Μετάβαση στο περιεχόμενο

Σύστημα Siemens Set


achille

Recommended Posts

Στα πλαίσια του Εξοικονομώ είδα αυτό το αρκετά ενδιαφέρον σύστημα της SIEMENS το οποίο τοποθετείται στο κλασσικό δισωλήνιο σύστημα και εξασφαλίζει αυτονομία ανά σώμα με ασύρματους πομπούς.

Το πρόβλημα που εντοπίζω είναι ότι η εξαγωγή των δεδομένων κατανάλωσης γίνεται μόνο από εξουσιοδοτημένους συνεργάτες της SIEMENS με χρήση λογισμικού και αρκετά υψηλό κόστος.

Ήθελα να μάθω αν υπάρχει κάποιο άλλο ανάλογο σύστημα που να μήν είναι κλειστό σε ότι αφορά την ανάκτηση των δεδομένων

Link to comment
Share on other sites

Αχιλλέα απο ότι γνωρίζω το σύστημα της Siiemens είναι ίσως η επιλογή που έχει τις περισσότερες διαφορετικές εταιρίες που μπορούν να αναλάβουν τα κοινόχρηστα.

Edited by aithilenio
Link to comment
Share on other sites

Από οσο γνωρίζω όλα τα συστήματα που κυκλοφορούν είναι έτσι στημένα ωστε να τους παντρέυεσαι μια ζωή στην ανακτηση των δεδομένων

(εκτος απο την siemens είχα βρεί άλλη μια εταιρεία με παρόμοιο σύστημα).

Βέβαια το κόστος δεν είναι τοσο μεγάλο. 15-20 ευρά ανα διαμέρισμα το έτος αλλά θεωρώ οτι είναι στα αρνητικά του συστήματος.

Link to comment
Share on other sites

Είναι ένα θέμα, όταν τόσα δίνουν για την έκδοση των κοινοχρήστων, να δίνουν άλλα τόσα μόνο για την κατανομή των δαπανών θέρμασης το ακούει ο άλλος και ξενερώνει. Και με το δίκιο του.

Link to comment
Share on other sites

υπάρχει σύστημα αυτονόμησης με ασύρματες βαλβίδες και θερμοστάτες αλλά η κατανομή των δαπανών γίνεται με ωρομετρητές οπότε δεν χρειάζεται κάποιος με ειδικό λογισμικό να πάρει μετρήσεις ενώ έχει και τα γνωστά προβλήματα κατανομών της ωρομέτρησης

Link to comment
Share on other sites

δεν μπορεις να εξασφαλιστεις απο τον απατεωνα ομως .

αυτος που βαζει χερι σε ηλεκτροβανες/θερμιδομετρητες/κλπ συστηματος "αυτονομης" θερμανσης που ειναι εκτος του διαμερισματος του θα εινια ο ιδιος που θα βαλει χερι και στους τοπικους θερμιδομετρητες με διαφορους τροπους ωστε να κλεψει θερμανση.

αν εμπιστευεσαι τους γειτονες ας πουμε οτι εινια μια φθηνη λυση, αν οχι μπαινεις σε ατελειωτους μπελαδες.

μπορει να τυχει να "κλεβουν" οι 5 απο τους 12 ενοικους και να πληρωνουν οι 7 ολα τα κοινοχρηστα.

 

πχ εκτος απο κατι παλικαρια που ειχαν αλλαξει σωματα (και ειχαν κρατησει αυτα με τους θερμιδομετρητες καπου να εκπεμπουν) εχω δει πατεντα με ανεμιστηρα (που εκανε το σωμα fancoil και εριχνε πολυ τη θερμοκρασια του (σε σημειο που καμια φορα ο θερμιδομετρητης το εδειχνε σβηστο καποιες φορες) οπως επισης και μονωτικο φυλλο (ενα ελαστομερες) μεταξυ θερμιδομετρητη και σωματος μαζι με ενα αφαιρουμενο αλουμινοχαρτο.

 

αυτο που δεν εχω δει αλλα μου εχουν περιγραψει ειναι η πατεντα με το ταπωμα των 2 φετων που ειχαν πανω τους τον θερμιδομετρητη με αποτελεσμα να μην ζεσταινονται ποτε!

 

δεν ειναι βεβαια πατεντες για τον καθενα αυτες αλλα εχουν γινει και γενικα το συτημα με τους θερμοδομετρητες ειναι διαβλητοτατο.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.