Μετάβαση στο περιεχόμενο

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Για τη μελέτη προεντεταμένων φορέων θα χρειαστείς και το GEOS, με το οποίο γίνεται η εισαγωγή των καλωδίων προέντασης. Οσον αφορά την ανάλυση, υπάρχουν το STAR που επιλύει ραβδωτούς φορείς και το ASE, που επιλύει φορείς πεπερασμένων στοιχείων. Το ASE επιλύει και ραβδωτούς φορείς, αλλά δεν περιλαμβάνει κάποιες ευκολίες που προσφέρει το STAR στον τομέα αυτό, όπως δοκούς μεταβλητής διατομής, υποδιαίρεση δοκών για αποτελέσματα σε πολλές θέσεις (το ASE χρειάζεται ενδιάμεσους κόμβους γι' αυτό) κλπ. Για να καταλάβεις καλύτερα πώς δουλεύει το πρόγραμμα, θα σου πρότεινα να ξεκινήσεις με input στον Teddy (CADINP) και αργότερα να συνεχίσεις με τη γραφική εισαγωγή.

  • 1 month later...
Δημοσιεύτηκε

Ως νέος (και μαθητευόμενος) χειριστής του sofistik.v23 πλέον λέω να αρχίσω τις ερωτήσεις.. :D :)

 

Λοιπόν, με τις άκαμπτες απολήξεις (rigid offsets)σε κτιριακά τι κάνετε? Πως τις προσομοιώνεται? Εισάγεται FE Kinematic constraint ή modify απο structural point? Υπάρχει τρόπος για αυτόματη εισαγωγή των rigid offsets? από την συνδεσμολογία?

Δημοσιεύτηκε

Κατ' αρχάς αυτά που λες το ένα είναι αν στήνεις μοντέλο με finite elements και το άλλο με structural elements. Μπορείς να χρησιμοποιείς ταυτόχρονα και τα δύο ταυτόχρονα (SE και FE) αλλά θέλει λίγο προσοχή.

Επειδή είναι πιο εύχρηστο σε προβλήματα με όχι πολλές ιδιαιτερότητες να δουλεύεις με SE, αυτό που κάνω είναι σταματάω τη δοκό στην παρειά και μετά modify point - constraints κτλ.

Πρακτικά είναι το ίδιο με το να βάλεις δέσμευση, καθώς τη στιγμή που κάνεις export θα γεννήσει την ίδια εντολή.

Μια γενική καλή αρχή είναι να έχεις το αρχιτεκτονικό σε 3D, τότε σου βγαίνει το μοντέλο πολύ γρήγορα. Και 2D να έχεις το αρχιτεκτονικό πάρε όλα τα επίπεδα και κάντα offset σε ύψος. Σου λύνει τα χέρια γιατί έχεις έτοιμα snaps και δεν πονοκεφαλιάζεις με διαστάσεις.

Δημοσιεύτηκε

Ναι mantzaras έχεις δίκιο. Επίσης ανακάλυψα από την υποστήριξη του προγράμματος (παρεπιμπτόντως μπράβο στην υποστήριξη Sofistik Hellas) ότι πλεόν μπορείς να βάλει και δέσμευση σε "Structural line" δηλώνοντας έναν κόμβο ώς "master" και κάνει ακριβώς την ίδια δουλειά επιτρέποντας πλέον και το αυτόματο meshing χωρίς προβλήματα σε κόμβους που εδράζεται η πλάκα και έχουν και εκκεντρότητα.

 

Ναι με την γραφική εισαγωγή έτσι έχω ξεκινήσει και γενικά βλέπω ότι η συνεχής επαφή με το AutoCAD αποδίδει καρπούς :D :D :D :D

 

ευχαριστώ για την γρήγορη ανταπόκριση !!

Δημοσιεύτηκε

Μπορεί κάποιος καλός άνθρωπος να μου βοηθήσει λίγο στο πως λειτουργεί το sofiload ?

Έχω ας πούμε ένα απλό πλαίσιο ύψους 3,5 m και ανοίγνματος 12 m. Έχω ορίσει διατομές ως εξής :

 

+prog aqua

head example of concrete frame according to DIN 1045-1

echo Full no

norm din 1045-1

CONC 1 C 30

STEE 2 BST 500SA titl 'reinf. bar - normal ductility'

STEE 3 BST 500MA titl 'reinf. mesh - normal ductility'

STEE 4 BST 500SB TITL 'reinf. bar - high ductility'

$ beam

srec no 1 h 0.6 b 0.4 ho .1 bo 1.0 mno 1 so 3.5 su 3.5 aso 0 asu 0 mrf 2

$ column

srec no 2 .6 .4 mno 1 so 3.5 su 3.5 aso 0 asu 0 mrf 2

end

 

 

....και στατικό σύστημα ως εξής:

 

+prog sofimsha

head System

echo full no

syst FRAM $ plane frame in xy-plane

let#L 12.0 $ span [m]

let#H 3.5 $ height [m]

$ input of nodes

node no x y

1 0 0

2 0 -#H

3 #L/2 -#H

4 #L -#H

5 #L 0

$ input of node constraints

Node No Fix

1 f

5 f

$ input of beams

beam 1 1 2 ncs 2 div 9

2 2 3 ncs 1 div 8

3 3 4 ncs 1 div 8

4 4 5 ncs 2 div 9

end

 

 

οπότε και θέλω να ορίσω φορτία. Μπορεί κάποιος με δυο λεξούλες να μου εξηγήσει τι κάνει το παρακάτω, γιατί έχω μπλέξει με τα ACT και τα LC?

 

 

+prog sofiload

HEAD loads

ECHO Full

 

ACT G GAMU 1.35 1.0 PSI0 1.0 1.0 1.0 PART G SUP PERC

LC 1 Type G Titl 'gk1 self weith' DLY 1.0

LC 2 Type G Titl 'gk2 secondary dead load'

Beam 2 3 1 Type pyp 0.8*6 $ 6m load width

LC 3 Type G Titl 'e1 earth thrust by onesided fill'

Beam 1 Type pxp pa 35*6 pe 0 ref yy

 

ACT L GAMU 1.50 0.0 PSI0 0.7 0.5 0.3 PART Q SUP COND

LC 4 Type L Titl 'qk variable load column'

Beam 2 3 1 Type pyp 2.0*6 $ e.g. offices according to DIN 1055

LC 5 Type L Titl 'ep earth thrust by traffic'

Beam 1 type pxp 2.5*6

LC 6 Type L Titl 'Qk single loads columns'

Node 2 PY 150

4 Py 150

end

Δημοσιεύτηκε

Το manual το είδες; Τι ακριβώς δεν καταλαβαίνεις; Δες και αυτό SOFiLOAD (το zip : Εισαγωγή φορτίων - Πρόγραμμα SOFiLOAD)

Δημοσιεύτηκε

Το action δεν είναι δράση αλλά κατηγορία ή ομάδα δράσεων. Το lc είναι μια δράση που ανήκει σε κάποιο action. Το χρησιμοποιείς για να ομαδοποιείς δράσεις που θες να έχουν στo superposition κοινή αντιμετώπιση (αμοιβαία αποκλειόμενες κλπ). Απλά σου δίνει δύο επίπεδα διαχωρισμού αντί για ένα για περισσότερους συνδιασμούς. Προσοχή μην μπερδεύεις το action με τα Q, G κλπ δηλ. μορφή δράσης.

Για να το καταλάβεις καλύτερα έστω μεταβλητές δράσεις q1, q2, q3, q4 για τις οποίες ταυτόχρονα δεν μπορούν να υπάρχουν η q1 με την q2 και η q3 με την q4. Δημιουργείς action Q1 excl και action Q2 excl, και τα δύο variable. Τις δράσεις q1 και q2 τις χαρακτηρίζεις Q1 και τις δράσεις q3 και q4 Q2.

Στο superposition βάζεις act Q1 most unf και 2ο act Q2 most unf.

Αυτό θα δημιουργήσεις τους εξής συνδιασμούς:

1) q1+q3

2) q1+q4

3) q2+q3

4) q2+q4

και σε κάθε section ή beam θα κρατήσει το δυσμενέστερο.

Δράση δεν σημαίνει ένα φορτίο αλλά όσα φορτία θές που το πρόγραμμα τα αντιμετωπίζει ως ένα, δηλαδή δεν κάνει συνδιασμούς μεταξύ τους.

Ελπίζω να βοήθησα λίγο

Δημοσιεύτηκε

Βοήθησες πολύ Ματζάρας, σε ευχαριστώ. Και τι ελληνικό manual ως προς το Sofiload είναι πολύ κατατοπιστικό, Σωτήρη σε ευχαριστώ και εσένα για το λινκ.

 

Μιχάλης

Δημοσιεύτηκε

Kαι περα απο την εκμαθηση που δεν κοστιζει πολυ πρεπει να λαβεις υποψη και το ετησιο κοστος υποστηριξης και αναβαθμισεων που ειναι υποχρεωτικα!.Υπολογιζε περιπου 1500-1800 το χρονο!!!

Δημοσιεύτηκε

Μπορεί να μου εξηγήσει κάποιος την λειτουργία του control για το συνεργαζόμενο πλάτος σε "T-beams". Από ότι έχω καταλάβει μέχρι τώρε σε κανονική δοκό που στηρίζει πλάκα η οποία προσομοιώνεται με πεπερασμένα, εάν έχεις προσομοιώσει την δοκό με T-Beam τις έχεις δώσει κάποιο beff και ανάλογα από την ανάλυση καταλαβαίνει τι πλάτος είναι ενεργό και αναλόγως δίνει την ένταση σωστα? Ή μήπως είναι σωστότερο να χρησιμοποιείς κανονική ορθογωνική δοκό με σημείο εισαγωγής στο μέσο της άνω ίνας και να υπολογίζει μόνο του το συνεργαζόμενο πλάτος?

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.