steliosion Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 23 , 2012 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 23 , 2012 Καλησπέρα σας, Δεν είμαι μηχανικός, γι' αυτό ζητώ την κατανόηση σας. Πρόκειται να κληρονόμησω ένα αγροτεμάχιο περίπου 2 στρεμμάτων σε εκτός σχεδίου περιοχή που δεν έχει κάποιο κτίσμα. Ο συμβολαιογράφος που ρώτησα μου είπε ότι πέρα από άλλα χαρτιά, χρειάζεται και βεβαίωση από τοπογράφο μηχανικό (;; ότι πράγματι δεν έχει κάποιο κτίσμα. Θέλω να ρωτήσω αν πρέπει να συνταχθεί τοπογραφικό διάγραμμα. Σας ευχαριστώ.
Γιάννης Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 23 , 2012 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 23 , 2012 Κανονικά απαιτείται. Μερικές φορές παλαιότερα, οι συμβολαιογράφοι συνέτασσαν τις κληρονομιές χωρίς την ύπαρξη τοπογραφικού. Αυτό δεν είναι σωστό κατά την γνώμη μου γιατί μπορεί να υπάρχει ένα έξτρα κόστος αλλά είναι απαραίτητο μια δικαιοπραξία εν έτει 2012 να είναι πλήρης. Το περίπου 2 στρέμματα μπορεί μετά την μέτρηση να γίνει 1,5 ή ακόμα και 3 στρέμματα... Εκτός των άλλων, ο μηχανικός για να δώσει την βεβαίωση χρειάζεται να κάνει τουλάχιστον την μισή δουλειά...
DIMITRIS80 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 23 , 2012 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 23 , 2012 (edited) Η αποδοχή κληρονομιάς μπορεί να γίνει και χωρίς τοπογραφικό διάγραμμα, αλλά εάν έχετε δυνατότητα, καλό θα ήταν να προχωρήσετε στην σύνταξη ενός πλήρους τοπογραφικού διαγράμματος ώστε να έχετε μια πλήρη και σωστή εικόνα του αγροτεμαχίου και να γίνει η αποδοχή της κληρονομιάς επί των πραγματικών διαστάσεων και εμβαδού του αγροτεμαχίου οι οποίες μπορεί να αποκλίνουν αρκετα εάν ο προηγούμενος τίτλος είναι ιδιαίτερα παλιός. edit Γιάννη γράφαμε μαζί. Edited Οκτώβριος 23 , 2012 by DIMITRIS80
steliosion Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 23 , 2012 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 23 , 2012 Σας ευχαριστώ πολύ. Σίγουρα είναι καλό να κάνω ένα τοπογραφικό αλλά θ ήθελα να μάθω αν ο νόμος με υποχρεώνει να προχωρήσω σε κάτι τέτοιο.
gmazanakis Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 24 , 2012 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 24 , 2012 (edited) Βρε παιδιά η βεβαίωση δεν πρέπει να συνοδεύεται από εξαρτημένο τοπογραφικό (αφού είναι και εκτός)? Edited Οκτώβριος 24 , 2012 by gmazanakis
dimitris GM Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 24 , 2012 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 24 , 2012 (edited) καλημερα ..μιλαμε για το αν απαιτειται τοπογραφικο για την αποδοχη Για την αποδοχη δ ε ν απαιτειται, αλλα το σωστο ειναι να το κανει για να εχει στα χερια του ενα σωστο τοπογραφικο με τις διαστασεις, τα πλευρικα όρια κλπκλπ. ...για να κάνει και σωστη δηλωση στην εφορία... θα του ειναι χρησιμο και στο μελλον, αν θελησει να πουλήσει.... τοτε θα παρει την βεβαιωση... καλημερα - Edited Οκτώβριος 24 , 2012 by dimitris GM
agios Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 24 , 2012 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 24 , 2012 Αφού πρόκειται για κληρονομιά δεν νομίζω ότι χρειάζεται βεβαίωση όπως σωστά ανφέρει και ο σεβαστός νομικός μας. 1
Γιάννης Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 24 , 2012 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 24 , 2012 Ναι, τώρα που το λες, νομίζω έχεις δίκιο... Πάντως, είναι χρήσιμη η σύνταξη τοπογραφικού όπως και να 'χει...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣύνδεση
Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα