Μετάβαση στο περιεχόμενο

Αυθαίρετο σε οικισμό χωρίς σχέδιο και διαφορετικό τοπογραφικό σε σχέση με την Ο.Α.


Recommended Posts

Συνάδελφοι καλησπέρα, έχω την παρακάτω περίπτωση…

 

Σε οικισμό που δεν έχει σχέδιο (με ζώνη των 800μ), υπάρχει ένα οικόπεδο με αυθαίρετες κατασκευές. Υπάρχει μια άδεια του 1992 που αφορά ένα ισόγειο και επιπλέον έχουν γίνει δύο όροφοι. Το τοπογραφικό της αδείας, δεν συμπίπτει ακριβώς με την υφιστάμενη κατάσταση, στην μία πλευρά του, αλλά το οικόπεδο είναι άρτιο και οικοδομήσιμο…

Σε αυτή την περίπτωση πως το αντιμετωπίζω:

 

Α) ψευδές τοπογραφικό και μέγιστοι συντελεστές;;;;

 

ή

 

Β) αποτυπώνω την νέα κατάσταση, συγκρίνω τις παραβάσεις, με βάση το νέο τοπογραφικό και στην συνέχεια γίνεται και νέο συμβόλαιο;;;

 

Το θέμα μου είναι ότι στους οικισμούς δίχως σχέδιο, δεν υπάρχουν όρια οικοπέδων, με αποτέλεσμα, ο καθένας, να ορίζει μόνος το οικόπεδό του…στην περίπτωση την δική μου, μπορεί το τοπογραφικό την άδειας να ήταν σωστό, όμως ο γείτονας να έχει θεωρήσει ένα τμήμα του οικοπέδου μου για δικό του και με αποτέλεσμα, τώρα να εμφανίζεται διαφορετική η κατάσταση των οικοπέδων….

 

Οπότε;;;;;;;;

Link to comment
Share on other sites

Για την ρυθμιση στον 4014, εφοσων εχεις ΟΑ και τοπογραφικο εγκεκριμενα απο την οικεια πολεοδομια, τι σε νοιαζουν τα υπολοιπα? Εσυ πρεπει να ανεβασεις τα αρχεια αυτα, ειναι εγκεκριμενα, τελειωσες.

Τωρα για το αν το τοπογραφικο ειναι ακριβες η οχι, παλι δεν σε πολυνοιαζει για τον 4014 αφου εσυ κοιτας μονο τα κτισματα και οχι κατα ποσο ειναι ακριβες το ΤΔ. Λογικα θα εχεις τοπογραφικο με ΥΔ ιδιοκτητη που υπεδειξε τα ορια. Αλλα αφου βγηκε και ΟΑ με βαση το συγκεκριμενο και εγκριθηκε εισαι καλυμενος, σωστα συναδελφοι? Αρα

αποτυπωνεις τις παραβασεις και τις περνας στο συστημα (οταν ανοιξει) και προχωρας κανονικα

Link to comment
Share on other sites

Πρέπει όμως να κάνω τοπογραφικό σε ΕΓΣΑ.....όπου θα γανεί ότι η υφιστάμενη κατάσταση είναι διαφορετική σε σχέση με αυτή που φαίνεται στο τοπο της αδείας.....εκεί τι γίνεται......

Edited by Manolis gon
Link to comment
Share on other sites

Σωστος, αφου εισαι εκτος σχεδιου χρειαζεσαι ΤΔ εξαρτημενο με ΕΓΣΑ. Εαν αυτο που εχεις στα χερια σου δεν ειναι τετοιο, κανεις καινουριο (εννοειται αμοιβεσαι για αυτο) και αποτυπωνεις την σημερινη κατασταση οπως ακριβως τη βλεπεις. Αυτο που περιγραφεις ειναι κλασσικη περιπτωση που επειδη δεν υπαρχει εγκεκριμενο σχεδιο ο καθενας "μπαινει" μεσα στο οικοπεδο του γειτονα, μιας και τα ορια τα υποδεικνύει ο εκαστοτε ιδιοκτητης. Για να μην λεω και εγω ανακριβειες ας βοηθησει και καποιος τοπογραφος, μιας και απο οτι καταλαβα, το κυριο προβλημα σου ειναι το ΤΔ και οχι το αυθαιρετο αυτο καθεαυτο.

Link to comment
Share on other sites

Εκτιμώ πως μπορείς να προχωρήσεις κανονικά. Θα υπολογίσεις τις υπερβάσεις σε σχέση με τα εγκεκριμένα από την Ο.Α του 92 που ανέφερες.Με υπόθεση πως το ακίνητο δεν έχει απωλέσει την αρτιότητά του, έχουμε μια νεότερη καταμέτρηση που εμφανίζει μια μικρή διαφοροποίηση ως προς τα όρια και το εμβαδόν. Αν το ακίνητό σου που είναι εντός της ζωνης των 800 μ. από το κέντρο του στάσιμου οικισμού, ευρίσκεται και στο συνεκτικό τμήμα του (προ 23 όρια) νομίζω πως ουτε νέο τοπογραφικό θα χρειαστεί.

Στη περίπτωση που συνταχθεί νέο τοπογραφικο, μπορείς στην τεχνική έκθεση να αναφέρεις ότι με νεότερη καταμέτρηση προέκυψε το νεο τοπογραφικό και ως γνωστόν τα όρια υποδείχθησαν απο τον ιδιοκτήτη.

Όπως και να το χειριστείς στον υπολογισμό προστίμου θα βάλεις "ναι" στην Ο.Α.

Link to comment
Share on other sites

Συνάδελφοι έχω αντίστοιχη περίπτωση, όπου ο πελάτης μου δεν δέχεται να καταθέσω τοπογραφικό με μικρότερο εμβαδόν...και μου λέει ότι αυτός είναι υπεύθυνος να μου υποδείξει τα όρια οπότε εγώ δεν έχω ευθύνη...Με λίγα λόγια να πειράξω το τοπογραφικό μου ώστε να ταιριάζει με της αδείας...Τι να κάνω?

Edited by Manolis gon
Link to comment
Share on other sites

Αφού υπάρχει το τοπογραφικό της άδειας, τί το θέλεις το νέο τοπογραφικό;

Μπορείς να υποβάλλεις της άδειας!!!

Link to comment
Share on other sites

ΙΑΣΟΝΑΣ εάν είναι σε οικισμό χωρίς σχέδιο όπως λέει ο τίτλος του topic, πρέπει να συντάξει νέο.

Ωστόσο συντελεστές, υπερβάσεις και ελέγχους μπορείς να τους κάνεις με βάση το εγκεκριμένο τοπογραφικό της άδειας.

Όπως τα λέει και ο Pavlos33 στο #7 ..

 

edit

Γνώμη μου, μην πειράξεις το τοπογραφικό σου όπως δεν θα πείραζες τα στατικά σου για να ικανοποιήσεις τον πελάτη...αυτές οι απαιτήσεις των ιδιοκτητών είναι παράλογες.

Σαφώς και είναι υπεύθυνος για τα όρια αλλά εξήγησέ του ότι έχεις υποχρέωση να ζητήσεις συνυπογραφή και από τους γείτονες στη δήλωση υπόδειξης των ορίων εφόσον το πράγμα -προφανώς- ξεφεύγει.

Edited by yian
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.