα υπόλοιπα δικαιολογητικά) Ελπίζω να το έθεσα σωστά το θέμα και περιμένω κάποια βοήθεια. Ευχαριστώ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ggeorge Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 17 , 2012 Share Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 17 , 2012 (edited) 1. Πιστοποιητικο πυροπροστασίας λογικα θα θελει. Δε ξερω αν μπορεις να υπογραψεις την μελετη... 2. Οχι αν εισαι κατω απο 22 kw κινητηρια και 50 θερμική ισχυ του μηχανολογικού εξοπλισμού.... 3. Τι δε γνωρίζεις; Δε νομιζω οτι εχει κατι δυσκολο. Στη πρωτη σελιδα βαζεις τα στοιχεια του ιδιοκτητη. Στη δευτερη τα στοιχεια της εταιριας (μπορει να είναι τα ιδια) Στη συνεχεια διαδικασία κλπ. (παιρνω τα ρουχα , τα βαζω στο ταδε μηχανημα ... τα κανω τα δειχνω... ) πρωτες υλες, σαπουνι, νερο κλπ.... Κωδικος στακοδ τον βρισκεις στο google. Εχεις διαφορα για αποβλητα. Βαζεις τι θα εχεις. Μονο υγρα θα εχεις... Διαφορα για το κτηριο. δεν εχει κατι δυσκολο.... Δε θυμαμαι κατι αλλο που θα δυσκολευτεις.... Edited Οκτώβριος 17 , 2012 by ggeorge Link to comment Share on other sites More sharing options...
kostas_super_3 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 11 , 2013 Share Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 11 , 2013 Να ρωτήσω 2 πράγματα αν και καθυστερημένα. 1) Το στεγνοκαθαρηστήριο νομίζω πως είναι εργαστήριο και όχι κατάστημα. Το λέω αυτό γιατί αν έχουμε περιοχή αμιγούς κατοικίας φαντάζομαι πως εργαστήριο έστω και χαμηλής όχλησης δεν μπορεί να αδειοδοτηθεί σωστά; 2) Έχουν αλλάξει οι χρήσεις γης ή εκείνη η δημόσια διαβούλευση έμεινε στα χαρτιά; Link to comment Share on other sites More sharing options...
ggeorge Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 13 , 2013 Share Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 13 , 2013 (edited) Ζητα μια χρηση γης απο την πολεοδομια για να είσαι σιγουρος Ετσι και αλλιως είναι το πιο σοβαρο χαρτι που θα σου ζητησουν. Παντως νομιζω οτι επιτρεπεται .Δεν είμαι σιγουρος ομως. Δε μου εχει τυχει ποτε να μου πουν οχι σε χαμηλης οχλησης εργαστηριο. Υπαρχει μια αποφαση συμβουλιου επικρατίας για οικισμους αν θυμαμαι καλα που απαγορευει, αλλα και αυτη ήταν για συγκεκριμενη περιπτωση και ειχε μπλεξει λιγο τα πραγματα... Δε γνωρίζω λεπτομερειες ομως Edited Ιανουάριος 13 , 2013 by Manolis gon μεγένθυση Link to comment Share on other sites More sharing options...
Manolis gon Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 13 , 2013 Share Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 13 , 2013 (edited) Σϋμφωνα με τις χρήσεις γης και το εγγρ-2781/05 τα καταστήματα που επιτρέπονται στην αμιγή κατοικία είναι: Καταστήματα καθημερινών αναγκών στην αμιγή κατοικία παντοπωλείο, φαρμακείο, βιβλιο-χαρτοπωλείο, κρεοπωλείο, κατάστημα ψιλικών, πρατήριο γάλακτος, πρατήριο άρτου και ειδών ζαχαροπλαστικής (χωρίς παρασκευαστήριο και χωρίς χρήση τραπεζοκαθισμάτων). Για χαμηλής όχλησης δε λεει κάτι. Edited Ιανουάριος 13 , 2013 by Manolis gon Link to comment Share on other sites More sharing options...
martha1 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 16 , 2013 Share Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 16 , 2013 μου ζητηθηκε μεταβιβαση αδειας λειτουργιας στεγνοκαθαριστηριου απο μητερα στη κορη.. μηπως ξερετε τι εγκρισεις χρειαζονται? Link to comment Share on other sites More sharing options...
dib Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 16 , 2013 Share Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 16 , 2013 Πρώτα δες το Ν. 3325/05 και Ν. 3892/12 και μετα πήγαινε βόλτα στη δ/νση ανάπτυξης για περεταίρω ερωτησεις...προσοχή δεν σε ειρωνεύομαι, αλλα έχει πολλά πράγματα και πιθανόν λόγω ειδικότητας θα πρέπει να συνεργαστείς με μηχανολόγο Link to comment Share on other sites More sharing options...
ggeorge Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 16 , 2013 Share Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 16 , 2013 (edited) καλησπερα. dib μαλλον Αλλαγη φορεα λογικα θα θελει . Οποτε είναι πολυ απλο Δυο-τρεις υπευθυνες δηλωσεις (παλαιου και νεου φορεα) παραβολο, ερωτηματολογιο . Ρωτα δ/νση απαπτυξης. Αν είναι κατω απο 10 kw δε χρειαζεται καν αλλαγη... Edited Οκτώβριος 16 , 2013 by ggeorge Link to comment Share on other sites More sharing options...
dib Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 16 , 2013 Share Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 16 , 2013 (edited) ggeorge δεν φέρνω αντίρρηση Όμως εκτός των υπ. δηλώσεων και τα άλλα που πολύ σωστά αναφέρεις, εξαρτάται αν υπάρχουν ληγμένα δικαιολογητικά, πχ πυρασφάλεια. Για (παλιά) ΜΠΕ δεν συζητάω, γατί τώρα με τις ΠΠΔ βγαίνουν απο την εκδούσα αρχή. Edited Οκτώβριος 16 , 2013 by dib Link to comment Share on other sites More sharing options...
martha1 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 16 , 2013 Share Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 16 , 2013 ευχαριστω παρα πολυ συναδερφοι για τη βοηθεια!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣύνδεση
Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα